Čidlo ABS přední st 162
Čidlo ABS přední st 162
Ahoj toyotoznalci, nefunguje mi čidlo ABS na předním kole u st 162, bohužel v dílech na netu jsem našel pouze na mladší vozy, pasuje to? Nebude to dělat nějakej bordel? Díky moc
- garfielld
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: Čidlo ABS přední st 162
nemáš foto ? mám v garáži vyndaný čidla z ST185, tak bych mohl o víkendu porovnat

Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
- Stan
- Carina crusader
- Kontaktovat uživatele:
Kdyžtak tu mám furt celou přední nápravu z cariny e a tam jsou taky čidla ABS.
Celica 5G gti 11/89 2.0 115kw 3S-GE (věčný ladění)
Carina E 92 liftback 2,0 16v 98kW 3S-FE (daily car)
EX Carina E 93 liftback 1,6 16V 85kW 4A-FE (5x vymazleno/5x rozbito/na díly)
- garfielld
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
jen aby nedošlo k mýlce, k prodeji je nenabízim, jen porovnáníStan píše:Kdyžtak tu mám furt celou přední nápravu z cariny e a tam jsou taky čidla ABS.

Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
No kdyby někdo měl na AT200 tak se zlobit taky nebudu... 

Celica 6G 1.8-1994 (7a-fe)
- Stan
- Carina crusader
- Kontaktovat uživatele:
Řikám, že mám celou přední nápravu z cariny e a tam jsou aj ty čidla. Přenechám je za pár šušňů. Podle mě mezi AT200 čeldou a ST191 Carinou nebudou velký rozdíly. Tipuju, že jen v drátech, který jdou přepájet.
Celica 5G gti 11/89 2.0 115kw 3S-GE (věčný ladění)
- MichalS
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
podařilo se ti třeba experimentálním měření odporu pomocí multimetru zjistit které konkrétní čidlo to je ? Předpokládám, že při měření je buď trvale ve zkratu nebo má nekonečný (neměřitelný) odpor...
Když už na tomto "vadném" čidle tedy není co zkazit, protože je KO, můžež zkusit z něj ucvaknout drát cca 5cm od ústí do čidla, odizolovat, očistit! a proměřit jestli náhodou nějaký odpor přece jen nedává ? Obvykle dojde k závadě poškozením kabelu v ohybu tlumiče nebo např. mikrotrhlinou - se do něj dostane voda a měď se po čase zničí...
Rozhodně nikoho nenabádám k této úpravě
a v žádném případě to není řešení, akorát vím jaké jsou problémy se získáváním těchto starších čidel, např vyřezávání funkčního čidla z těhlice a další atrakce...
podařilo se ti třeba experimentálním měření odporu pomocí multimetru zjistit které konkrétní čidlo to je ? Předpokládám, že při měření je buď trvale ve zkratu nebo má nekonečný (neměřitelný) odpor...
Když už na tomto "vadném" čidle tedy není co zkazit, protože je KO, můžež zkusit z něj ucvaknout drát cca 5cm od ústí do čidla, odizolovat, očistit! a proměřit jestli náhodou nějaký odpor přece jen nedává ? Obvykle dojde k závadě poškozením kabelu v ohybu tlumiče nebo např. mikrotrhlinou - se do něj dostane voda a měď se po čase zničí...
Rozhodně nikoho nenabádám k této úpravě

Po 5ti letech jsem obnovil web s Celicama - schemata, linky, navody, fotodokumentace - http://www.t18.wz.cz
Zdravim, mam Celicu 6g T200 1,8i a svítí mi ABS.
Podle návodu jsem bez problémů vyblikal kody: 31 - problém v obvodu snímače otáček pravého předního kola a 36 - otevřený pravý přední nebo levý zadní okruh WSS.
Je problém pouze ve vadném pravém předním čidle nebo může být závada ještě někde jinde?
Díky.
Podle návodu jsem bez problémů vyblikal kody: 31 - problém v obvodu snímače otáček pravého předního kola a 36 - otevřený pravý přední nebo levý zadní okruh WSS.
Je problém pouze ve vadném pravém předním čidle nebo může být závada ještě někde jinde?
Díky.
- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
ABS mam taky, a sem za to rád... je to vychytávka... bez něj bych 100% někde ťuknul... u mě fachá bez chyby... 1989 oleeee. ale kde blbne tak asi auto dostalo ránu kdysi... žádný jiný řešení než koupit nový čidlo atd bych nedoporučoval... prostě fungl new. Na tomhle bych nešetřil... neni nic podstatnějšího než brzdy ve 100% stavu- je to jistota.
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++

ABS je pro sraby.
V AT200 ho mám odpojený a ještě se mi nestalo, abych ho potřeboval i při lítání. Pokud člověk brzdí s rozumem a má dobrý gumy (já momentálně ne), tak je to k ničemu... Třeba na sněhu/ledu bych za něj zabíjel. Přesednutí z Foresteru s ABS do GC8 STi bez něj byla pro mě při ostřejší jízdě totální úleva.

