Auris - Full LED světlomety

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
OtaKre
Člen Týmu

Auris - Full LED světlomety

Příspěvek od OtaKre »

Ahoj, mám nového Aurise HB s full LED světlomety. Pár řidičů mě už vyblikalo, že je asi oslňuji. Je pravda, že svítí docela hodně. Doteď jsem měl zkušenosti pouze s obyčejnými halogenovými světlomety.
Máte podobnou zkušenost?
Toyota Auris Hybrid HB Executive 2016
maces
Člen Týmu

Re: Auris - Full LED světlomety

Příspěvek od maces »

Jo, to taky znám. Za tmy na mě občas taky někdo blikne. Začátkem 2017 mě čeká první garančka, tak to zmíním, jestli
nejsou světla moc nahoru.
Jinak je to mazec, jak ty světla svítí. Dobře se na to zvyká. Když občas sednu do jiného auta, mám pocit, že nic nevidím...
Toyota Auris 1.6 Valvematic 6 M/T, Executive
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 19:10, celkem upraveno 1 x.
monk
Člen Týmu

Příspěvek od monk »

ne sou samonivelacni, nastavovaci cudl maji jen halogeny. jinka jo na me blika furt nekdo hlavne kdyz jedu do kopce
Corolla TS hybrid Executive VIP SKY 2020
cuba66
Manager Týmu

Příspěvek od cuba66 »

Na mně furt někdo blikal i u Aurisu I, když jsem tam dal schválené žárovky GE Megalight +120% a to jsem měl světla seřízena řádně a i čudl na nastavení sklonu jsem používal.
No a teď mám u Nissana Pulsara v reflektorových parabolách už nějakej pátek neschválené LED, svítí to minimálně stejně, ne-li líp, jak origo xenony a s origo LEDkama se můžu měřit taky až na výjimky (například Mercedesy, těm to teda svítí jako kráva). Pocity po přesednutí do auta s žárovkama H7 jsou strašný, okamžitě jedu jako šnek...
No a u toho Pulsara na mně za celou dobu blikli dva lidi a to vždy na horizontu, kde ani automatické naklápění u origo LED nepomůže.

Takže bych byl v klidu, lidi jsou přecitlivělý :D , někdo jezdí se stoletejma žárovkama a pak se diví, že vidí h...o :-)
<b>Toyota Auris 2.0 D4-D</b>
rkuzela
Navigátor

Příspěvek od rkuzela »

Čaute, spálila se mi teď u Aurise 2011 přední žárovka H11 Philips a chci si koupit nové, poraďte mi někdo jaké si koupit nebo jaké máte zkušenosti. Nebo které jsou lepší ve svítivosti a výdrži než dosavadní philipsy. Díky :)
Toyota Auris 1,6 Valvematic Terra Cool,3R3, 03/2011
Nohis
Řidič

Příspěvek od Nohis »

Dej tam HID sadu, čočka je usměrní a uvidíš parádně. Samozřejmě ale hlídat sklon světel podle naložení!
maxwell
Manager Týmu

Příspěvek od maxwell »

tak to je rada k nezaplacení...chce si vyměnit žárovku a ty mu doporučíš něco co tam vůbec nepatří....

pokud jde o žárovky, jestli chceš něco co ti vydrží, dej si nějakou obyč, pokud si dáš něco z vyšší svítivostí, počítej s životností max půl roku.....
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
Kylian
Člen Týmu

Příspěvek od Kylian »

rkuzela píše:Čaute, spálila se mi teď u Aurise 2011 přední žárovka H11 Philips a chci si koupit nové, poraďte mi někdo jaké si koupit nebo jaké máte zkušenosti. Nebo které jsou lepší ve svítivosti a výdrži než dosavadní philipsy. Díky :)
Tady je test žárovek, tak se podívej a možná si vybereš : https://www.youtube.com/watch?v=Ai-lx0qKdZQ
Auris 1.2009 1.4 vvt.i
Nohis
Řidič

Příspěvek od Nohis »

Reagoval jsem na to, že chce větší svítivost a větší výdrž, což se u žárovky vylučuje :)
maxwell
Manager Týmu

Příspěvek od maxwell »

takže mu doporučíš něco, co se nesmí legálně používat?
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
libe
Člen Týmu

Příspěvek od libe »

Máte někdo u Aurise 2 již vyzkoušené nějaké opravdu funkční LED žárovky místo těch origo HIR2? Ono to svítí fakt uboze, tak přemýšlím, jak to zlepšit?
Toyota Auris TS 1,6 Valvematic Trend+ 2015
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Kylian píše:
rkuzela píše:Čaute, spálila se mi teď u Aurise 2011 přední žárovka H11 Philips a chci si koupit nové, poraďte mi někdo jaké si koupit nebo jaké máte zkušenosti. Nebo které jsou lepší ve svítivosti a výdrži než dosavadní philipsy. Díky :)
Tady je test žárovek, tak se podívej a možná si vybereš : https://www.youtube.com/watch?v=Ai-lx0qKdZQ
Aspon vidim kade sa rozhodne uberat nema cenu... Inak dakujem za odkaz na youtube
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
Pavel1
Člen Týmu

Příspěvek od Pavel1 »

Ahoj,taky mám Aurise 2,přední světla čočková,je to slabota.Budu to muset taky nějak řešit,co říkají na technické,když tam bude modrobílé světlo.Měl jsem to na Corolle 95,asi deset let,na technické neříkali nic a když jsem jel do Chorvatska taky v poho.
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Podla mna nebudu hovorit nic.
Pokial nebude problem s nastavenim tak rozhodne nik do toho rypat nebude.
Porovnaval som opticky klasicku Narva, Osram Cool Blue a sucasne Michiba a ver ,ze okrem prvých Narva ktore svietia ako svatojanske musky tam rozdiel takmer nebol.
Narva su trosku zltejsie.
Buduci rok dakedy vo februari idem na STK tak Ti potom poviem, ale uprimne nemam z toho vôbec obavu.
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
Odpovědět

Zpět na „Auris“