tak doma padlo rozhodnutí, že je potřeba obnovit vozový park

Otázka tedy zní - 1.2T nebo 1.6?

konečný výběr jsem neměl vůbec jednoduchý, po pár jízdách s oběma motorizacemi měla navrch 1,2ka. prostě mi více seděl projev motoru..gifty píše:u mna vyhrala 1.6, z dovodov ako písal asteroid..
Taky jsem měl toto dilema a nakonec jsem koupil 1,6 a jsem nadmíru spokojený s motorem.Už jsem byl rozhodnutý že vezmu 1,2 ale dokonce mně odrazoval prodejce,že to není odzkoušené a neví jaké poruchy se můžou vyskytnout,zase na druhou stranu si myslím že Japonci ten motor určitě udělali kvalitně a než ho dali do výroby tak ho pořádně testovali.Jinak co se týče spotřeby,tak ta 1,6 na tom není vůbec špatně,když jezdím předpisově,což je málokdy,tak se dostanu někde kolem 5,8l a když tomu dávám tak zase ta spotřeba neletí strmně nahoru,je to kolem 7 litrů,což si myslím že u té 1,2 bude jiné,když jí budeš více točit tak spotřeba poletí nahoru razantněji,ale je to jenom můj názor,možná to tak není.Jezdil jsem ve Focuse 1,0 ecoboost a tam ta spotřeba letěla nahoru.Martino píše:Zdravím,
tak doma padlo rozhodnutí, že je potřeba obnovit vozový parkVolba padla na nový Auris TS, jelikož doma už jeden Auris v podobě první generace je. Musím říct, že od začátku byla více méně jasná představa ohledně motoru (1.6) a výbavy (Active trend+), ale po zkušenosti s testovací jízdou u dealera si už tak jistý nejsem - hlavně po stránce motoru
Byl jsem tedy ze zvědavosti projet novou 1.2T (máme 1.6) a musím říct, že jsem byl tedy hodně překvapen. Zhruba do 4 tisíc otáček solidní zátah na první 4 rychlosti a při šestce při tachometrových 130km/h točil nějakých 2,5 tisíc. Jasně, dlouhé převody, ale oproti 1.6 v první generaci příjemná změna a ticho. Subjektivně bych malý obsah netipoval. Bylo mi řečeno, že 1.2T se prakticky ve všech směrech vyrovná atmo 1.6, tedy kromě zátahu ve vyšších rychlostech (např. na dálnici), jednoduše řečeno - objem ničím nenahradíš. V jiných režimech se prostě atmo musí točit, kde turbo jednoduše tlačí odspodu. Pořizovací cena hraje sice ve prospěch 1.6, ale 1.2T má třeba nižší zákonnou...
Otázka tedy zní - 1.2T nebo 1.6?Řešil tady někdo podobné dilema, zůstat u stejného motoru nebo jít do změny? Jaký je váš názor na nový motor? Spotřeba?
Ono Toyotacka 1,2 je štvorvalec a Ford a Pegueot je len troj valec, tie sú tuším náchylnejšie na prácu s plynom, ktorá sa odráža na spotrebe, štvorvalec toho viac prepáči a neodzrkadlí sa to až tak na spotrebe ... (ale možno sa mýlim)asteroid píše:Litrák od Fordu je více náchylnější na rozdílný styl jízdy, stejně jako maloobjemové motory Peugeotu, WV a další....
Podle mého to nebude u Toyoty platit a spotřeba razantně nahoru nepůjde...
Martino píše:Zdravím,
tak doma padlo rozhodnutí, že je potřeba obnovit vozový parkVolba padla na nový Auris TS, jelikož doma už jeden Auris v podobě první generace je. Musím říct, že od začátku byla více méně jasná představa ohledně motoru (1.6) a výbavy (Active trend+), ale po zkušenosti s testovací jízdou u dealera si už tak jistý nejsem - hlavně po stránce motoru
Byl jsem tedy ze zvědavosti projet novou 1.2T (máme 1.6) a musím říct, že jsem byl tedy hodně překvapen. Zhruba do 4 tisíc otáček solidní zátah na první 4 rychlosti a při šestce při tachometrových 130km/h točil nějakých 2,5 tisíc. Jasně, dlouhé převody, ale oproti 1.6 v první generaci příjemná změna a ticho. Subjektivně bych malý obsah netipoval. Bylo mi řečeno, že 1.2T se prakticky ve všech směrech vyrovná atmo 1.6, tedy kromě zátahu ve vyšších rychlostech (např. na dálnici), jednoduše řečeno - objem ničím nenahradíš. V jiných režimech se prostě atmo musí točit, kde turbo jednoduše tlačí odspodu. Pořizovací cena hraje sice ve prospěch 1.6, ale 1.2T má třeba nižší zákonnou...
Otázka tedy zní - 1.2T nebo 1.6?Řešil tady někdo podobné dilema, zůstat u stejného motoru nebo jít do změny? Jaký je váš názor na nový motor? Spotřeba?