Koupě ojetého Aurisu

nová modelová řada - nástupce Corolly
Tomi71
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Koupě ojetého Aurisu

Příspěvek od Tomi71 »

Zdravím všechny, obnovuji moje téma z loňského roku. Stále platí, že chci pořídit ojetinu s nájezdem do 125 000 km v cenové relaci do 150 000 Kč, pokud možné méně, ale rozhodně ne litrový a tříválec. Doma máme z Německa dovezenou Toyotu Corollu Verso, benzín 1,8+LPG, r.v. 2005, kterou mohu občas využívat. Auto primárně slouží pro denní dojíždění do práce 10 km tam a 10 km zpět z vesnice do malého města a občas po okreskách za vyřizováním či sportem, roční nájezd do 10 000 Km. Sledoval jsem a zjišťoval různé info, pořád jsem váhal mezi jazzem a yarisem, ale v poslední době padla volba zpět k Aurisu. Yaris jsem jako malé auto s malým kufrem zavrhl při volbě mezi Jazzem a Aurisem mně přesvědčily lepší jízdní vlastnosti, interiér a pohodlí, a to že již doma taťka má Toyotu a měli bychom jednoho servisáka. Vzpomenul jsme si na toto téma, kde se probíralo, že motory 1.33 byly jednak problematické a že motory 1.6 Valvematic jsou jedny z nejlepších a že 1.33 na Aurise nestačí. Takže teď jen zvažuji, jestli hledat po novém roce opravdu jen 1.6, i když mám ty cesty 10 km tam a zpět a po okreskách, ale bude to svižnější auto. Mám si dát při výběru ještě na něco pozor? Předpokládám, že budu vybírat mezi ročníky 2007-2010. Díky za jakékoliv reakce.
Toyota Prius HSD II, 1.5., r.v. 09/2007
Toyota Corolla Verso, r.v. 2005, 1.8. benzin/LPG
ban
Člen Týmu

Re: Koupě ojetého Aurisu

Příspěvek od ban »

Ja som kupil po dobrych skusenostiach s Toyotou Verso Auris z druhej ruky, r.v. 2008, udajne 85.000 km. Motor mam 1,6 s robotizovanou prevodovkou, na bezne dochadzanie do prace absolutne staci, na dlhsie trasy pouzivame vacsie Verso. Na aute menim len olej a filtre, jedina oprava zatial vymena hrdzavejuceho lanka na rucnej brzde, ktoru mi odporucili pri technickej kontrole, stalo ma to aj s pracou asi 90 Eur. Kamarat v servise mi tento motor odporucal, ze sa na tom nema co pokazit, tak verim, ze budes aj ty spokojny.
Toyota Verso Style 1,8 CVT 7S 2014
Toyota Auris 1,6 MMT 2008
Tomi71
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomi71 »

Díky za reakci a kupoval jsi u vás z druhé ruky? Máš 91 kW? Myslím, že 97 kW se začalo dělat až od r. 2010. Na Versu máme automat, ale tady bych chtěl asi ruční řazení, nevím, jaké jsou zkušenosti s automatem, ale u tebe asi kladné.
ban
Člen Týmu

Příspěvek od ban »

Mám 91 kW,kupoval som od predajcu Škoda, mali ho z výkupu po prvej majitelke. Čiže som ho mal s ročnou zárukou - nevyužil som ju, nič sa nepokazilo. Kým CVT prevodovku vo Verse považujem za jednu z najlepších, čo som kedy jazdil, robotizovaná v Aurise celkom ujde pri plynulej jazde. Pri jazdení v kolóne je to čistá tragédia. Povedal by som, že sa s tým proste treba naučiť jazdiť. Tieto "automaty" mame doma preto, že manželka nechce jazdiť s manuálom a pravdupovediac, ja som si už tiež zvykol. Aj ďalšie autá v budúcnosti budú benzín + automat
Toyota Verso Style 1,8 CVT 7S 2014
Toyota Auris 1,6 MMT 2008
Tomi71
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomi71 »

Ahoj, díky za postřehy, ještě mám čas, ale stále brouzdám na mobile.de a vyhledávám Aurisy a dělám si představu..., ten výběr je oproti aut u nás úplně jiný a s jinou výbavou a kilometry...
p1947
Řidič

