Potíže s převodovkou

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
sette
Člen Týmu

Potíže s převodovkou

Příspěvek od sette »

Ahojte,

potřebovala bych jako neznalá aut poradit. Mám Yarise, kupovaný nový v roce 2010. Teď mám problém při jízdě, dost těžko se řadí, hlavně jednička a dvojka. Tak v 70% to chce větší násilí, ve 20% to pak vyskočí zpátky. U dalších rychlostních stupňů si nejsem jistá, ono v Praze ve dnešních kolonách se ani rychleji nejezdí.
Myslíte, že by problém mohl být jenom ve výměně převodového oleje(teda jestli se to u tohodle auta dělá)? Další dotaz je ohledně nějakého rozumného servisu v Praze (víceméně, kde by už na první pokus odstranili závadu, nejednali se mnou jako s totální blbkou/ano jsem žena a moc autům nerozumím, ale nejsem degen, a zároveň nechtěli majlant)?
Jinak má najeto cca 84 tisíc.

Díky za vaší jakoukoliv radu.
stanleo
Člen Týmu

Re: Potíže s převodovkou

Příspěvek od stanleo »

Mám podobný problém s yarisem , v servisu mi na to servisman řekl : ,, to byste si musel koupit jiné auto,, ... Auto mám z bazaru, najeto 54k ,ted po téměř roce 68k a problém je bych řekl čím dál větší a přemýšlím,že brzo navštívím servis ,ale ne ten v nemž jsem auto servisoval na podzim lon.roku. Převod. olej mi asi vyměnili ,teda naučtovali určitě. Určitý lidé mi řekli že bych neměl otálet a řešit to než se to pose*e hodně.
Zajímalo by mě jak jste to vyřešila....
Jamall
Navigátor

Příspěvek od Jamall »

Zdravím vás,
K úvodu nejsem automechanik tak to neberte že to je opravdu tím sice v autech se hrabu 2 týdně ale po elektronické stránce. Ale s tím problémem jsem se již setkal u jiného auta co jsem vlastnil taky tam šly špatně sázet kvalty ze začátku 1a 2 a později i zbytek. Nevím jak to má Toyota řešene se spojkou ale u mého předchozího auta při seslapnuti spojky potahlo se lanko a člověk si zařadil kval a prostě časem se lanko unaví a začne se protahovat a spojku už to tak netaha to je ta nejjednodušší varianta jak cenově tak i oprava pro mechanika no ale pak se ještě ukázalo že nakonec bylo i spojkové ložisko už omlacene tak se taky vymenilo a byl klid a kvalty tam padaly jak kdyby to vyjelo z výrobní linky. Ale může to být klidně něco jiného. Ale nevím opravdu jak to má Toyota řešene takže tím že to bylo jiné auto to fakt nemusí být tím co jsem tu popsal a v toyote jsem se tak dalece zatím nehrabal.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Nemá Yaris spojku hydraulickou? Pak by stačilo odvzdušnit.
Olejem to být nemůže, leda by vytekl.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
sette
Člen Týmu

Příspěvek od sette »

Tak u mě to dopadlo tak, jak jsem nechtěla, ale bohužel nebyla jsem v postavení kdy bych mohla rozhodovat.

Můj ex tedy vzal auto do Ostravy, kde ho s kamarádem opravili, problém byl v převodovce, byla už na odpis, prej nějaké lišty tam už byly na maděru. Oprava cca 8 tisíc. Nejsem si jistá jestli tam dali originální díl/díl z vrakoviště/neoriginální díl (ono dát ex a jeho kamarádům auto na opravu, může si být jistá, že některé "zdravé" součástky budou vyměněné, např. jedou jeho bratr potřeboval stěrače, tak je vzal z mého auta a mě dal nějaké shity). Ale převodovka nezlobí a řadí mi to jako po másle.

Nedávno jsem četla nějaký článek, že v dnešní době hodně lidí si odkládá ruku na šaltrpáku, což může pak být problém. Nejsem si jistá nakolik je ten článek věrohodný, ale uvědomila jsem si, že já ruku na šaltrpáce měla vlastně pořád. Tak možná jestli to opravdu nebude tím. Teď si už dávám pozor a dotýkám se ji jenom pokud řadím.
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 21:46, celkem upraveno 1 x.
MiBo
Věčnej rejpal

Příspěvek od MiBo »

...proti gustu žádný dišputát
Odpovědět

Zpět na „Yaris“