Originál denní svícení a startování

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
damasig
Člen Týmu

Originál denní svícení a startování

Příspěvek od damasig »

Zdravím, dnes ráno jsem si všiml dvou zajímavých věcí, auto nestartuje bez sešlápnuté spojky a když nastartuju tak se mi nerozsvítí denní svícení. Když jsem, ale dojel do práce tak svítilo, tak jsem vypnul motor, znovu nastartoval a zase nesvítilo. Neměl jsem už čas laborovat, rozsvítí se třeba po rozjezdu nebo to mám preventivně nahlásit jako závadu? Stejně jedu do servisu na výměnu zadního skla kde se mi udělal flek tak ať to pro jistotu prohlédnou. Hledal jsem v manuálu a tam není ani o jednom ani zmínka. Asi mě v servisu nebudou mít rádi, ale ještě mi začali chrčet přední brzdy při brzdění. Je to hodně podobný zvuk když jsou ojeté destičky, ale to by neměl být můj případ když mám najeto jen 2,5 tisíce kilometrů.
Yaris 2015, Trend, 1,33 Dual VVT-i
MiBo
Věčnej rejpal

Re: Originál denní svícení a startování

Příspěvek od MiBo »

damasig:
TREBA PRESTUDOVAT MANUAL!
Bezpecnostny prvok TOYOTY pri startovani - zoslapnut spojku.
Denne svietenie:
1. prepinac svetiel dat do polohy "auto"
2. ked tento prepinac "auto" neobsahuje -pozriet poistkypodla manualu /lepsie bude oslovit odbornika/
Pokial je auto v zaruke nastivit predajcu.....Najprv prestudovat prilozeny manual od AUTA...
damasig
Člen Týmu

Příspěvek od damasig »

Díky za skvělou radu, ale NEpatřím k těm kteří ze zásady manuály nestudují. V manuálu co je v autě je u startování pouze napsáno toto: Startování motoru - Vozidla s manuální převodovkou:
Ujistěte se, že je řadicí páka v N a sešlápněte spojkový pedál. Nikde není zmínka o bezpečnostním prvku Toyoty.
Jinak co se týče denního svícení, pojistky jsem prošel a všechny jsou v pořádku i žárovky takže se obrátím na servis, konec konců záruka je platná tak ať se snaží :-)

Hlavně ať tu nerozpoutám klasickou hospodskou debatu startování se spojkou nebo bez :-)
damasig
Člen Týmu

Příspěvek od damasig »

Tak jsem volal do servisu a vše objasněno, vezmeme to pěkně popořádku.
Denní svícení - nesvítí při zatažené ruční brzdě, proč nevysvětlili prostě to tak je.
Startování bez sešlápnuté spojky - neříkali že je to bezpečnostní prvek, ale vlastnost většiny nových aut, beru, není to na škodu.

Co se týče manuálu tak mám tuto informaci. Dřív dávali plnohodnotný manuál do auta, ten co je v autě nyní není plnohodnotný, existuje elektronická verze která je bezmála 2x delší, ale protože to prý nikdo nečetl tak udělali tuto kratší verzi co se do auta dává nyní.

Jinak flek na zadním okně uznali jako reklamaci a z Prahy už putuje nové okno (prý nikdy takovou reklamaci v ČR neřešili) a co se týče brzd tak ty zkontrolují proč chrčí. Sjeté být prý nemohou když mám najeto jen 2,5 tisíce a naopak obroušené a sednuté už by být měli, tak uvidíme co tam najdou.
MiBo
Věčnej rejpal

Příspěvek od MiBo »

damasig:
........neříkali že je to bezpečnostní prvek....... ked mas klucik spinacej skrinke a hodenu rychlost a su tam male deti bez dozoru a nezatiahnuta rucna brzda ................POROZUMEL???
Odpovědět

Zpět na „Yaris“