Auris Radio - instalace Yatour DMC

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Auris Radio - instalace Yatour DMC

Příspěvek od Luke_Luke »

Odešel mi laser v cd měniči a tak jsem zvolil za nejlepší řešení Yatour prevodnik a zase to melo klasicky postup:

V Toyote rekli, ze pro toto autoradio tam neni zadny kompatibilni vstup/vystup a ze urcite takova zmena nebude s mojim VIN kodem kompatibilni.
Prodejce Yatoura ma na webu, ze s imto autoradiem neni Yatour kompatibilni.

A svete div se, po cca 6-7 hodinach googleni stacil prepojit jeden dratek, ale fungovalo by to i bez nej, toz tak chlapi, uz zase kvalitne poustim hudbu :)
Kdyby nekdo neco, klidne piste, dokud to mam jeste v hlave, rychle zapominam ;-)

Odstrojena palubka, aby k tomu byl pekny pristup
Obrázek

Obrázek

Puvodni zapojeni
Obrázek

Obrázek

Zapojeni Yatour prevodniku z vyroby
Obrázek

Puvodni kabel "MUTE" z CD changer konektoru pred prepojenim
Obrázek
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
farnell
Věčnej rejpal

Re: Auris Radio - instalace Yatour DMC

Příspěvek od farnell »

Nie je to zbytocne drahe? :wink:
Ale nikomu to nevnucujem.
Staci aj toto
https://www.aliexpress.com/item/Car-CD- ... 0.0.u3xRvq
a funguje to aj na autoradiu FUJITSU TEN, ID=13805 ktore by tento menic podporovat nemalo.
Trochu vsak podrazeli. Ja som to kupoval za necelých 16€ cez aplikaciu v mobile kde su este dalsie zlavy z ceny.

Situacia je vsak obdobna.
Pin od mute som tiez musel prehodit a dokonca som prisiel "chybou" tohto konektoru, ked mi jeden pin vypadol, ze treba spojit Pin 11: ACC+B a Pin 12: BU+B dohromady.
Pretoze Pin12 by mal byt stale pod napätim no po zapnuti Pin 11: ACC+B ostal menic hluchy a bolo treba vytiahnut cely konektor a vlastne menic takto "zresetovat"

Mne teda nepomohol Google ale nahoda kedy mi Pin 7: GND (Ground) vypadol a tak som vlastne prisiel na to ,ze treba vyssie spomenute dva piny 11 a 12 spojit a vtedy sa vlastne stale napajanie menica zapoji az po otoceni klucom zapalovania do polohy ACC a tym dochadza k "zresetovaniu" a zaroven nie je tak menic stalym odoberatelom energie z baterie.
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
Rolling Dog
Řidič

Příspěvek od Rolling Dog »

farnell, mas to nainstalovane v Aurise ?
ako hra ta cinska vecicka ?
nie je to len nejaka zbastlenina ? nic v zlom...
lebo v tom drahom Yatoure ide signal digitalne.
Corolla 1.6 Valvolinematic, 2009
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Samozrejme, ze to mam vo svojom aurise. Konektor je tak isto zapojeny ako v Yatoure.
Na prekvapenie to hra aj napriek cene a tomu kde to bolo vyrobene velmi dobre.
Len pre zaujimavost tu je zapojenie 12Pin
http://www.castulucci.com/projects/carp ... onnectors/
A zapojenie môjho 12 Pin je to iste ako v pripade zapojenia ako ho ma Luke_Luke.
A ak je rec o PIN 9 a Pin 10 tak tie su zapojene aj v pripade môjho adapteru.
Ak spravne predpokladam tak maju za ulohu ovládanie po priecinkoch a po skladbách a rovnako tak ovládanie prehravania v slucke atd.
Takze ano aj ta čínska "sračka" funguje tak isto ako keby tam bolo v mechanike vlozene CD MP3.
Cize je to plnohodnotny "veksler".
Mimochodom, cena nie vzdy urcuje kvalitu a funkcionalitu.
Samozrejme bez urazky. :wink:
Takze ano oplati sa to kupit aj napriek tomu ,ze to nie je "znackovy" Yatour
Přílohy
IMG_20170811_144110.jpg
Zapojenie 12Pin čínskeho adapteru po uprave.
(171.28 KiB) Staženo 2930 x
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Urcite bude fungovat i ten, ktery mas ty, Yatour taky koupis v cine za pulku, ale nebude specificky pro dane auto a je tam jiny kabel, navic ja jsem potreboval mit cesky ucet k tomu :)

