Spotřeba, a na co si dát pozor při koupi
Spotřeba, a na co si dát pozor při koupi
Zdravím, plánuju koupit ravku 2008 130kw a zajímala by mě spotřeba nějaká... a na co si dát při koupi pozor. Děkuji za raady
Re: Spotřeba, a na co si dát pozor při koupi
v prvpm rade by som sa vyhol tomuto motoru. To je ale moj nazor...
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
aha... Jakto??? Znamej to měl ale asi 2006 ale těch 130kw a docela to chválil než se ze spojky nezačlo hulit v terénu tak se ztoho zbavil... doteď jsem ji chtěl ale teď ztoho mám deprese...
vsak je toho vsade plno info o tomto zazraku.
námatkovo:
https://podkapotou.zoznam.sk/cl/1000618 ... nite---II-
námatkovo:
https://podkapotou.zoznam.sk/cl/1000618 ... nite---II-
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
No já bych radši zkušenosti od majitelů tady z klubu než tadyty články těm nevěřím...
Jestli je to D-cat tak jakákoli chvála je jako ten vtip o sloníkovi 

Prius - ta obrazovka je droga 
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...

No tak na to seru no radši si nechám svoji Alfic... nebo půjdu do jeepu sice žere víc nebo možná i stejně jak jsem četl takže tak.. no neva ušetřili jste mě zbytečnejch nervů a peněz.. díky..
nemusis hned kapitulovat. Rav4 je dobrý voz. akurat sa pokial možno vyhni dieslu, teda urcite z týchto rokov....dalej neviem ako to bolo...alebo kontaktuj firmu japanese customs z popradu. sparcoxxx ich opravuje jak na bežiacom páse. Ano, je to daleko iste od teba, ale ak to kupis, jedneho pekneho dna budes u nich na brane stat na 100%.
Alebo pohladaj benzín. zožere ti to okolo 8, možno do 9 litrov v rav-ke ( teda dvojliter) ale mas svatý pokoj a nemusis si viest k autu paralelný sporiaci účet.
a este tu mas slovenský toyota klub - toyota team slovakia - tam ti ho tiež popisu , co a ako.
Alebo pohladaj benzín. zožere ti to okolo 8, možno do 9 litrov v rav-ke ( teda dvojliter) ale mas svatý pokoj a nemusis si viest k autu paralelný sporiaci účet.
a este tu mas slovenský toyota klub - toyota team slovakia - tam ti ho tiež popisu , co a ako.
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
Potkají se dva dávní známí, co se už dlouho neviděli, a povídají si, jak se mají. A ten jeden povídá:DavidDDD píše:Jestli je to D-cat tak jakákoli chvála je jako ten vtip o sloníkovi
"Já jsem si pořídil slona. Je to úplně skvělé, spásá mi zahrádku, takže nemusím sekat trávu a mám tam perfektní golfovej trávník. A když ho podrbu za ušima, tak mi pokropí auto vodou, takže ho krásně a pohodlně umeju. A děti se na něm vozej a jsou z toho úplně nadšené."
A ten druhý řekne: "Jé, to je zajímavé, taky bych chtěl takového slona. Neprodal bys mi ho?"
A ten první na to: "No, velmi nerad o něj přijdu, ale že jsi to ty, tak ti ho prodám."
A prodá mu toho slona.
Za nějaký čas se zase potkají a přijde řeč na slona. A ten nový majitel říká:
"No, je to hrozný. Zahrádku mi úplně rozdupal, takže je tam hrozné oraniště plné bláta. A auto mi rozsednul, a děti se ho bojej a vůbec nevycházejí z domu.."
A ten předchozí majitel na to: "Nehezky mluvíš o sloníkovi. Takhle ho neprodáš."
RAV4 2,2 D4D 110 kW (2AD-FTV / 2008)
Jestli se ti RAVka 2007-09 libí, tak jak píšou kolegouvé výše, běž do 2.0 VVT-i tuším 112kW, jede to fajn, měřenou spotřebu mám po 40tis km 8,2 a dělám jen pravidelné výměny spotřeby... spotřeba oleje mezi výměnami nezaznamenatelná. Dají se koupit ještě s rozumný ověřitelným nájezdem, ale drží si cenu. Já koupil s 145.000km a jsem s ní max spokojený.
RAV 4 2.0 VVT-i 2007
Supr rada díky.. ale mám levnější naftu.... takže benzín nepřipadá v úvaze... ale treba v budoucnu kdyby se něco změnilo tak půjdu do benálu.. díky
lulu7 píše:Potkají se dva dávní známí, co se už dlouho neviděli, a povídají si, jak se mají. A ten jeden povídá:DavidDDD píše:Jestli je to D-cat tak jakákoli chvála je jako ten vtip o sloníkovi
"Já jsem si pořídil slona. Je to úplně skvělé, spásá mi zahrádku, takže nemusím sekat trávu a mám tam perfektní golfovej trávník. A když ho podrbu za ušima, tak mi pokropí auto vodou, takže ho krásně a pohodlně umeju. A děti se na něm vozej a jsou z toho úplně nadšené."
A ten druhý řekne: "Jé, to je zajímavé, taky bych chtěl takového slona. Neprodal bys mi ho?"
A ten první na to: "No, velmi nerad o něj přijdu, ale že jsi to ty, tak ti ho prodám."
A prodá mu toho slona.
Za nějaký čas se zase potkají a přijde řeč na slona. A ten nový majitel říká:
"No, je to hrozný. Zahrádku mi úplně rozdupal, takže je tam hrozné oraniště plné bláta. A auto mi rozsednul, a děti se ho bojej a vůbec nevycházejí z domu.."
A ten předchozí majitel na to: "Nehezky mluvíš o sloníkovi. Takhle ho neprodáš."

