Bubon ---- kotuc

vše ohledně modelové řady Carina
Odpovědět
ToyoCarE

Bubon ---- kotuc

Příspěvek od ToyoCarE »

Caffte,,, mam na Carine E bubny,,, kedze niesom zastancom tohto brzdneho systemu,, chcem to menit za kotuc,,, na polici mam dva naboje z Celicy 89",,, chcem vediet,,ci by to pasovalo,,, vdaka
Marwell
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marwell »

Caute, myslim, ze naboj Ti nestaci. :? Tez nejsem zastancem bubnu :roll: proto jsem chtel kotouce, avsak kdyz jsem zjistil, ze je zapotrebi vymena cele napravy, tak jsem od toho tak trochu ustoupil. :cry: Ikdyz mi to stale vrta hlavou a rikam si, ze koupim zadni napravu z "dvoulitra" a prehozeni bude easy. :lol: Pry sedi skoro vsechno... :idea:
<B>Carina E 1.6 16V XLi '95
4A-FE (85kW)</B>
ToyoCarE

Příspěvek od ToyoCarE »

tak to by ma zaujimalo,,, co je tam ine,, preco treba menit celu napravu,,,
ToyoCarE

Příspěvek od ToyoCarE »

este jedna poznamka,,, ja mam 2.0,,,
Marwell
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marwell »

Tak to je hoooooooodne divne, protoze "dvoulitry" mely meli v zakladu kotouce... Ale je mozne, ze mas toho nejslabsiho, coz je vlastne predchudce 1,6 16V. Ty meli bubny, ale zaroven meli i "stary" podvozek. Klasicke 2l maji podvozek z Celicy... Kazdopadne, nepamatuji si presne z jakych vsech duvodu je zapotrebi menit celou napravu... Trosicku se zamyslim, podivam do poznamek :lol: a pak Ti pisnu...
Ale co vim jiste, byla to nejsnadnejsi cesta ke kotoucum vzadu. 8)
4A-FE (85kW)</B>
Marwell
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marwell »

Takze trochu jsem prozkoumaval papiry a zde je vysledek. :lol: 8)
Celica nevim jestli pujde pouzit, nevim jestli je naboj delany na ABS a jestli ma stejny naboj (5x100). Co se da pouzit, tak je varianta z Avensisu... Ale ted si nejsem jisty, jak je tam delany drzak brzdice... To zjistim nejak o vikendu, a pak dam vedet. Ale pokud bys mel ABS, tak ten z Avensise by tam mel jit v pohode. Pokud by ten drzak zradil, tak by to bylo na prekopani cele napravy, resp. udelat celou napravu, resp. dat tam celou napravu z Avensise...ale to bych se na to radsi vys.... Anebo sehnat celou napravu s kotoucema, ale tu asi nesezenes...ale mozna se mylim. :oops: Ale ta je o dost jina, takze tam by mohl byt problem s uchcenim a tak... :?
Dalsi vec, ktera je zapotrebi, tak jsou lanovody. Musi se pouzit z toho Avensisu, ponevadz ten kotouc ma vlastne vsobe pakny (resp. bubnovou brzdu) - to je rucka - poodobne jako to maji bavoraci... Takze jeste lanovody, ale to uz je hracka.
4A-FE (85kW)</B>
BRunner
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRunner »

2 Marwell: mám doma vymontované kompletní zadní nápravy z 5g Celici 2.0. Tj. kotoučové brzdy a náboje 5x100 a ABS, tak kdyby jsi měl zájem poměřit ozvi se.
ToyoCarE

Příspěvek od ToyoCarE »

nemam ABS,,, a na nasej Celice som robil brzdy velakrat,,, takze viem ake to tam je,,, a ta roztec,,, no pokial ma Celica inu a Carina inu,,, nevidim v tom problem,,, ked sa budu kupovat elektrony,,, tak sa kupia dva z jednou roztecou a dva z inou
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

obě dvě mají 5x100 pokud se nemýlím,.... :roll:
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
ToyoCarE

Příspěvek od ToyoCarE »

takze prvy problem porieseny,,,, teraz ten uchyt,,, pokial by pasoval,,, tak je poriesene az na lanovody vsetko
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

jen taková poznámka, na Celice(5.gen) de vyměnit náboj s koutoučema za náboj s bubnem úplně bez problémů, ta náprava je úplně stejná pro oba typy, stačí jen povolit 3šrouby a vyměnit kus za kus, časem se na to taky chystám(ale já budu měnit celou nápravu i s ramenama a stabilem)
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
ToyoCarE

Příspěvek od ToyoCarE »

tak to si ma potesil,,, ja zase viem,, ze tie naboje co mam,, pasuju aj na 5-gen,,, tak ak je to len tolko roboty,,, tak sa mozem tesit,,, budem mat kotuce a nie hnusne bubny,,,
ToyoCarE

Příspěvek od ToyoCarE »

prezrel som napravu na Celde,,, a asi viem co je problem,,,, ked by aj pasoval naboj s oskou,,, tak nebude na co uchytit brzdy,,, ale myslem,,, ze treba vymenit aj jednu somarinu,,, na ktorej je uchyteny tlmic a pozdlzne a priecne ramena,,, na nej su usi na brzdy,
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

ToyoCarE píše:prezrel som napravu na Celde,,, a asi viem co je problem,,,, ked by aj pasoval naboj s oskou,,, tak nebude na co uchytit brzdy,,, ale myslem,,, ze treba vymenit aj jednu somarinu,,, na ktorej je uchyteny tlmic a pozdlzne a priecne ramena,,, na nej su usi na brzdy,
Táto somárina sa volá těhlice ;).
Obrázek
ToyoCarE

Příspěvek od ToyoCarE »

vdaka
Odpovědět

Zpět na „Carina“