Do rodiny jsme si pořídili druhé auto s tím, že bude sloužit zejména mé přítelkyni a to ve městě a na dojíždění do práce.
Jde o kup z druhé ruky a jak je z názvu patrné jedná se o Yarise rv. 1999, 1.0 Vvti 50Kw.
Po dovezení domů proběhla kontrola diagnostikou, která detekovala vadnou lambda sondu a to přesně tu, která je za katíkem. Inu nechal jsem jí vyměnit, přičemž byla provedena i výměna oleje, svíček a vzduchového filtru a zkontrolována těsnost výfuku, který je zde od katíku nový.
Přítelkyně byla nadšená a víc než doma sem jí potkával v garáži, kde prodřela nejeden hadr a vystříkala balení ironu a cockpit spraje.

Zhruba před 14 dni mi ráno volá, že nedojela do práce a co má dělat, že jí svítí nějaka oranžová kontrolka a že na mě počká. Dorazim na místo, sednu do Yáry, natočim a jedem. Zajímavé, říkám si, nikde na mě nic nesvítí nebliká, auto jede jak má. Po práci zajedu do servisu, kde na diagnostice nic nezjistili. Samozřejmě, že v servisu při kontrole se auto chovalo úplně normálně, servisák si neví rady. Před několika dny se vše opakovalo, přítelkyně jede z práce a v kopečku ji to chcípne a nemůže nastartovat. Opět přijedu na místo, nastartuju a po dvou vteřinách opět chcípne a rozsvítí se oranžová kontrolka chceck engine. Až na třetí pokus, kdy jsme to pekelně prošláp

Nyní je auto v jiném servisu na diagnostice. zatím jsem nechal vyměnit tedy Palivový filtr a vyčistit váhu vzduchu, problém se stále opakuje a svítí oranžová kontrolka chceck engine.
Projel sem i dost zahraničních webů, kde na jednom jsme se dozvěděl, že za tu oranž. kontrolku může rozvodový řetež a je potřeba jej vyměnit, údajně předepsaný servisní interval pro výměnu řetezu není. Uvidím, co se povede zjistit na diagnostice a koncem měsíce budu nechávat měnit rozvodový řetěz a vodní pumpu, snad to pomůže.
Pokud budete mít někdo jakoukoliv poznámku, tak sem sní. A za kontakt na šikovného mechanika nebo autotronika, který se v těchto vozech vyzná v Ústeckém kraji se nebudu zlobit.
Mějte se hezky, ať vám to jezdí.