Toyota Celica AT200 1995
BMW E36 318ti 1997 - Winter warrior
Je někdo schopnej poradit kde sehnat čidlo ABS do pravýho předního kola T200, případně jestli jde náhrada z jiného typu? Předem mockrát děkuju.
Snažil jsem se najít i použité. Pán z Újezdu od Znojma, kterýho tady na foru někdo vychvaloval, mi ho slíbil, dokonce že mi ho doveze do Brna. Tak jsme se domluvili a já tam jel, čekal marně telefony nezvedá, pak mi sdělil že nemá čas, takže asi nějakej podvodník.
A výplody demence jestli ABS ano či ne mě fakt nezajímají.
Snažil jsem se najít i použité. Pán z Újezdu od Znojma, kterýho tady na foru někdo vychvaloval, mi ho slíbil, dokonce že mi ho doveze do Brna. Tak jsme se domluvili a já tam jel, čekal marně telefony nezvedá, pak mi sdělil že nemá čas, takže asi nějakej podvodník.

A výplody demence jestli ABS ano či ne mě fakt nezajímají.

- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Toyota už ho nemá?
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Jen originál za 7200,- a to se mi fakt dávat nechce. A v náhradě se nedělá.
Ještě si tak laicky říkám, jestli nebude pasovat z Corolly když mají tolik podobnou brzdovou soustavu.
Ještě si tak laicky říkám, jestli nebude pasovat z Corolly když mají tolik podobnou brzdovou soustavu.
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
Spíš to vyndat, zkoušel jsem tři u 5.gen a žádné nešlo.
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
Celik> si jouda... jako já... ale stejně věř mi že ABS je prostě důležitý, umí to předvídat... což ty netušíš... ale i ty nejstarší systemy fungujou... předvídaj...
Barrandov je dobrá lokalita na testování ABS... je tu totiž vždycky větší zima než v Praze... a sníh se tu drží nejdýl...no jinde možná dýl, ale prostě dost dlouho. Zima tu je.
Když si tak jedeš svižně a chtěl bys přibrzdit bez ABS z kopce na barr... tak "uklouzneš"... ABS když máš tě kopne do řízení/ volantu a víš předem, že to tam klouže....
A už mě kurva ty kecy že i bez ABS to jde serou... nikdy nikdo nedokáže přinutit řidiče rychlejc ject líp než s ABS na sněhu/ ledu... a ty debilové co to tvrděj jsou debilové! a nebo jsou mrtví...
Hrátky s ABS no to bylo dáávno.... ale vždycky vyhrál system ABS... nikdy sem nebyl rychlejší... sorry
Jestli si někdo myslí že když se vyjebe na ABS tak vyhraje... je magor! jen má první místo na hřitově... sorry... ale snažil se...
Ale abych se vrátil k tématu... objednal bych nový... prostě tak. tečka.
Protože proč to mít perfekt... je to pak ta jízda PERFEKT.... s ABS špičková jízda... prostě JO!
Barrandov je dobrá lokalita na testování ABS... je tu totiž vždycky větší zima než v Praze... a sníh se tu drží nejdýl...no jinde možná dýl, ale prostě dost dlouho. Zima tu je.
Když si tak jedeš svižně a chtěl bys přibrzdit bez ABS z kopce na barr... tak "uklouzneš"... ABS když máš tě kopne do řízení/ volantu a víš předem, že to tam klouže....
A už mě kurva ty kecy že i bez ABS to jde serou... nikdy nikdo nedokáže přinutit řidiče rychlejc ject líp než s ABS na sněhu/ ledu... a ty debilové co to tvrděj jsou debilové! a nebo jsou mrtví...

Hrátky s ABS no to bylo dáávno.... ale vždycky vyhrál system ABS... nikdy sem nebyl rychlejší... sorry

Ale abych se vrátil k tématu... objednal bych nový... prostě tak. tečka.
Protože proč to mít perfekt... je to pak ta jízda PERFEKT.... s ABS špičková jízda... prostě JO!
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++