kde sehnat motor na Previi + přestavba 7 místné na 8 místnou

vše ohledně modelové řady Previa
Odpovědět
chrustenicek
Člen Týmu

kde sehnat motor na Previi + přestavba 7 místné na 8 místnou

Příspěvek od chrustenicek »

Ahoj,

prosím o radu :oops: , kde krom internetových serverů jako bazoš a podobných koukat po dílech na Previi?
- potřebujeme sehnat motor ideálně js nějakou historií - máme Toyota previa varianta SFX 00 verze R3, registrace 2000/07 motor 2,4 115KW 2AZ-FE

a ješte dotaz lze představět 7 místnou Previi r. 2000 (má 7 míst v TP) na 8 místnou (s lavicí vzadu jak měly starší Previe) a zapsat do TP jako 8 místnou? :?:

děkuji Lucka
Tomiq
Věčnej rejpal

Re: kde sehnat motor na Previi + přestavba 7 místné na 8 mís

Příspěvek od Tomiq »

Čau Lucko.
Okolnosti Tě opět donutily sjíždět místo Aliexpressu Toyotaklub ? :mrgreen:
Podobný scénář jako posledně?
Oznámila jsi manželovi, že když jsi dnes jezdila po shopování, svítila na přístrojovce celou dobu červená olejnička a nápis STOP.
A paks mu ještě řekla, že čekáš šesté dítě a manžel opět vůbec nezuřil ? :-)
Zvýšit počet míst v techničáku je prakticky nemožné. Nejjednoduší je dát auto na jiné papíry.
Ten motor bude největší šance asi z Polska nebo Německa.
Jestli vám odešel motor a zároveň jste se rozmnožili na 8, je asi nejjednoduší auto prodat a koupit 8mimístné.
Kořen slova Toyota je Toy!
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 18:39, celkem upraveno 1 x.
Tomiq
Věčnej rejpal

Příspěvek od Tomiq »

Ciwe Corolo, to je rada nad zlato. :mrgreen: V Evropě se jich prodává asi 10, cena začíná někde na 6tinásobku Lucčiny Prévie. A především jsem nikde nenašel osmimístný. Pokud už by člověk chtěl alternativu k Prévii s vyššími provozními náklady, byla by praktičtější Siena
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 20:05, celkem upraveno 1 x.
chrustenicek
Člen Týmu

Příspěvek od chrustenicek »

kluci děkuju za rady, tak asi kouknem rovnou po 8-mi místnáku :)

ještě dotaz, vlákno sedaček jsem prošla, ale nenašla :oops: - zkoušel někdo dát do starší previe (má psaných 8 míst = dvě lavice vzadu) - sedačky s tříbodovým pásem i uprostřed? jakože aby na všech 8-mi místech byl tříbodivý pás?

našla jsem na bazoši 8-mi mistnou Previi v LPG tak uvažujeme zda ji nevzít a nezkusit předělat sedačky :)

https://auto.bazos.cz/inzerat/92824646/ ... 96-lpg.php

děkuju
Tomiq
Věčnej rejpal

Příspěvek od Tomiq »

3bodové pásy se dělaly po faceliftu asi od roku 04. Nejsem si jist, ale řekl bych že už se pak nedělaly 8mimístné.
Přebastlit to není to pravé, páč, je-li tříbodový pás uchycen přímo na sedačce, musí mít ta sedačka masívnější uchycení, páč na ní připoutaný pasažér působí mnohem větší silou. Řešení je dát tu prostřední řadu z 7mimístné pofaceliftové i s držáky v podlaze.
Jestli potřebuješ vozit malé děti, je jednoduší na ty prostřední dovařit isofix, jak jsem to udělal já.
Teď koukám, že ta tvá vyhlédnutá je jedničková. Tam tříbodové pásy nedáš, leda tam nabastlit sedačky z úplně jiného auta, např. Renault Espace.
Odpovědět

Zpět na „Previa“