Auris Hybrid - životnosť a výmena akumulátorov

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
calimero1
Navigátor

Auris Hybrid - životnosť a výmena akumulátorov

Příspěvek od calimero1 »

Ahojte,

keďže Auris Hybrid je už nejaký ten piatok na trhu, zaujímajú ma reálne skúsenosti majiteľov so životnosťou akumulátorov.
Ako je to s výdržou, poklesom kapacity, koľko stojí výmena a pod.

Prečítal som si množstvo testov a recenzií a Auris Hybrid vychádza ako veľmi spoľahlivé vozidlo, kde sa v podstate nemá čo pokaziť - spoľahlivý atmosférický motor, jednoduchá e-CVT prevodovka, bezúdržbový elektromotor.

Informácií o skutočnej životnosti akumulátorov je však veľmi málo.

Ďakujem za každý príspevok.
Toyota Auris Hybrid Hatchback Active Trend+ 2017
Renault Clio (2007-2017)
Škoda Felicia (1997-dodnes)
MartinHSD
Věčnej rejpal

Re: Auris Hybrid - životnosť a výmena akumulátorov

Příspěvek od MartinHSD »

informací je málo a asi jich ještě nějakou dobu málo bude, jelikož reálné zkušenosti s výměnou a poklesem kapacity prakticky nejsou, proto se o tom nikde nic moc nedočtete. Problémy se prý mohou objevit u aut co delší dobu ( půl roku a více ) stojí v bazarech, pak může baterie vykazovat menší kapacitu, ale jsou to dle mne jen neověřené domněnky. Ten kdo má hybrida od nového auta tak většinou baterky neřeší. Stačí si projít vlákno u Priusu, auris hybrid je postaven na stejné platformě. Můj servis mne potvrdil 2x zkušenost s výměnou baterek na žádost zákazníka ( měli již menší kapacitu ), ale ta auta měla najeto přes 300 tis a nebyla to zrovna zánovní auta. Když se jezdí na pravidlný servis tak na ně máte tuším 10 let záruku.

Baterky ( životnost ) bych u Aurisu neřešil, i kdyby se něco stalo tak nestojí ranec, co vím tak vyjdou levněji než většina DPF filtrů u dieslu.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
maxwell
Manager Týmu

Příspěvek od maxwell »

jeden z dalších mýtů, který byl už naštěstí skoro vymýcen... 10let záruka, co chceš více... jinak akumulátory pracují v pásmu, kdy jsou nejméně ničeny, tzn nikdy se nevybijí pod určitou mez a zároveň se nikdy nepřebíjejí, tímto za normálních provozních podmínek vydrží opravdu dlouho.. takže pokud auto nestojí někde nějakou delší dobu, nemůže se jim nic stát..
nemám auto tak dlouhou dobu,abych mohl hodnotit, mám zatím najeto 90tis a nic na akumulátoru nepozoruju...
no i kdybch měl po deseti letech akumulátor vyměnit, oproti čmoudům, kde se vcelku často mění vstřiky,turba,DPF,EGR......... zanedbatelná věc
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
panther
Člen Týmu

Příspěvek od panther »

co se týká ceny baterky , tak mi prodejce řekl že je levnější než přední světlo. Auto by nemělo stát delší dobu. Pak by baterka mohla ztratit nějakou kapacitu nebo odejít úplně. Jinak o baterku jsem se při koupi nezajimal a přišlo mi to zbytečné. Pokud se baterka správně dobijí a vybijí, tak baterku nebude třeba měnit. Spíš bych chtěl vědět kolik kilometrů se na tu baterku dá najezdit.
RAV4 AWD Exekutiv Hybrid 2019
Prodáno: Auris Touring Sport Selection hybrid 2017
maxwell
Manager Týmu

