bývam v Bratislave a kúpil som si nový Auris Hybrid vo verzii Freestyle. Mám ho 3 mesiace. Začínam mať teraz obavu, aby mi jedného krásneho dňa nezmizol z parkoviska pred domom. Doteraz som si myslel, že o Toyoty a zvlášť o hybridné nemajú zlodeji záujem, ale opak je pravdou. Nechcem tu vyvolávať nejakú zbytočnú paniku, ale za posledné 3 mesiace som sa dozvedel z facebooku (skupina: Hľadá sa AUTO - Krádeže automobilov) a tiež z aplikácie HAKA System+ o troch zmiznutých hybridných Aurisoch TS v Bratislave!!! Všetko to boli posledné facelifty, teda max 2-3 roky staré hybridy a jedno auto malo len pár mesiacov. Zaujímavé je, že roky pred tým sa Auris hybrid skoro vôbec nekradol a zrazu zmiznú 3 hybridy za 3 mesiace. To je podľa mňa raketový rast krádeží. Trochu ma preto začala chytať panika

Má niekto z vás nainštalovaný Zeder, alebo VAM R1 v hybridnom Aurise, alebo v nejakej hybridnej Toyote? Je to vôbec možné?
Zatiaľ som od týchto firiem nedostal odpoveď. Existuje prípadne nejaký iný systém, ktorým sa dá hybrid zabezpečiť? Riešil to niekto z vás?
Jedinú ochranu čo mám, je vyleptané VIN číslo na všetkých oknách. Ale to mi asi moc nepomôže

Mám samozrejme havarijnú poistku + GAP, ale trvalo by niekoľko mesiacov než by som dostal z poistky prachy na nové a bez auta sa dnes ťažko žije.
Ďakujem vopred za akúkoľvek info.