Příspěvek od p1947 »

tomi71-na dojíždění do zaměstnání tam i zpět po 10km bych já řešil Priusem II nebo i III generací. Ty se dnes ročník 2008-2010 pohybují v cenách do 200 tis.kč a jsou ideální na takto krátké cesty.Rozhodně budou jezdit za podstatně nižší náklady než Auris jen s klasickým atmosférickým motorem.Ten motor se za tak krátkou cestu vůbec nezahřeje a zvláště v zimě bude jezdit možná až za dvojnásobnou spotřebu než Prius.
Tomi71
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomi71 »

Díky za postřeh, vím o tom, je pravdou, že jsem se po nich i na mobile.de díval...., spotřeba určitě, nevím jak praktičnost s prostorem atd....
p1947
Řidič

Příspěvek od p1947 »

tomi71- myslím si,že zavazadlový prostor ,který má cca 440 l je dosti postačující.Co se týče prostoru v kabině tak je podstatně prostornější než Auris a jsou rozhodě ve vyšší výbavě než Auris.Auris je běžné auto jako ostatní auta i jiných značek.Vlastní technika je na špičkové úrovni vyzkoušená již dvě desítky let a když "zabrouzdáte" na servry z Ameriky tak se tam dočtete,že tyto auta běžně najedou i 400 tis.mil km,což je nějakých640 tis.km aniž by se s nimi něco dělalo.Podívejte se i na mobile.de kde jsou s nájezdem 350 tis.km stále i za cenu okolo 8 tis.Eur a bez poruch na hybridní baterii.Já jsem měl Yaris Verso bylo špičkové, mám doma ještě Corollu Verso s nájezdem okolo 215 tis.km,též špičkové bez výměny jakéhokoliv dílu,přesto jsem si pořídil ojetého Priuse III z r.v.2009,ale to je na úplné špičce.Jednoduché ovládání, v létě včetně dálnic průměrná spotřeba do 4,5 l, v zimě cca 5,3 l.Chce si to někam zajet vyzkoušet a v okamžiku nasednutí již nebudete chtít z toho vystoupit.To Vás celé "pohltí" a začnete ho shánět.Já jsem kolem něho obcházel,četl různé články a zjišťoval veškeré informace cca 4 roky a až byl k sehnání za přijatelné finance s nájezdem do 150 tis.km tak jsem si ho pořídil a i 2 km na nákup s ním jezdím. To auto Vás prostě celého "pohltí".Jen ho doporučuji.
Tomi71
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomi71 »

Díky už jsem četl nějaké články i názory uživatelů na Tipcarsu. No hlavu mám teď zamotanou, mně vždy a nejen asi mně trochu odrazoval ten vzhled. A do servisu asi jen autorizovaného předpokládám, k nějakému obyčejnému Toyoťákovi asi ne. A jak je to s cenou náhradních dílů ???
p1947
Řidič

Příspěvek od p1947 »

tomi71-do servisu Toyoty jezdím jen na důležité servisní prohlídky.Nechal jsem si tam vyměnit převodový olej,který jsem sehnal od nezávislých dodavatelů v originálním balení ,ale o 300 Kč /l l levnější. Výměnu jsem jim svěřil z důvodu,že mají větší zkušenosti než gárážový servis byť je původně ze servisu Toyot.Dále si tam nechám udělat ve 180 tis.km z důvodu,že je nutné dodat a vyměnit nové svíčky a oni mají větší zkušenostri při rozdělání všech dílů kolem než se k nim dostanou a garážový servisman,který dělá všechny auta nezná postup na Priusu a bude se v tom "hrabat" třeba o 2 hodiny déle.Jinak náhradní díly jsou možná stejně drahé jako na atmosférické motory Toyot. Vždyť na Priusu co je navíc.Hybridní baterie-za 15 roků co se v ČR prodává Prius se neměnila/nová stojí celá 42 tis.Kč/nemá spojku,velejednoduchou planetovou převodovku s předpokládanou životností min.750 tis.km,nemá startér.Takže když každých 15 tis.km tomu dáte kvalitní olej +filtr /v nezávislém servisu/ tak spokojeně jezdíte a užíváte si pohody.Byl jsem teď na podzimní prohlídce v Toyotě za 300Kč,kde ho celý prohlídli a napsali do protokolu poznatky/najetých 170 tis.km/.Vše O.K. chladicí kapalina na -35°C.Mám ho v garáži,ráno nastartujete na elektr.motor,při vyjíždění z garáže se nastartuje sám benzinový motor a dokud se to nezahřeje tak běží.V okamžiku zahřátí cestou po městě se vypne a vy jedete do 50 km rychlosti na elektriku. V okamžiku kdy je potřeba sepnout benzinový tak si to samo zajistí aniž byste to poznal.V současné době jezdím za průměr 5,3 l/100 km.Paráda,není na čem dál uvažovat.Jen doporučuji.
Tomi71
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomi71 »

