Roztéká se mi plast na nové Yarisu

vše ohledně modelové řady Yaris
damasig
Člen Týmu

Roztéká se mi plast na nové Yarisu

Příspěvek od damasig »

Na zadním okně nahoře jsou dva plastové výlisky a jeden z nich mi při otevření kufru upadl. Napřed jsem nadával na nekvalitu, ale při bližším prohlédnutí jsem zjistil že ty dva plastové štuple co jej drží na dveřích jsou rozteklé a to doslova. Nemyslím si že by tohle dokázalo slunko i když to dokáže auto slušně rozpálit, ale mám podezření na techniky co mi v rámci záruky měnili před měsícem zadní okno na kterém se udělali fleky. Dotaz tedy zní než na ně vlítnu, používá se při výměně zadního okna nějaký tepelný zdroj třeba horkovzdušná pistole na odstranění starého těsnění nebo naopak při lepení nového?
Naposledy upravil(a) damasig dne sob 09.07.2016, 13:44, celkem upraveno 1 x.
Yaris 2015, Trend, 1,33 Dual VVT-i
damasig
Člen Týmu

Re: Roztéká se mi plast na nové Yarisu

Příspěvek od damasig »

To je mi jasné, nevěřím že by Toyota měla plasty které se roztečou působením slunka, i když chybička se může vloudit stačí ošidit směs při výrobě plastu a dělá to divy :-)
Jde mi jen o to jestli někdo neví jaký je postup výměny skla a jestli se u toho používá zdroj tepla. Jestli to je ale chyba techniků v servise pak se děsím první garančky nebo opravy brzd :-(
manasek
Věčnej rejpal

Příspěvek od manasek »

co bylo se starym oknem??bylo vysypane,rozbite,nebo bylo v celku??pokud ano,tak nevidim duvod proc brat horkovzdusku na nejaky ten ohrev...vyrezava se to strunou,nebo nozem,hod sem nejake to foto ,co se ti vlastne rozteklo..taky to muze byt necim naleptane,pokud pouzili nejaky ten agresivnejsi cistic,odmastovac,bo redidlo..
damasig
Člen Týmu

Příspěvek od damasig »

Starým oknem bych to ani nenazval, bylo měsíc staré :-). Jinak celkem nic jen se po prvním spuštění vyhřívání objevili uprostřed skla dva duhové fleky. V servise na to tlemili že prý nic za 25 let podobného neviděli, Praha si vyžádala podrobnou fotodokumentaci, no táhlo se to asi dva měsíce než to dovolili vyměnit, pak přišli s teorií že ta slída co je mezi sklem asi měla vadu a vyměnili mi to. Je to zhruba měsíc co to udělali, trvalo jim to celý den a moc se jim do toho nechtělo, technik nám to rozmlouval, ale já se nedal, bylo to v zorném poli řidiče tak jsem byl celkem nekompromisní.
Přílohy
P_20160710_103533_HDR.jpg
(227.05 KiB) Staženo 1438 x
P_20160710_103420_HDR.jpg
(217.04 KiB) Staženo 1438 x
Ondraj
Navigátor

Příspěvek od Ondraj »

Koukal jsem u sebe na ty plasty a drží. Takže to s tou výměnou podle mě souvisí.
aktuální:
Yaris 1,33 (2016)

historie:
Corolla Verso 1,8 (2004-2019)
Corolla
damasig
Člen Týmu

Příspěvek od damasig »

Obávám se Ondraj že s tebou budu muset souhlasit a to mě celkem děsí. Asi bych lépe zkousnul případnou nekvalitu plastu než chybu techniků v autorizovaném servise, opravdu se děsím že by mi stejný člověk co má asi tohle na svědomí měl opravovat třeba brzdy. A to navíc trvali na dovezení auta na Víděňskou, protože prý u Globusu nejsou dostatečně fundovaní na výměnu skla, asi to bude něco o kvalitě servisu v Brně vypovídat že?
Ondraj
Navigátor

Příspěvek od Ondraj »

