Co jezdilo v ČSR za socíku!
Co jezdilo v ČSR za socíku!
http://www.expertcars.sk/julius-kubinsk ... z-200-kmh/
Myslím, že být po válce Tatra soukromý podnik, že by po práci tohoto pána sáhla a mohli jsme být zase na špici. Žasnu.
Myslím, že být po válce Tatra soukromý podnik, že by po práci tohoto pána sáhla a mohli jsme být zase na špici. Žasnu.
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Re: Co jezdilo v ČSR za socíku!
Jede ok
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

Krása, to kdyby se dostalo do výroby, mohlo to konkurovat světovým značkám...
Naopak! Světové značky by konkurovaly Tatře
Každopádně ten člověk by se jako designér chytil u kohokoliv....

Každopádně ten člověk by se jako designér chytil u kohokoliv....
Tatře to nabízel a mělo to z ní motor. A nápis vzadu 

Původně tam pan Kubínský ,tuším z Brna měl Alfu Romeo.. Tatru tam dal až pak.. Pár zmínek o tom autě je i v odborné literatuře o Tatře...Ovšem to bychom mohli hovořit o V Královi a o Tatře 625 a jiných projektech...Je fakt že osobák si po ukončení T87 Tatrováci vydupali... Byla to T603.. Koncepčně už tehdy špatně. Ovšem náklaďáky byly na světové úrovni vždy a vlastně vytunelování a zničení Tatry má ne bedrech až dnešní režim...25 let likvidace...dříve 40000aut a nakonec tisícovka??? bohužel za tohle soudruh nemůže. Jinak Různých prototypů bylo spoustu, jak u Tatry tak u Škody. Něco zamrzí, ale i přes omezení z ruska jsme byli stále nejlepší z východního bloku...Zato dnes jsme nejhorší.. Nic nám tu už nepatří...vyrábí se tu střepy, jsme jen levná síla a lidé jako Kubínský a Král dnes nemají šanci.. vše diktuje Němec...Vlastně nezměnilo se tak moc.. Mrzí mě že osobní Tatry nejsou, Nákladní jsou z dílů ze zahraničí. Snad mě občas nadchne Praga, A co Liaz,Avia,vagónka Studénka,ČKD,Škoda Plzeň,Karosa,Zetor,.............atd atd....Většina toho je v prachu zapomnění...Mě stačí že jsem z města obuvi...Baťa byl geniální...komunisti to sice znárodnili..ale výrobu udrželi.. Kapitalista to za 3 roky totálně vykradl a z továrny pro 30000 zaměstnanců jsou ruiny...Já nemám šanci koupit kvalitní české boty...Stejně je to se vším...
Lexus LS 430. 2002
Když mám názor, řeknu to.
Neblbni.... 40 tisíc.... komu bys to chtěl dneska asi tak prodávat, zvláště když to s obtížemi plnilo nějaké obecně přijímané limity?
Odběratel na Sibiři prostě zmizel a byl konec.
Dneska se Tatra specializuje a docela jde nahoru. Pomalu, ale jistě. Rychle nešlo nikdy nic pořádného.
Dneska se Tatra specializuje a docela jde nahoru. Pomalu, ale jistě. Rychle nešlo nikdy nic pořádného.
Díky že ji před smrtí zachránili ale trvalo to desítky let..jinak po revoluci v době temna se tam rozkradlo co šlo. Amíci z Terexu ji potopili...Tak jako to bylo na levačku se Zetorem..Zajímavé že jiné zahraniční automobilky vyrábí tisíce aut.. Nemyslím že by po revoluci potřebovali konkurenci z Tatry..Ovšem na sibiří fungují pořád staré tatry ....Ale to je už jedno...polovina průmyslu padla a druhá co funguje je levná výroba pro západ...k nám se cpou levné šunty z Číny...Jimmi píše:Neblbni.... 40 tisíc.... komu bys to chtěl dneska asi tak prodávat, zvláště když to s obtížemi plnilo nějaké obecně přijímané limity?
Lexus LS 430. 2002
Ty Tatry tam sice stále fungují, ale nové už nikdo nechce. Navíc mají Kamaz, nového vítěze z Dakaru.
Ano, rozkrádání a vedení bylo po dost dlouhou dobu tristní, ale na možnostech odbytu to nic nemění.
Zetor na tom byl jinak, to byla opravdu snaha potopit konkurenci. Dneska prosperuje velmi dobře, snad mu to vydrží. Jsou státy, kde jiné traktory prakticky nejezdí (a nemyslím Česko či Slovensko), nebo tam traktorům přímo říkají "zetor", jako třeba v Egyptě motorkám "jawa" (kdeže tahle značka plave) nebo u nás vysavačům "lux".
Nicméně podnik musí mít jasného majitele a lidi, co umějí prodat. Umět vyrobit je dneska málo. A my jsme opravdu stát tunelářů a vychcánků. A za bolševika se prodávat nikdo nenaučil. Nebylo to potřeba.
Jinak v náklaďákách není šance, tam je trh rozdělen mezi několik obřích značek, mezi které nikdo nepronikne. Současné vedení Tatry je rozumné a hledá skulinky na trhu se speciální výrobou, která má též větší přidanou hodnotu.
Samostatnou kapitolou by byl letecký průmysl, který do jisté míry konkurenceschopný byl, ale potřeboval trochu "ohlídat". A tam je ta přidaná hodnota úplně největší ze všeho, co tu vyrábíme.
Ano, rozkrádání a vedení bylo po dost dlouhou dobu tristní, ale na možnostech odbytu to nic nemění.
Zetor na tom byl jinak, to byla opravdu snaha potopit konkurenci. Dneska prosperuje velmi dobře, snad mu to vydrží. Jsou státy, kde jiné traktory prakticky nejezdí (a nemyslím Česko či Slovensko), nebo tam traktorům přímo říkají "zetor", jako třeba v Egyptě motorkám "jawa" (kdeže tahle značka plave) nebo u nás vysavačům "lux".
Nicméně podnik musí mít jasného majitele a lidi, co umějí prodat. Umět vyrobit je dneska málo. A my jsme opravdu stát tunelářů a vychcánků. A za bolševika se prodávat nikdo nenaučil. Nebylo to potřeba.
Jinak v náklaďákách není šance, tam je trh rozdělen mezi několik obřích značek, mezi které nikdo nepronikne. Současné vedení Tatry je rozumné a hledá skulinky na trhu se speciální výrobou, která má též větší přidanou hodnotu.
Samostatnou kapitolou by byl letecký průmysl, který do jisté míry konkurenceschopný byl, ale potřeboval trochu "ohlídat". A tam je ta přidaná hodnota úplně největší ze všeho, co tu vyrábíme.
to mi povídej...Kunovice,Otrokovice...Mora..tu amíci koupili a zavřeli...Jimmi píše:Ty Tatry tam sice stále fungují, ale nové už nikdo nechce. Navíc mají Kamaz, nového vítěze z Dakaru.
Lexus LS 430. 2002