Díky moc, zamotáváte mi hlavu čím dál víc :D

Mám čas přes zimu a do jara brouzdat a hledat a zjišťovat. Tím vývojem eko aut poslední rok se možná i cena těchto aut pohne dolů, nevím, jestli není nějaké zvýhodnění od státu, ale v případě ojetého auta a ještě ze zahraničí asi ne... Odkud jste? Já okres Přerov.....
p1947
Řidič

Příspěvek od p1947 »

tomi71-bohužel ani koupeného nového hybridního auta náš stát nezvýhodňuje. Jediné pokud byste podnikal tak neplatíte silniční daň z auta.Jinak jsem z Pardubického kraje.Dnes jsem jel u nás do Globusu na nákup tam je to cca 8 km a po hodině zpět a protože auto má displey na 5 minutové zobrazení momentální spotřeby tak při dnešní teploty 6°C mi to ukázalo průměrnou spotřebu do 5 l/100km.Myslím si,že žádné auto kromě elektr. nejezdí tak levně. Možná některá malá naftová auta asi ano,ale pominuli téměř žádné náhradní díly tak není o čem dál mluvit. S autem se musí člověk naučit plachtit. To už na těchto stránkách i stránkách Priusu spousta majitelů zmínila.
Tomi71
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomi71 »

Díky, myslel jsem si to. Jen jsem trochu poskočil, chtěl jsem menší auto :-) z Yarisu to tedy narostlo. Nevím, jestli na délku doma zaparkuju za vrata na dvůr v zimě (jinak nechávám před barákem), Verso už je níže zaparkované v krytém průjezdu. Stávající Peugeot 306 tam vleze, ještě tam nějaká rezerva je, schválně musím proměřit :-) Jinak díval jsem se na Bazoš a prodává ho pán z Přerova, kde to mám cca 25 km, tak se možná zajdu kouknout...., 165 000 Kč je pro mně moc a ještě najetých 193 000 km je dost i když u Prisusu možná ne....
p1947
Řidič

Příspěvek od p1947 »

tomi71-ten o kterém píšete za 165 tis.kč se 193 tis.km je údajně již prodaný .Byl na něj zájem již na stránkách PRIUS.Je to dovoz z Itálie ,údajně nemá servisní knížku a prý si pro nej jede člověk až z Moldávie.Navíc bych Vám ho ani nedoporučoval, neboť cena prodejní se mi za tak málo najetých km nepozdává. Spočítal jsem to při dnešním kursu na nějakých 6220 Eur a v Itálii co já vím /v létě jsem tam byl/ tak okolo ceny 8000 Eur byly ,ale s nějakými 350 tis.km.K dotazu 193 tis.km na Priusu není tolik,když běžně bez problémů jezdějí 300 tis.km.Pokud chce opravdu špičkově vybavený tak hledejte auta v Holandsku nebo v Belgii. Kde je jich poměrně hodně ,neboť zvláště v Holandsku jsou na ně dotace.Navíc v Belgii nejsou stoprocentně stočeny tachometry,neboť než jde auto mimo musí na speciální výstupní kontrolu a tam si nikdo nedovolí stočit kilometry.
Tomi71
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomi71 »

Díky, ale já bych ho ani nekupoval, já chtěl jen na výzvědy..., nepochopil jsem jak jste to myslel, že ta jeho cena je vysoká????
Odpovědět

Zpět na „Auris“