Toyota Yaris 1999 FreeTronic,obtizne rozjezdy
-
- Člen Týmu
Toyota Yaris 1999 FreeTronic,obtizne rozjezdy
Ahoj,pred nedavnem jsem koupil ojeteho Yarise hlavne na dojizdeni do prace,ale asi po 2 mesicich tj.1800km zacalo auto pri rozjizdeni poskubavat jak na jednicku tak i dvojku, pripadne nejde dvojka zaradit.Pri otevreni dveri se ozyva bzucivy zvuk,auto po rozjezdu a zahrati motoru jede uplne normalne a vse funguje jak ma.Zacina pekne pocasi tak mohu jezdit na motorce a na odstraneni zavady mam casu dost,byl bych moc rad kdyby me nekdo poradil jak postupovat a kde zacit pri oprave.Auticko je opravdu skvele a na podzim opet prijde na radu ma najeto 151tk a predchozi majitelka s nim nemela vetsi problem,jestlize muzete nekdo poradit tak predem dik za pomoc.Ahoj zdravi DuffusYaris
Re: Toyota Yaris 1999 FreeTronic,obtizne rozjezdy
tu už niekto riešil... http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 15&t=39585
- za mňa je to nešťastná voľba, robotizované prevodovky či čo to je sú technické nepodarky naprieč značkami a dobré je že to už aj v toyote pochopili a opustili toto "riešenie"
- za mňa je to nešťastná voľba, robotizované prevodovky či čo to je sú technické nepodarky naprieč značkami a dobré je že to už aj v toyote pochopili a opustili toto "riešenie"
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
-
- Člen Týmu
Diky za odpoved,snad vsechny prispevky tykajici se Free-Tronicu jsem cetl,ale nikdo nenapsal jak ve skutecnosti problem vyresil a co pro to musel udelat.Zatim to vypada ze vsichni auto bud zrusili,nebo se slevou prodali nejspis nekomu jako ja, aby mohl poprosit cleny toyota klubu o navod na reseni.V tom pripade jsem rad, ze mam na to dost casu.Jeste jednou dik a hezky den.Duffus
návod ti asi nikto nedá lebo toto si nikto nerobí doma sám.... predpokladám je tam odpísaná spojka plus po výmene zvykne byť na robotovi potrebné nejaké nastavenie RJ.... tak sorry viac neviem
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
-
- Člen Týmu
Kazdopadne dik,zkusim zacit s diagnostikou RJ na kterou jsem se uz obednal potom budu vedet vic.Mej se.Duffus
-
- Člen Týmu
Co se týče mého freetronicu, závada byla pouze špatný senzor neutrálu. To se ale projevovalo pískáním při startování. Při otevření dveří se zařazenou rychlostí je pískání normální věc. Napadá mě odvzdušnit soustavu a vyměnit kapalinu, mělo by se to provádět pravidelně. A co se týče spojky... U mého Yarise se 70tkm ji vyměnili s tím, že to odstraní závadu, ale to samozřejmě nepomohlo, jelikož šlo o senzor... No ale co si vzpomínám ze servisu, tak závady na freetronicu mohou být vadné mikrospínače u řadící páky, které jakoby spínají spojku, potom řídící jednotka freetronicu a nebo samotný systém. Já jsem zakoupil do rezervy jak celou kulisu se řazením, tak i jednotku řazení a nějaké senzory, jelikož jsem natrefil na jednoho milého pána, co rozprodával kompletní díly (bohužel aktuátor byl již prodán). Pokud si vzpomínám, tak za 10.000 mi nabízeli z vrakoviště kompletní převodovku s aktuátorem, to jsem tehdy váhal do rezervy, jelikož nový systém podle servisu stojí 100.000kč, což je skutečně částka za tuto debilovinu. Začal bych tím odvzdušněním, ale rozhodně bych už nepokoušel servis, jelikož jsem platil zbytečně 10.000 za spojku... Pán, který mi prodal uvedené ND měl k prodeji i samotnou lamelu spojky, která po 190tis km vypadala naprosto použitelně a ještě ji nabízel dál. Podle mého názoru se nedá samotná spojka devastovat nevhodným způsobem jízdy, jelikož to obstarává automatika 

-
- Člen Týmu
Diky moc za tve zkusenosti,rekl bych ze jsi se pomerne presne trefil a jelikoz je muj yaris jinak naproso spolehlivy zkusim to dle tvych rad.Na podzim se zas bude hodit.dik Duffus