Ze to bude fungovat na radio 18305 bylo docela jasne, ja potreboval, aby to fungovalo na radio 18307 ;-)
Dale jsem chtel, aby to melo minimalni rozmery, takze pouziti SDkarty na Yatour bylo idealnim resenim.

Jak na te cinske verzi funguji ID3 tagy z MP3 souboru, u Yatoura je podstatne jaka verze to je, jestli ID3v1 nebo v2.2. v2.3. v2.4, taky v jakem kodovani a dalsi veci rozhoduji, u nekterych nezobrazi na displeji nic a u nekterych treba hvezdicky. U nekterych souboru jsem menil verzi ID3 tagu.
Jak si ten cinsky poradi s maximalni velikost USB flash? Projde 16-32GB? A co pojmenovani adresaru a max pocet souboru v adresari pripadne, co podadresare?
Obrázek
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Id3 tagy to nepodporuje.
A popravde ani mi to nechýba.
Špekulovať a prerábať to. Načo? I tak mi je jedno čo počúvam a názov už vonkoncom nie je podstatný.
Priečinky sú označované od 1-99 a skladby podľa poradia v priecinku od 1 - XX
Priečinkov môže byť celkovo 99 no to koľko súborov vojde do priečinka som zatiaľ neotestoval. Ale viem na 100% ,že 100 súborov v jednom priecinku nebol problém.
Väčšinu priečinkov mám v tvare samostatných albumov. A priemerne sa ich veľkosť pohybuje v rozpätí 15-20 skladieb.
Karty som neotestoval žiadne. Momentálne mám v adaptéry ktorý mi prišiel s meničom 4gb kartu a čosi vyše 30 albumov (priečinkov).
Nie som náročný. Navyše čo som pozeral ceny Yatour tak rozhodne som toľko nebol ochotný dať.
Za 16€ je to lepšie ako BT usb adaptér.
Usb a Jack som vložil do priehradky a samotný adaptér je páskami pripevnený o BT sadu v aute v priestore za autoradiom.
Kábel s Jack v pohode dosiahne až po telefón v drziaku.
Takže mi to takto aj celkom vyhovuje.
A hlavne nebolo treba nič vŕtať či akokoľvek zasahovať do plastov. Jediná úprava bola v spojení tých dvoch pinov a prehodenie pinu mute.
Mimochodom, môj adaptér by tiež nemal podporovať moju verziu autoradia 13805 a.... Nie je to problém.
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Tak pokud ti je jedno, co pocuvas, tak ti staci si zapnout radio, ze jo :-)
Ja jsem na hudbu docela narocny, takze ten mesic, kdy mi nefungoval CD changer v aute, byly pro mne muka :-D

Ja mam rad, kdyz posloucham treba nejakou novou hudbu, tak mrknu na displej, jak se skladba jmenuje, abych se k ni treba pri ceste zpet mohl vratit. Nebo jako ano mam rad cisla, ale nejsem takovy maniak abych vedel, ze song, ktery ted chci slyset je ve slozce 34 a je v poradi 86 :-D

Na to mnozstvi souboru se ptam proto, ze radio v Aurisu dokaze zobrazit jen dvouciferne cislo, takze Yatour prehraje i adresar, kde je treba 170 souboru, ale od 99 vyse to zobrazuje zase jako 00, 01, 02, ikdyz jsem si vsiml, ze od souboru s poradnim 110 a vyse uz to preblikava jako 1 a 10, 1 a 11 a podobne :-) Da se na to zvyknout, ale trosku s tim ma problem funkce random, ktera podle mne funguje jen pro 01 az 99.

