Rozpálený alternator

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
1Akiro1
Řidič

Rozpálený alternator

Příspěvek od 1Akiro1 »

Dotaz. Jelikož mi o víkendu shořel altik, nový dobíjí výborně ale je rozpálený, jak ho máte vy majitele gen 5. Je sice blízko u svodu které mám omotane ale je normální že na něm neudržím ruku? Zkratky negativní,mínusy perfektní taktéž i baterie
Proud Owner of:

Celica T18 2.0GT 16v.1990.
My favorite colour is RED.
1Akiro1
Řidič

Re: Rozpálený alternator

Příspěvek od 1Akiro1 »

To už tam není dobrý půl roku dokonce mám rádio jen na dvě repro

Vše je při starém žádné cypoviny jsem ne dodelaval. Třeba řeším picoviny
Proud Owner of:

micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Nový alternátor... značka? je to Denso? Nevim sice jestli bosch dělá altíky? ale ne snad ne... bosch ne :-) bosch je dobrá značka tak akorát na rychlovarnou konvici... mam a je supr :-) Do japan auta ale nesmí...
Takže znova... je ten novej altík original Denso? Nebo TingTong? aka Bosch?

Altík sem ještě nikdy neošahával... ale můžu to zkusit... třeba je horkej normal...asi jo, "řiká se že shořej uhlíky v altíku"... tak třeba bude... péct

Ale líbí se mi jak to zkoumáš podrobně :-) málokdo by ošmatával novej altík :-) :biggrin: Akiro je utra zvídavej :wink:
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
1Akiro1
Řidič

Příspěvek od 1Akiro1 »

Protože mi odešel jen tak.nic jsem poslední půlrok elektrického nedělal. Zkoukni to prosím microne dík

Edit:Altik je od nipppartsu.Na 900 otacek ma 14,17 a vzadu na baterii je 13,8.O Vikendu poresim vedeni kabelu atd.Jako autoelektro to proste nechapu.Minusy obrouseny,prechodovy odpory v radech desetin.
Proud Owner of:

Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Teplotu nevím ale mě taky odešel jednou z ničeho nic. Většinou to je diodovy můstek nebo tak. Dá se repasovat. Nějaké na díly mám ještě doma.
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Pán přestěhoval baterii do kufru? A uzemnil ji kabelem hned vedle baterie,že? Jak silný kabel (průřez a typ) jsi vedl od plusu zpět přes auto. Alternátor se normálně nehřeje. Ruku na nem rozhodně udržíš. Pokud chceš aby Ti auto shořelo,tak tu baterku v kufru nech. :)
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
1Akiro1
Řidič

Příspěvek od 1Akiro1 »

libor12 píše:Pán přestěhoval baterii do kufru? A uzemnil ji kabelem hned vedle baterie,že? Jak silný kabel (průřez a typ) jsi vedl od plusu zpět přes auto. Alternátor se normálně nehřeje. Ruku na nem rozhodně udržíš. Pokud chceš aby Ti auto shořelo,tak tu baterku v kufru nech. :)
Od plusu baterie vede 35mm.Jeden minus uzemnen v kufru,dalsi prurezem 25mm uzemnen na puvodni misto minusu baterie(u predniho svetla),odtud vsechny minusy nove silnejsim natahany ke starteru,k altiku.Takto to funguje pul roku

CHapu kam ti miris,ale s tim jsem pocital.Bylo to sice narychlo,ale radsi jsem si sehnal dostacne silne prurezy.O vikendu to rozeberu a poresim to.

Kabel tento doporucen primo od nich https://www.ahifi.cz/ground-zero-gzpc-35r-metraz.html
Proud Owner of:

libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Alternátor se hřeje,protože tlačí proud do odporu. Pokud tam není 2kw audio tak nemá alt co zatěžovat. Čím vetší odpor,tím více zátěže a tepla. Zkontroluj zemnící body tam kde jsi se napojoval,kostru samotného motoru s alternátorem,svazku a změř přechodové odpory karosérie.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
1Akiro1
Řidič

Příspěvek od 1Akiro1 »

Jsem idiot.Proud ktery auto odebira po startu je 14.46 A a pak klesá.Ale odpojil jsem ho od remenice,kompletne elektricky a teplota je stejna.Je hodne blizko vyfuku.Pote jsem si v praci pujcil termokameru a:
Obal 74,9 stupnu
Vynutí 45,7 stupnu.
mereno skrz vetraci otvory.
Tudiz vyreseno.Vratím zpatky asi tepelny stit + to necham omotany svody
Proud Owner of:

micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

No to já netušil že vozíš baterii v kufru... :roll:
Dobrý to má taková toyota landcruiser, ta má 2 baterky v haubně... megakapacita dual :biggrin: Ale i ty se daj vybít... ne úplně ale skoro. Máti nechala tejden svítit lampičku v kabině... baterky jen taktak... :biggrin: ale skoro vybitý. Celkem mě ale pobavilo to auto... jdu k němu, že vyměnim zadní stěrač... otevřený :-) Normálně otevřený auto, máti zapomněla :-)
Pak koukám do motoru, protože nefungovala klima... asi je prázdná :-) a tam mrtvej kosák... normálně tam hnil... jak se tam ale dostal? neměl hlavu---- ???!!! Takže musel naskákat spodem z pod auta a nemoh se dostat zpátky :-) Nebooo je divný že neměl hlavu... buďto se odpálila motorem a vypadla ven, nebo kosáka do motoru LC dostala kočka... ??? ukousla mu hlavu a instalovala ho vedle baterie :-) No nebyl úplně opečenej... měl peří... takže tam musel bejt ne moc dlouho.... Brácha zase kdysi po několika letech co otevřel haubnu u Nissanu Terrano tak tam našel spálenou lasičku skoro na uhel :-) ležela tam fest dlouho :-)

+ Akiro ta termo kamera mě zajímá... tu si někdy puč až bude sraz... to bych rád viděl :-) dalo by se udělat dobrý video ze srazu tou termo kamerou... :biggrin: sci-fi
Já bych chtěl i osobní fotku termo kamerou... :biggrin: takový aliens vs predator... :biggrin:
Ksicht... třeba na použití do CV... a celý tělo... to může bejt dobrá atrakce :biggrin:
Kolik to vůbec stojí... asi se to nedá normálně koupit... drahoš :biggrin: No dalo by se to využít i na ženský... tak ta je vlhká až až :-) :biggrin: tam to přímo hoří :-)
chtělo by to nějak integrovat i do mobilů :-)
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Biscuit> no nejde o to že by byl podobnej, ale byl by jen muj :biggrin: to seš ty? ne to sem přece já... :-) takže si to ty? ne to sem přeci já :-)
ObrázekObrázekObrázek
Odpovědět

Zpět na „Celica“