Pneu sú nahustené podľa špecifikácie výrobcu, t.j. do 160kmh na 240/230. Auto je skoro nové, geometria od kúpy robená nebola, ale nebola ani žiadna porucha podvozku, ani som nechytil žiadny obrubník a podobne, aby mohol byť problém s geometriou.
V čom by mohol spočívať problém? Na myseľ mi prichádza iba geometria (aj keď nevidím dôvod), alebo nekvalita samotných pneumatík Nokian, hoci podľa pneu by mali byť vyrobené v 26. týždni 2015. Inak stačí, aby bola na ceste trošku námraza a pneu už v ostrejších zatáčkach (pri +/- 40-60kmh) idú trošku do šmyku (od kúpy počnúc, nie iba teraz), alebo pri rozbiehaní majú tendenciu preklzovať a necítim sa s nimi zrovna bezpečne.
Pneu Nokian iného typu som mal už pred niekoľkými rokmi na Škoda Roomster, v tom čase tiež novom a takéto problémy sa nevyskytli, mal som ich aj na iných autách, dokonca na jednom, ktoré bolo asi 4x búrané predchádzajúcimi majiteľmi, geometria na žiadnom z predchádzajúcich áut robená nebola a pneu takéto ničenie dezénu nevykazovali nikdy, ani s 4-5 rokov starými gumami.
Každá rada dobrá