Prius - ta obrazovka je droga 

Ahoj nenech se odradit. Já jsem koupil před rokem ravku 2.2d-4d 100 kw a musím říct že 100kw s přehledem stačí. Kupoval jsem od automechanika který ji měl od paní které podfouklo těsnění pod hlavou což už dneska není taková tragedie pokud ti to udělá někdo známý ale je potřeba srovnat nejen hlavu ale i blok motoru. Vyjde to na cca 15-20 tis. Je to jediná závada z výroby když použily moc tvrdý těsnění. Já mám motor po kompletní GO včetně dvouhmoty a spojky a komplet brzdy. Přes to jsem dělal ještě repas starteru za 4tis,komplet tlumiče a pružiny za 10tis,zadní ramena,geometrii,a teď nechám udělat volnoběžku a alternátor. Chci tím říct že pokud se ti auto líbí tak si ho kup. Určitě ale přímo od majitele a ne z bazaru. Abych byl upřímný nelíbí se mě řazení protože je krátká jednička a pak na dvojku vystřelí jak blesk. Chce to naučit se s tím jezdit. Potom odhlučnění je katastrofa protože žádný není.(Za sobotu a neděli jsem vylepil kufr a zadní podběhy a je to lepší).Středový tunel je blízko kolena ale dá se to. Rádio jsem koupil android na aliexpresu přímo pro tento model a dobrý. Jak vidíš chce to štěstí a mít pár peněz v záloze. Důležitý je vědět proč to auto chceš. Do terénu je super a zvládne víc než vypadá. Minulou sobotu mě spadl přes cestu strom tak jsem ho zapřáhl a odtáhl. Slušnej buk ne nějaký smrček. Na bahně jsem jel 5 km po polňačce na letních gumách bahno na střeše bez problémů. V zimě mě kalamita nezastaví. Spotřeba dlouhodobě léto 6,8 zima 7,5 krátký trasy. Tak hodně štěstí
...alebo potom takto ako pise vittorio.
Akurat s tymi peniazmi jednoducho musis pocitat.
Akurat s tymi peniazmi jednoducho musis pocitat.
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
Po kolika kilometrech to tak podfouklo? Mám najeto 2OO tisíc km (rok 2008), tak abych věděl kdy to mám tak očekávatvittorio píše:...podfouklo těsnění pod hlavou...

RAV4 2,2 D4D 110 kW (2AD-FTV / 2008)