Jo vlastne ja nedal finalni fotku, jak jsem to zakomponoval do auta, puvodne jsem to chtel dat do spodniho kastliku, ale ten se vyndava ven v servisu pri vymene filtru, takze jsem premyslel, jak to bez vrtani umistit do toho horniho a nakonec se podarilo, udelam fotku :-)
Obrázek
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

V prvom rade sledujem čo sa deje vonku pred "cumakom" s nie to čo mi vypisuje displej autorádia.
A kvalitu počúvam vo flac a nie v MP3.
Navyše signál rádia nie je všade a vždy kvalitný.
Takže v tomto prípade počúvam MP3. Navyše cpem na kartu to čo ma baví. A toho zo súčasnej hudby je veľmi málo ak vôbec dačo.
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Ok vyse 30 adresaru ve FLAC kvalite na 4GB usb flash disk - ok dobre(nasobit jeste umim a vim, ze to tam urcite nevejde).
Nevedel jsem, ze ten 16€ apps2car dokaze prehravat flac, jestli jo, klobouk dolu. Ale jestli na tak levnem zarizeni, no priznejme si, ze ani ty original repro a origo radio neni/nejsou zadny high-end, poznas rozdil mezi 320kbps mp3 a FLAC, klobouk dolu pred nadprirozenymi schopnostmi.

Ja teda zustavam u mp3 192 - 320kbps v aute, protoze pri okolnim hluku, zvuku motoru atd stejne kvalita pokulhava ;-)

Podstatne ale je to, ze ostatni maji volbu a dalsi alternativy krome origo cd, existuje yatour, xcarlink, apps2car, co hrdlo(usi) raci :-)
Obrázek
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Moment. To sme sa zle rozumeli. Flac počúvam doma na zostave a v lepšej kvalite. Ja som písal, že v aute MP3. Ten čínsky adaptér flac nevie.
A na koncernových repro je to úplná blbosť. Na to mi skutočne postačí aj MP3 v tej najvyššej možnej "kvalite".
Takze pocitas spravne a zle si to opakujem , pochopil.
A v podstate je uplne jedno na tom autoradiu co tam hrmoce. Ci CD DA alebo CD MP3.
Kvalita to rozhodne nie je a zvukovo je to takmer zrovnatelne.
Rolling Dog
Řidič

Příspěvek od Rolling Dog »

Luke_Luke píše:...Jo vlastne ja nedal finalni fotku, jak jsem to zakomponoval do auta, puvodne jsem to chtel dat do spodniho kastliku, ale ten se vyndava ven v servisu pri vymene filtru, takze jsem premyslel, jak to bez vrtani umistit do toho horniho a nakonec se podarilo, udelam fotku :-)
posli please final foto, thanks
Corolla 1.6 Valvolinematic, 2009
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Jo sorry za zpozdeni, nejak jsem to tady necetl, tady to je :-)

Obrázek

Obrázek
Obrázek
dum
Člen Týmu

Příspěvek od dum »

Nechtěl jsem zakládat nové téma,tak se zeptám tady.Nevíte někdo kde najdu nějaký návod jak vyndat autorádio z Toyoty Auris myslím to dotykové,rok výroby 2015.Děkuji
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

dum píše:Nechtěl jsem zakládat nové téma,tak se zeptám tady.Nevíte někdo kde najdu nějaký návod jak vyndat autorádio z Toyoty Auris myslím to dotykové,rok výroby 2015.Děkuji
Tu pozri od nejakej 6tej minúty,

https://www.youtube.com/watch?v=aNmoI0LOfmg
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
dum
Člen Týmu

Příspěvek od dum »

Díky za odpověď,nevím jestli je to stejné v Corolle,to video je právě na ni.Zkusím se kouknou ale tuším že v Aurisu jsou ty plasty kolem rádia uchycené trochu jinak.
Odpovědět

Zpět na „Auris“