hlavní výstražná kontrolka - vykřičník
hlavní výstražná kontrolka - vykřičník
Ahoj, dneska ráno mě vylekala blikající a pípající! kontrolka vykřičníku v trojuhelníku,
ale žádná další hláška na displeji ... když jsem zastavil přestalo to, po rozjetí hned zase (na zpátečku to nedělalo) ...
vypnul jsem motor - a za chvíli nastartoval znovu a vše OK ... nikde info o chybě a
auto jelo normálně - nějaký nápad co to bylo?
ale žádná další hláška na displeji ... když jsem zastavil přestalo to, po rozjetí hned zase (na zpátečku to nedělalo) ...
vypnul jsem motor - a za chvíli nastartoval znovu a vše OK ... nikde info o chybě a
fúrik: nic
Re: hlavní výstražná kontrolka - vykřičník
martin951 píše:Ahoj, dneska ráno mě vylekala blikající a pípající! kontrolka vykřičníku v trojuhelníku,
To sa ti stalo na fúriku či na čom?
Toyota Auris ll 1.6 Valvematic Style 2013 Bronzová - Avant Garde
bohužel netuším co je furik
.. ale stalo se mi to na Aurisu .. dle kategorie, kam jsem dotaz umístil,
jestli je relevantní rok v. tak 2016 1,6benz.

jestli je relevantní rok v. tak 2016 1,6benz.
martin951:
PRECITAT-manual!
-bez.pas. ...
-potom pozriet stav hladiny brzdovej kvapaliny..... a venovet pozornost brzdam
-olej...
-dobijanie...
Urcite musi prist aj ina hlaska/ vypisanie poruchy
PRECITAT-manual!
-bez.pas. ...
-potom pozriet stav hladiny brzdovej kvapaliny..... a venovet pozornost brzdam
-olej...
-dobijanie...
Urcite musi prist aj ina hlaska/ vypisanie poruchy
Díky .. v manuálu jsem našel právě houby "singalizuje situaci kdy může dojít k např. poškození vozidla nebo nebezpečí"
(podle všeho by tam opravdu měla být nějaká další hláška, ale nic tam nebylo nebo jsem byl slepej)
na kapaliny, kabely, ... kouknu, ráno jsem neměl čas a překvapilo mě to i že to po opětovným nastartování už neudělalo,
tak jsem do práce dojel
(podle všeho by tam opravdu měla být nějaká další hláška, ale nic tam nebylo nebo jsem byl slepej)
na kapaliny, kabely, ... kouknu, ráno jsem neměl čas a překvapilo mě to i že to po opětovným nastartování už neudělalo,
tak jsem do práce dojel
- jawaman
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Já zažil jednou něco podobného. Rozjel jsem se a pípání. Zastavím a nic. Rozjezd a zase. Pak jsem si uvědomil, že jsem slepej a nevidím jak mi jasně auto signalizuje, že nemám dovřený kufr. Je možné, že jsi neměl dovřené některé dveře?
Toyota Corolla TS GR Sport, 05/2025, 1.8 Hybrid
Honda CBF 1000 S, 2010
† Toyota Auris TS Trend+, 07/2017, 1.6 Valvematic
† Toyota Auris Terra Cool, 08/2010, 1.6 Valvematic
† Honda CBF 600 S, 2008
† Jawa 650 Style, 2006
† Jawa 350/632, 1990
Honda CBF 1000 S, 2010
† Toyota Auris TS Trend+, 07/2017, 1.6 Valvematic
† Toyota Auris Terra Cool, 08/2010, 1.6 Valvematic
† Honda CBF 600 S, 2008
† Jawa 650 Style, 2006
† Jawa 350/632, 1990
Fúrik je kolečko. Vždy je dobré napísať ročník a motorizáciu, prípadne aj výbavu
tak jo mea culpa .. forum toyota, sekce auris, to jsem netušil, že vyráběj i kolečka - frajeři japonciPajaja369 píše:Fúrik je kolečko. Vždy je dobré napísať ročník a motorizáciu, prípadne aj výbavu
A po jazykové zkoušce bude tedy nějaká rada, nebo jen tento kolečkový výkřik?
Naposledy upravil(a) martin951 dne čtv 10.05.2018, 15:03, celkem upraveno 1 x.
Dveře téměr určitě ne, to bych nepřehlídnul ... jakože nevylučuji, že jsem v záchvatu paniky přehlédnul, jinou hlášku :/jawaman píše:Já zažil jednou něco podobného. Rozjel jsem se a pípání. Zastavím a nic. Rozjezd a zase. Pak jsem si uvědomil, že jsem slepej a nevidím jak mi jasně auto signalizuje, že nemám dovřený kufr. Je možné, že jsi neměl dovřené některé dveře?
... Jinak kapalin je všude dost a nic dalšího jsem neobjevil ani u kabeláže nebo brzd .. cesta domů bez problému ... pokusím se tedy na to zapomenout
a doufat, že to byl jen nějakej záchvat .. dokud se to nebude opakovat teda ... uvidíme ráno .. každopádně díky za snahu

