Tak má nebo nemá filtr pevných částic?
Tak má nebo nemá filtr pevných částic?
Před časem jsem koupil RAV4 2008 100kw motor diesel. Jeden z důvodů, proč jsem do toho šel, bylo, že tako motorizace i v roce 2008 neměla mít filtr pevných částic. Aspoň podle recenzí. Když jsem byl teď v servisu ( ne značkovém , ale solidním) řekli mi, že tam filtr je. Má to ten klasický ventil a po jeho odpojení na diagnostice naskočila hláška jako závada. Tak nevím. Ačkoliv je to moje 53 auto, Toyotu jsem ještě neměl a tak se dám poučit. Díky DědekRAV4
Re: Tak má nebo nemá filtr pevných částic?
Do zavedenia EURO 5 cize do roku 2011 bolo DPF volitelna vybava a RAV s tymto motorom ho mohla mat na prianie zakaznika.
Ak tam mas snimac diferencneho tlaku, mas aj DPF.
Kedze ide o tvoje 53 auto, z technickeho hladiska to je asi uplne jedno, pretoze kym sa prejavi zavada, ktoru by si vyriesil, budes mat uz dalsie auto
Ak tam mas snimac diferencneho tlaku, mas aj DPF.
Kedze ide o tvoje 53 auto, z technickeho hladiska to je asi uplne jedno, pretoze kym sa prejavi zavada, ktoru by si vyriesil, budes mat uz dalsie auto

-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 19:04, celkem upraveno 1 x.
No chlapci, mě je už 65 a tak když jezdím od dvaceti, už jsem toho dost vystřídal. Když zavedli STK,musel jsem se vejít do platnosti známky. Střídal jsem tenkrát hlavně Š-100 a 110 a taky 1000MB , po revoluci pak několik Trabantu a Wartburgů . Pak jsem měl několik let služební Toledo 1.9TDi a Š Octavii taky 1.9TDi. Asi před patnácti lety to skončilo a tak po dvou letech jsem zase střídal auta jak na běžícím pásu. Úplně nová byla jen druhá Octávia (Toledo byla předváděčka) a pak Honda Jazz. Takovou pitomost už nikdy neudělám. Na auto se jen koukat lejt do toho naftu (i ten sajrajt do ostřikovačů mi dolejvali v servisu kam jsem každý rok musel). Když koupím auto tak do stopadesáti, moc na něm za dva roky neprodělám a můžu si ho upravit k obrazu svému. Většinou se jedná o naf´táky, který mi nějak přirostli k srdci. Ale měl jsem i benzín. Vitaru, Frontéru, Jimny několik Subaru Libero a i další. Musím taky podotknout, že teď posledních snad dvacet let už hledám auta 4x4 a tak i ta RAV4 jako výměna za Š Yeti byla 4x4 za 4x4. Yeti není špatné auto, ale nemá (kouzelné) tlačítko 4x4 a malý kufr. A měl už víc jak 250tis.km. RAV4 je ale první auto na tlačítko se super výbavou, není zas tak velký a o dost tišší než Yeti. Od jisté doby mám většinou dvě auta a teď zrovna Opel Vivaro, což není 4x4 a je to diesel a jezdí za 7l . Byla to výměna za karavan, kterých jsem vystřídal taky několik, ale kdo se má o to starat v zimě. Měl jsem taky "ponorku", která se vešla do běžné garáže, ale manželka nebyla spokojena s tím, že je to vlastně stan, kde se nedá postavit.Opel je pro 9 lidí a má lůžkovou úpravu, vejdou se dovnitř dvě kola a mám ho i místo nákladního vozíku. Ručení aní moc neřeším. Za Octávii jsem platil 4400,- za rok a teď za Rav4 2700 a Opla zhruba stejně. Měl jsem taky několik motorek (ty do výčtu nepočítám)skutra 125 a čtyřkolku. Na ty jsem se naboural a skutr mi se svým automatem šel na nervi. Tak čtyřkolku beru jako omyl a mém výčtu taky není. Musím přiznat, že několik aut jsem dostal zadarmo po demontáži SPZ, když se neblblo s ekologií, Tak jsem získal i T603 a polského Žuka (benzíňák i prorezlou nádrží, která nešla ničím zalepit a zavařit ji jsem se přeci jenom bál) Ve výčtu byly i další exoti , většinou coby epizoda, a u mne se neohřály víc jak rok. Třeba polski Fiat 125. Auto, které slušně topilo, ale do hor a na sníh naprosto nevhodné. Barkas 900 dvoutakt, který jsem opravoval u truhlářů (skelet byl z tvrdého dřeva ale žrál ho červotoč) Za něj jsem odmítl Š Felicii s oběma střechama. Mě to tenkrát připadalo, jako stará Oktávie, děsně poruchvé auto ze kterého, když napadl sníh se nedaly sundat řetězy.Tenkrát byly ještě povoleny gumy s hroty, ale to bylo na nás dost drahý a hroty se často strácely při jízdě na vozovce bez sněhu. Tenkrát se zdaleka tolik nesolilo, za to sypalo škváro někdy i ještě červenou jak vypadla s kotle a při jizdě za posypákem to byl horor, nebotˇ předjet se ten náklaďák nedal i když jel 30. Jeden známý z práce to skusil se tzánovním žigulem a ti blbci nahohře mu poslali ještě žhavou škváru přez celý auto. Když přijel do práce, děsně nadával, protože ta žhavá škvára se na laku pěkně podepsala. No to jsem se pěkně rozkecal a vlastně jsem se jen dozvěděl, že k té bohaté výbavě na mojí RAV4 asi patřil i ten filtr pevných částic, o kterém se v roce 2008 ještě tolik netušilo, jaký je to prevít. No nevadí. Už teď mám tak za tři roky políčeno na Suzuki S-cross 4x4 po kamarádovi. DědekRAV4