Taky mě to děsí. Myslel jsem, že opravy v autorizovaném servisu jsou podle přesně daných postupů, které nedovolí poškození dalších částí. Pokud to bylo teplem, co třeba elektro kabely? Jestli to opravují takto, že poničí další věci, tak se začínám fakt bát. Tak nějak jsem doufal, že u Toyoty jsou opravy na vysoké profi úrovni, ale co tu občas čtu...
Naposledy upravil(a) Ondraj dne ned 10.07.2016, 15:01, celkem upraveno 1 x.
aktuální:
Yaris 1,33 (2016)

historie:
Corolla
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

2 damasig
Dej to zpátky do servisu a požaduj opravu na záruku, nebo v souvislosti s opravou zadního okna. Když se budou cukat, řekni, že si bude stěžovat u importéra v Praze TCE CZ (bývalé TMCZ). Servisu výměna plastových nýtů nestojí za vysvětlování TCE CZ, že jsou v tom nevinně :D Dle mého to souvisí s opravou zadního okna. Pravděpodobně se tam vrtali horkovzduškou a plasty nezakryli.
PS: Když nepořídíš, napiš ve kterém servise (z předešlých příspěvků je mi jasné, který autorizovaný servis je v Brně na Vídeňské) mají Toyotou proškolené neznalé mechaniky ať se můžeme servisu obloukem vyhnout a naše penízky utratit u někoho kdo Toyoty servisovat umí.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
damasig
Člen Týmu

Příspěvek od damasig »

Čepo to nebudou mít tak lehké že to jen vymění :-). Je možné že to vzali acetylenem který plasty rozpouští, ale je možné že něco rozdrbali s elektrikou a zahřívá se tam nějaký drátek a o zahoření auta nebo zkrat v elektrické soustavě fakt nemám zájem. Takže budu požadovat důkladnou kontrolu a o písemný protokol že tuhle závadu řešili.
manasek
Věčnej rejpal

Příspěvek od manasek »

no,ja zase tam vidim na fotce,ze tu gumovou krytku by meli drzet prave ty dve prichytky do plechu dveri a podlepene oboustranou lepici paskou,proto tam pridali takovou tesnici pastu,tmel,neco jako zvejkacka,ktera ztuhne,ale teplo ji naopak povoluje,ze je tahaci,neni to na skodu,neni to rozleptany plast.neboj..vidim to na ty prichytky,popr.cele ty gumy kryci nove,
kde to opravovali??tu oboustranku,nikdo nikdy nenahradi,origin.ji nesezenes,snad od 3M..
Ondraj
Navigátor

Příspěvek od Ondraj »

Mně ty plasty drží jen na těch příchytkách, plasty jde hýbat, oboustranka tam není.
aktuální:
Yaris 1,33 (2016)

historie:
Corolla
manasek
Věčnej rejpal

Příspěvek od manasek »

musi tam byt,treba je tez odlepena,koukni na ten prvni obrazek,takovy sedivy obdelnicek...
damasig
Člen Týmu

Příspěvek od damasig »

Opravdu tam na obou krytech je oboustranná lepící páska, ale už nedrží, respetive nelepí. Každopádně na pravé straně jeden ten plastový čupl blbě nasadili ohnuli a už nedrží a na levé taky nedrží asi ani jeden když mi to při otevření kufru vypadlo na plato, ale i tak o žádnou tekoucí hmotu z dírek na zadních dveří nemám zájem obvzlášť pokud by to teklo každé léto navíc to celkem dost smrdí.
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 18:40, celkem upraveno 1 x.
manasek
Věčnej rejpal

Příspěvek od manasek »

ta hmota se pouziva i k podtmeleni igelitu pod tapecirunkem dveri,aby tam neteklo,obcas kdyz je opravdu silne horko,tak pousti a kape na prah dveri dole ve vnitrku... jde hure sundat,ale lakyrnickou paskou prilepeni na ni jde dobre a odtrhat..kdyby cisticem,tak se to dlouze taha a spini..jinak nove prichytky a je po problemu...drzim palce...
Odpovědět

Zpět na „Yaris“