IPA- inteligence parking assist
IPA- inteligence parking assist
Ahoj borci, prosím, může mi někdo vysvětlit jak použít IPA..? Pokud zmáčknu tlačítko na IPA tak mi to píše otočte volantem zleva-> doprava, ale nic to neudělá. Stále to píše to samé. Nějaká rada, dělám něco špatně nebo prostě nějaká výrobní vada při nejhorším vada mezi volantem a pedálem? Předem díky za rady.
Re: IPA- inteligence parking assist
Zabudli ti IPA pred odovzdaním vozidla v predajni nakalibrovať. Zájdi tam a pýtaj si to.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
V návodu je psané, že máš během 15 sekund otočit volant úplně na jednu stranu a pak na druhou. Zkus to.
* Toyota Auris TS 2017 Active Trend, 1.6 Valvematic
† Citroën C4 2012 Exclusive, 1.6 HDi, robotická převodovka
† Citroën C4 2012 Exclusive, 1.6 HDi, robotická převodovka
OK. Jdu to zkusit...
Díky moc! Funguje to!
jsi zlatý člověk! 

Auto mám rok a čtvrt. První půl rok fungoval IPA skvěle. Pak se něco stalo a teď mi zaparkuje tak jednou z 5 pokusů, je jedno na jakou stranu. Funguje když ho zapnu, najde místo, řekně ať zařadím zpátečku ... a jak se rozjedu tak se většinou vypne a že mám převzít řízení. Hlásil jsem to při roční prohlídce u Louwmana na Zličíně, prý funguje OK. Přeměřili i parkovací senzory, taky OK (i podle mne). Jenže IPA v pořádku není, no. Nevíte někdo co s tím?
- erwestquestworks
- Řidič
Opakovaně reklamovat, já opakovaně reklamuji šumící a restartující se rádio.d0st píše:Auto mám rok a čtvrt. První půl rok fungoval IPA skvěle. Pak se něco stalo a teď mi zaparkuje tak jednou z 5 pokusů, je jedno na jakou stranu. Funguje když ho zapnu, najde místo, řekně ať zařadím zpátečku ... a jak se rozjedu tak se většinou vypne a že mám převzít řízení. Hlásil jsem to při roční prohlídce u Louwmana na Zličíně, prý funguje OK. Přeměřili i parkovací senzory, taky OK (i podle mne). Jenže IPA v pořádku není, no. Nevíte někdo co s tím?
Toyota Auris Touring Sports 1.6 FL CVT 01/2016
Mne toto robilo na corolle s manuálnou prevodovkou. Plus sa mi občas reštartoval dotykáč a potom sa mi stalo dokonca že aj po preradení zo spiatočky do 1 mi zostala aktivovaná cúvacia kamera - až do reštartu auta. Bol som s tým v servise kde mi prehrali nejaký soft. Odvtedy ubehol taký polrok a otec, ktorý využíva to auto si nijaký problém nevšimol.d0st píše:Auto mám rok a čtvrt. První půl rok fungoval IPA skvěle. Pak se něco stalo a teď mi zaparkuje tak jednou z 5 pokusů, je jedno na jakou stranu. Funguje když ho zapnu, najde místo, řekně ať zařadím zpátečku ... a jak se rozjedu tak se většinou vypne a že mám převzít řízení. Hlásil jsem to při roční prohlídce u Louwmana na Zličíně, prý funguje OK. Přeměřili i parkovací senzory, taky OK (i podle mne). Jenže IPA v pořádku není, no. Nevíte někdo co s tím?
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Ahoj, je IPA funkčný aj s manuálnou prevodovkou?
-
- Věčnej rejpal
Podle mě ano.
ano jesimko13 píše:Ahoj, je IPA funkčný aj s manuálnou prevodovkou?
Auris TS/17 Selection red
Ak vodič zasiahne počas parkovania pohybom volantu, funkcia IPA sa z bezpečnostných dôvodov vypne. ("IPA cancelled, take over, driver intervened.") Dôvodov prečo sa to vypína je v návode napísané na 2 strany ("IPA cancelled, take over."):
Zoznam ďalších možností spomína zásah TRC/ABS/VSC, či prekročenie parkovacej rýchlosti (6km/h), atď.Spínač IPA byl vypnut. / Spínač IPA byl zapnut při couvání. / Řadicí páka byla během detekce parkovacího místa přesunuta do R. / Řadicí páka byla přesunuta do jiné polohy než R poté, co bylo zahájeno automatické řízení a předtím, než vozidlo zajede na parkovací místo. / Volant nemusel být dostatečně otočen z důvodů např., nízkého tlaku pneumatik, opotřebení pneumatik, vlivem stavu vozovky, parkování ve svahu, atd., proto nebylo možno vozidlo zaparkovat na požadovaném místě. / Posilovač řízení je dočasně přehřátý. / Je možné, že má systém poruchu.
Toyota Auris TS 1.6 Valvematic (Active Trend) 2017
Pri väčšine dôvodov, keď sa IPA svojvoľne vypne, PP zobrazí aj príčinu zlyhania, napr "IPA cancelled, take over, speed too high" alebo "IPA cancelled, take over, driver intervened".
Mne sa IPA sam vypne asi v 50% pokusov o zaparkovanie, a to bez uvedenia príčiny, teda suchou hláškou "IPA cancelled, take over." Tlak v pneumatikách mám dostatočný, vozovka je kvalitná, ABS nie je prehriate, nie je dôvod, aby to vyplo. Serie ma to
Mne sa IPA sam vypne asi v 50% pokusov o zaparkovanie, a to bez uvedenia príčiny, teda suchou hláškou "IPA cancelled, take over." Tlak v pneumatikách mám dostatočný, vozovka je kvalitná, ABS nie je prehriate, nie je dôvod, aby to vyplo. Serie ma to

Toyota Auris Hybrid Hatchback Active Trend+ 2017
Renault Clio (2007-2017)
Škoda Felicia (1997-dodnes)
Renault Clio (2007-2017)
Škoda Felicia (1997-dodnes)
IPA je pomerne nová vychytávka, ktorá má pomôcť parkovať najmä v meste, ja osobne to využívam málokedy. Na druhú stranu, doba kedy neboli parkovacie senzory a kamery, ani elektricky nastaviteľné zrkadlo, nie je až tak dávno - nejako to vtedy vodiči zvládali, zvládneme to aj my...
Toyota Auris TS 1.6 Valvematic (Active Trend) 2017
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 17:29, celkem upraveno 1 x.