Nevím, zda pomůžu uklidnit nebo dokonce vyřešit problém výstražné kontrolky... Ale jednou jsem jel s autem v klidu po městském okruhu a měl jsem opřený levý loket na dveřích, kdo to občas nedělá, že ano? Jak říkám, klidná jízda, žádný výmol, nic nestandardního. A najednou..., pípání, že mám otevřené dveře u řidiče a taky že jo. Dveře se samozřejmě neotevřely úplně, zůstaly na pojistce, ale fakt se to nějak samo...
Loket mi spadl, v hlavě mi vyskočily otazníky: "Přeci nejsem blbej a zavřel sem si, ne!? Vždyť by to pípalo hned na začátku jízdy! Ve dveřích nic skřípnutého!" Tak jsem dveře zase přibouchnul a marně zbytek jízdy přemýšlel nad tím, co bylo špatně nebo jinak. Na nic jsem nepřišel a nikdy se mi nic podobného dál nestalo. Určitě nechci říct, že výstražná kontrolka nic neznamená a nechal bych to být... Výstražných hlášení je v manuálu popsáno hafo (str.507-525) s ohledem na motorizaci, převodovku... Chápu, že je to trochu šotek, když to je jen trojúhelník a dál Auris mlčí... Kdyby mne to znervózňovalo po kontrole všeho možného, obrátil bych se prostě na servis. Ale jsem zvědavý, zda někdo udělá diagnostiku na dálku...

Toyota Auris Touring Sports 1.6 Valvematic
Nejde o jazykovou zkoušku ale o slušnost člena když má dotaz, tak zároveň uvede motorizaci a pokud možno co nejdetailněji popíše problém, bohužel často po jednoduché registraci nový člen vybafne "nejede to - poraďte" a má asi dojem že je to tu klub jasnovidců. Dej si motorizaci do podpisu a není narážka na furikmartin951 píše:tak jo mea culpa .. forum toyota, sekce auris, to jsem netušil, že vyráběj i kolečka - frajeři japonciPajaja369 píše:Fúrik je kolečko. Vždy je dobré napísať ročník a motorizáciu, prípadne aj výbavu
A po jazykové zkoušce bude tedy nějaká rada, nebo jen tento kolečkový výkřik?

T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Díky ... no dneska všechno ok, hlavou mi to vrtá, ale pokud se to nebude opakovat, tak beru že pomohlo to vystoupit a nastoupit 
Pokud se to bude opakovat, budu líp sledovat, jestli jsem fakt nepřehlínul hlášku a jinak leda zkusit servis.... :/
Mě je jasný, že tu nikdo není věštec, ale ona vám ta motorizace a rok stejně k radám moc nepomohla, že ano ... takže nějaké fúriky už bez komentáře.
Ještě možná jedna věc k tomu .. jak to ted bedlivě sleduju, tak zmíněná kontrolka (kromě toho, že se rozsvítí společně s ostatními
v rámci "předstartovací přípravy" a pak zhasne) ... velmi rychle jednou broblikne i hned po nastartování ... děje se vám to taky tak?
(nevím jestli vždy, sledoval jsem to ted snad dva starty)

Pokud se to bude opakovat, budu líp sledovat, jestli jsem fakt nepřehlínul hlášku a jinak leda zkusit servis.... :/
Mě je jasný, že tu nikdo není věštec, ale ona vám ta motorizace a rok stejně k radám moc nepomohla, že ano ... takže nějaké fúriky už bez komentáře.
Ještě možná jedna věc k tomu .. jak to ted bedlivě sleduju, tak zmíněná kontrolka (kromě toho, že se rozsvítí společně s ostatními
v rámci "předstartovací přípravy" a pak zhasne) ... velmi rychle jednou broblikne i hned po nastartování ... děje se vám to taky tak?
(nevím jestli vždy, sledoval jsem to ted snad dva starty)
Stačí keď nebude ncelkom povolená ručná brzda a okrem kontrolky ručnej brzdy bude blikať aj žltý trojuholník a ozývať sa písanie. Je tam takýchto chytákov viac.
Keby bola chyba v tom že sú otvorené dvere tak sa počas pípania aj na stredovom displeji vykreslí grafika auta s otvorenými dverami, takže by šlo ľahko poznať že je to upozornenie práve na to.Maraki píše:Nevím, zda pomůžu uklidnit nebo dokonce vyřešit problém výstražné kontrolky... Ale jednou jsem jel s autem v klidu po městském okruhu a měl jsem opřený levý loket na dveřích, kdo to občas nedělá, že ano? Jak říkám, klidná jízda, žádný výmol, nic nestandardního. A najednou..., pípání, že mám otevřené dveře u řidiče a taky že jo. Dveře se samozřejmě neotevřely úplně, zůstaly na pojistce, ale fakt se to nějak samo...Loket mi spadl, v hlavě mi vyskočily otazníky: "Přeci nejsem blbej a zavřel sem si, ne!? Vždyť by to pípalo hned na začátku jízdy! Ve dveřích nic skřípnutého!" Tak jsem dveře zase přibouchnul a marně zbytek jízdy přemýšlel nad tím, co bylo špatně nebo jinak. Na nic jsem nepřišel a nikdy se mi nic podobného dál nestalo. Určitě nechci říct, že výstražná kontrolka nic neznamená a nechal bych to být... Výstražných hlášení je v manuálu popsáno hafo (str.507-525) s ohledem na motorizaci, převodovku... Chápu, že je to trochu šotek, když to je jen trojúhelník a dál Auris mlčí... Kdyby mne to znervózňovalo po kontrole všeho možného, obrátil bych se prostě na servis. Ale jsem zvědavý, zda někdo udělá diagnostiku na dálku...
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)