Kupuji Celicu - prosím o radu
Kupuji Celicu - prosím o radu
Ahoj lidi, po dobrých zkušenostech s Carinou a Corolou jsem se rozhodl jít do Celicy. Mam na to cca 100 000,-Kč, na netu jsem jich pár našel, většinou to jsou roky 2000-2001. Tak si o tom zjištuji na netu informace a jsou dost rozporuplné - někdo píše super auto bez poruch, někdo píše - častá porucha náhlý únik oleje a zadření motoru. No to bych opravdu nerad, tak prosím o rady - na co si dát při koupi pozor, jak to rozpoznat, jestli má nebo nemá problém s únikem toho oleje, jak tomu předejít? Na co jiného si dát pozor? Díky moc za rady, Petr
- garfielld
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kupuji Celicu - prosím o radu
když pominu to, že je tu tohle téma řešený vážně hodně krát, tak tenhle článek, ti odpoví asi na většinu otázek, osobně bych určitě sháněl silnější VVTL-i (2ZZ-GE) se 190k, jednak co jsem vypozoroval, tak ten ty problémy s olejem nemá a hlavně točí, točí a točí... a to je prostě super

Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
Bylo mi jasný, že už to tu řešené bylo, ale projel jsem první asi 3 stránky fora a odpověď jsem nenašel. Každopádně ten článek je super, za něj dík a díky i za odpověď. Takže řešení je koupit auto a nechat ho převložkovat za 70 000, to je celkem ranec.
- garfielld
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
je fakt že když porovnám 6. a 7. gen tak podvozkově asi ne, ale jinak snad ve všem mi 6. přijde lepší, hlavně co se kvality a zpracování interiéru týče, 7. gen je plastové peklo, majitelé prominoubiscuit píše:tak nemusis si kupovat sedmou generaci...

PS: na trhu jsou ale i 7. gen který už motor mají měněnej, bud ještě v rámci záruky nebo potom už bohužel za penízky majitele

Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
Nejlepší jsou skoro veteránky 5g
Vyklop-to 

Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++

Jak uz se reklo, 1ZZ i 2ZZ maji mouchy, To "vlozkovani" motoru, je v zasade GO. 70 tisic mi prijde prehnany. Zalezi kdo to udela za jaky prachy. 2ZZ ma dobrej motor, kdyz se pohlidaji srouby. Ale zase tam zlobi synchra.
Mimochodem, tady je krasny video G.O. 1ZZ na Corole
https://youtu.be/A595LR4SQpI
Mimochodem, tady je krasny video G.O. 1ZZ na Corole
https://youtu.be/A595LR4SQpI
Ahoj všem,
koupila jsem si Celicu, r.v.2004, motor 1ZZE, 105kw. Chci se zeptat jaký olej do ní lijete a po jakých filtrech se mám podívat? (nejlépe na Autokelly).
Mám na prodej 18ky letní kola, pěkný... na ceně se domluvíme (Praha).
Díky
koupila jsem si Celicu, r.v.2004, motor 1ZZE, 105kw. Chci se zeptat jaký olej do ní lijete a po jakých filtrech se mám podívat? (nejlépe na Autokelly).
Mám na prodej 18ky letní kola, pěkný... na ceně se domluvíme (Praha).
Díky
Kelly je bezkonkurenčně nejdražší a sortiment nic moc. V Praze třeba Haspa, nebo mnoho menších.

P.S. Oprava, na motointegrator.cz Union Japan mají. Ale u Matějčka jsem je kdysi taky kupoval o třetinu levnější.
Úplně vymizely z trhu, stejně jako řemení Mitsuboshi. Buď to někdo přestal dovážet, nebo Polákům zatrhli vyrábět napodobeninybiscuit píše: ...filtry union japan...

P.S. Oprava, na motointegrator.cz Union Japan mají. Ale u Matějčka jsem je kdysi taky kupoval o třetinu levnější.
Psal jsem o kopiích a víceméně v žertu
Na můj motor intercars míval Mitsuboshi jak rozvodový, tak klíňáky. Stejně tak ty filtry. A teď nemá ani jedno. Je to jen logo dodavatele.

Na můj motor intercars míval Mitsuboshi jak rozvodový, tak klíňáky. Stejně tak ty filtry. A teď nemá ani jedno. Je to jen logo dodavatele.
Tak "origo" rozvoďák je Unitta, která patří Gatesu.
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Nevymizeli, ma je i nadále iC, ostatní je prestali nabízet jelikož je lidi neznají a zdají se jim drahé oproti ostatním noname značkám,. Ja je kupuji v IC vždy po 20ti kusech a není rpoblém aby ten den bylo 2-5 filtru a zbytek do druhého dne..Jimmi píše:Kelly je bezkonkurenčně nejdražší a sortiment nic moc. V Praze třeba Haspa, nebo mnoho menších.Úplně vymizely z trhu, stejně jako řemení Mitsuboshi. Buď to někdo přestal dovážet, nebo Polákům zatrhli vyrábět napodobeninybiscuit píše: ...filtry union japan...
To že jsou na krabicích polské nálepky neznamená že to poláci vyrábí

- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Tpje zajímavé proč tedy na rozvodácích kupovaných přímoi v toyote najdu krom velkého napisu toyota také malinká Mitsuboshi ??Jimmi píše:Tak "origo" rozvoďák je Unitta, která patří Gatesu.
- Stan
- Carina crusader
- Kontaktovat uživatele:
Když už se tu o tom bavíte, tak jakej máš ty Idaho názor na vzduchový a olejový filtry od Mannu? Samozřejmě nemyslím pro high performance použití, ale na to naše domácí žvýkání. Myslím takový ty jednou za 14 dní se projet o víkendu někde svižněji po klikatých okreskách a třeba jednou dvakrát za rok 5 desetiminutovek na trackday. To by mohlo stačit, ne? Já teda zkusil dát na tvoje info a dal jsem před ěmsícem vzduchovou sportovní vložku KN. Zdá se mi to takový svižnější. Ale to ostatně dycky když přesednu z cariny do čeldy.
Celica 5G gti 11/89 2.0 115kw 3S-GE (věčný ladění)
Carina E 92 liftback 2,0 16v 98kW 3S-FE (daily car)
EX Carina E 93 liftback 1,6 16V 85kW 4A-FE (5x vymazleno/5x rozbito/na díly)
Carina E 92 liftback 2,0 16v 98kW 3S-FE (daily car)
EX Carina E 93 liftback 1,6 16V 85kW 4A-FE (5x vymazleno/5x rozbito/na díly)
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Hele nevím, nemám s nimi zkušenost a nemám důvod menit to co používám a co jsem doposud neměl jedinou reklamaci - Micro / Union japan.Stan píše:Když už se tu o tom bavíte, tak jakej máš ty Idaho názor na vzduchový a olejový filtry od Mannu? Samozřejmě nemyslím pro high performance použití, ale na to naše domácí žvýkání. Myslím takový ty jednou za 14 dní se projet o víkendu někde svižněji po klikatých okreskách a třeba jednou dvakrát za rok 5 desetiminutovek na trackday. To by mohlo stačit, ne? Já teda zkusil dát na tvoje info a dal jsem před ěmsícem vzduchovou sportovní vložku KN. Zdá se mi to takový svižnější. Ale to ostatně dycky když přesednu z cariny do čeldy.
Ta vložka je super, rohzhodně lepší než otevřené sání, i když si myslím že výkon nepřidá ( tak aby to človek poznal ) už sama o sobě zmení zvuk a človek ma lepší pocit, jen mne u ní sralo to neustále čištění

- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
Sice nevim proč je to v tomhle tématu, ale neva... normal konus filtr za cca 250,- životnost cca 5 let...
Noname... pak jsou podobný ale dražší např. "Simota racing" ten subaru vyhodnotilo tak, že se rožnuly kontrolky a auto jelo v nouzovým režimu... a ano bylo to jen díky tomu filtru.... kterej je "ultra savej" a denso v subaru to vyhodnotila jako vadu lambdy... spalování
Blbost...
stačilo dát normal filtr za 250,- konus a žádná chyba spalování. Tudíž je zřejmé že Simota racing co je v celice a motor 3SGE Yamaha s nim problém nemá, u subaru problém má... a to ten, že prostě saje víc než je povoleno...
je to prostě tak. To sem testoval. Je to tak. Simota sosá víc než normal... a u subaru je na black listu... takže tak...
Simota saje tak agresivně že po startu s ní měla denso u Subaru co dělat... snažila se... ale vzdala to... údaje neodpovídaly tomu co měla v databázi
vyhodnotila to jako chybu lambdy

Takže jo i já sem si do tý doby myslel že jsou všechny stejný... a jde jen o marketing... prdlajs... jde o propustnost... některý filtry maj hustou až moc...
starší motory to neřešej... novější jo... spalování neodpovídá hodnotám v tabulce co má kompjutr
Denso

stačilo dát normal filtr za 250,- konus a žádná chyba spalování. Tudíž je zřejmé že Simota racing co je v celice a motor 3SGE Yamaha s nim problém nemá, u subaru problém má... a to ten, že prostě saje víc než je povoleno...

Simota saje tak agresivně že po startu s ní měla denso u Subaru co dělat... snažila se... ale vzdala to... údaje neodpovídaly tomu co měla v databázi

Takže jo i já sem si do tý doby myslel že jsou všechny stejný... a jde jen o marketing... prdlajs... jde o propustnost... některý filtry maj hustou až moc...

starší motory to neřešej... novější jo... spalování neodpovídá hodnotám v tabulce co má kompjutr

Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++