Zdravím, byl jsem s Yarisem v servise a řekli mi, že je špatná spojka a že se musí vyměnit (auto má 71.000km). Čekám tedy na objednaný díl. Dnes jsem jel s Yarisem asi 10 km a pak jsem zaparkoval. Poté jsem chtěl jet, rozjel se na jedničku a dal dvojku, ale yaris jakoby měl neutrál, přitom zařazeno bylo a nechtěl "pustit spojku", přičemž se rozblikala kontrolka free-tronicu, ale bez pípání. Zkusil jsem vypnout motor a znova nastartovat, to se rozsvítila kontrolka motoru. Po třetím nastartování po chvilce zhasla kontrolka free-tronicu a auto zase jelo. Následně jsem odpojil a připojil autobaterii a zhasla i žlutá kontrolka motoru. Chci se zeptat, zda to může souviset se sjetou lamelou a zda auto neničím, když s ním teď jezdím krátké tratě a čekám, než dorazí spojková sada do servisu.
A ještě bych se chtěl zeptat na čidlo neutrálu. Auto mi při vyřazení nechce hned nastartovat, prostě píská kontrolka, že tam mám rychlost, i když tam žádná není. Musím s pákou hýbat do stran, než se trefím přesně do té polohy. Při koupi auta to fungovalo bez problému.
Děkuji