Řešil jsem, co s tím, abych neměl u příštích emisí problém. Nechal jsem si emise měřit v servisu a vyšly v pohodě. Nicméně jednotka, známá svou přecitlivělostí na účinnost katalyzátoru, si stála za svým. Po prostudování oficiální metodiky měření emisí (dokument MDČR) jsem sice došel k tomu, že vyletět bych neměl, ale ta oranžová kontrolka se mi prostě nelíbí

Hledal jsem, jestli se dá katalyzátor nějak vyčistit. Nejjednodušší možnost byla nalitím něčeho do nádrže. Těch čističů je k dispozici víc, ale podle recenzí jsem se rozhodl pro BG 208 44K.
Nalil jsem to tedy do nádrže při tankování do plna a čekal, co se bude dít. První dvě třetiny nádrže jsme odjezdili krátkými trasami (buď 2+2 km, nebo 8+8 km) a dneska jsme vyrazili na delší, cca dvousetkilometrový výlet.
Když jsme odjížděli z cíle výletu, krátce po nastartování jsem si všiml, že kontrolka motoru nesvítí! Samozřejmě jsem nejprve podezříval žárovku z přepáleného vlákna, ale při dalším zapnutí zapalování jsem viděl, že normálně funguje.
Takže můj problém se zdá být vyřešený a mám samozřejmě velkou radost