Příspěvek od maxwell »

nájezd na baterii u hybridu je naprosto nesmyslný údaj...
p1947
Řidič

Příspěvek od p1947 »

panther-doporučuji Vám se dostat na Youtube na články z USA,kde jezdí již od roku 2000 hybridní Priusy,ze kterých jsou tyto baterie i v aurisech. Zde se dovíte,že jsou tam i auta mající najetých 450 tis. mil,což po přepočtu na km dělá nějakých 720 tis. km ani by se něco dělalo s baterií.Dostalo se mi i možnost si pročíst články,kde se měnily i po takových to ujetých vzdáleností 1-2 články v této baterii,ale vzhledem k tomu,že zde v ČR je cena 1 článku cca 5 tis.Kč a baterie má 28 článků tak cena je dosti nepoměrná.Cena celé nové baterie zde stojí i s prací cca 44 tis. Kč za co nepořídíte nové vtřiky ,filtr pevných částí,spojku atd.Vůbec bych toto neřešil .V ČR jezdí Prius od II.generace a to od roku 2002 a dle zprávy českého zastoupení toyoty se dosud zde nic s touto baterií nedělalo jen pouze po bouračkách.Můžete v klidu spát a jen jezdit.Při rozumném zacházení,nevytáčení motoru do extrémů a pravidelném servisu po 15 tis.km si myslím,že lze s takovým autem najezdit minimálně 300 tis.km aniž by se tam něco cenově drahého mělo pořizovat. Nevím kolik km ročně ujedete,ale budu-li počítat průměr 20 tis.km tak by Vám to mělo vydržet téměř 15 let.Mám doma starou Corollu Verso 1,6 VVTi s 215 tis. km a do dnešného dne jsem do ni dal jen do pravého předního kola ložisko.I kotouče kol mají původní,ale jen přebroušené a jezdím s ní od roku 2005.Tuto porci km jsem najezdil do roku 2015,kdy jsem si pořídil staršího Priuse III,což je premiant hybridu.
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

p1947: tem recem, ze v CR s baterkou nic nedelali neverim. 5 let stary auto.
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 39&t=39792
RAV4 HSD FWD
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

toto vlákno znám a pokud si dobře vzpomínám tak dotyčný má ojetinu s poměrně neznámou historií, bez garance km, dovezenou ze zahraničí a na Slovensku snad jezdila krátce jako Taxi. Není tudíž známo, zda to venku někde nestálo než to dovezli na Slovensko atd. Mne na přímý dotaz můj servis řekl, že baterii měnili na starém Priusu co měl najeto přes 300 tis, nicméně baterka prý stále fungovala jen měla již menší kapacitu.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Jano2703
Navigátor

Příspěvek od Jano2703 »

mozno pomoze toto video v niecom.. https://www.youtube.com/watch?v=uWvbF-AI6jI

aj ked som na toyotu vela nadaval a este asi aj budem..ja by som pri hybride a este novom ani neriesil baterky..uz len preto ze nedaleko mna je jedno mesto mensie..vedla mojej rodiny tam mal taxi firmu,1clovek..on si doniesol z rakuska hybridy asi 2KS..jazdene..a kupil zaroven nove diesle v tom case aj francuzov aj nemcov...tiez pocuval mudrosti ako mu klaknu baterky a podobne,lebo sme na slovensku a kazdy vedla koho parkoval mal naftu..
dnes uz nema ani 1diesel.vsetko co ma su len hybridy a uz ma aj uplne nove.Kedze jazdia vacsinou len kratke trasy,nieje co riesit.Teda asi sa mu to oplati,jazdenym dal sancu splnili co mali a kupil rovno nove..

teda ak mu tak dlho jazdili bez problemu jazdene hybridy a baterky urcite nemenil..u noveho..by som o baterkach rozmyslal ako o tom poslednom :mrgreen:

a ked je pravda aj ta zaruka 10rokov..tak to nieje o com.
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

pohon aurisa a priusa od 3.generácie od r.v.2010 je v podstate stále rovnaký a k tomu ešte bezpočet modelov lexusu ale tam sú iné parametre...... a vieme že spoľahlivosť aj výdrž pohonu je vysoká. Samozrejme je to stroj a zlyhať môže to nikto vylúčiť nevie ale pravdepodobnosť je určite veľmi malá - mizivá. Ale kedže má auris fatálne chyby :roll: vrzoty.... hučí výfuk...pískajú brzdy.... tak to radšej nekupuj a bež niekam kde síce niet čo vybrať za motor ale ten zvyšok je dokonalý :D
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
maxwell
Manager Týmu

Příspěvek od maxwell »

Urcite je snem snad kazdeho motoristy resit nejake zasadni problemy jako menit motor, predni napravu, prevodovku...... Nejake vrzani neni zavada pro chlapi, takovy auto je na hovno...
Odpovědět

Zpět na „Auris“