Bubon ---- kotuc
Bubon ---- kotuc
Caffte,,, mam na Carine E bubny,,, kedze niesom zastancom tohto brzdneho systemu,, chcem to menit za kotuc,,, na polici mam dva naboje z Celicy 89",,, chcem vediet,,ci by to pasovalo,,, vdaka
- Marwell
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Caute, myslim, ze naboj Ti nestaci.
Tez nejsem zastancem bubnu
proto jsem chtel kotouce, avsak kdyz jsem zjistil, ze je zapotrebi vymena cele napravy, tak jsem od toho tak trochu ustoupil.
Ikdyz mi to stale vrta hlavou a rikam si, ze koupim zadni napravu z "dvoulitra" a prehozeni bude easy.
Pry sedi skoro vsechno... 

<B>Carina E 1.6 16V XLi '95
4A-FE (85kW)</B>
4A-FE (85kW)</B>
- Marwell
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je hoooooooodne divne, protoze "dvoulitry" mely meli v zakladu kotouce... Ale je mozne, ze mas toho nejslabsiho, coz je vlastne predchudce 1,6 16V. Ty meli bubny, ale zaroven meli i "stary" podvozek. Klasicke 2l maji podvozek z Celicy... Kazdopadne, nepamatuji si presne z jakych vsech duvodu je zapotrebi menit celou napravu... Trosicku se zamyslim, podivam do poznamek
a pak Ti pisnu...
Ale co vim jiste, byla to nejsnadnejsi cesta ke kotoucum vzadu.

Ale co vim jiste, byla to nejsnadnejsi cesta ke kotoucum vzadu.

4A-FE (85kW)</B>
4A-FE (85kW)</B>
- Marwell
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Takze trochu jsem prozkoumaval papiry a zde je vysledek.
Celica nevim jestli pujde pouzit, nevim jestli je naboj delany na ABS a jestli ma stejny naboj (5x100). Co se da pouzit, tak je varianta z Avensisu... Ale ted si nejsem jisty, jak je tam delany drzak brzdice... To zjistim nejak o vikendu, a pak dam vedet. Ale pokud bys mel ABS, tak ten z Avensise by tam mel jit v pohode. Pokud by ten drzak zradil, tak by to bylo na prekopani cele napravy, resp. udelat celou napravu, resp. dat tam celou napravu z Avensise...ale to bych se na to radsi vys.... Anebo sehnat celou napravu s kotoucema, ale tu asi nesezenes...ale mozna se mylim.
Ale ta je o dost jina, takze tam by mohl byt problem s uchcenim a tak...
Dalsi vec, ktera je zapotrebi, tak jsou lanovody. Musi se pouzit z toho Avensisu, ponevadz ten kotouc ma vlastne vsobe pakny (resp. bubnovou brzdu) - to je rucka - poodobne jako to maji bavoraci... Takze jeste lanovody, ale to uz je hracka.

Celica nevim jestli pujde pouzit, nevim jestli je naboj delany na ABS a jestli ma stejny naboj (5x100). Co se da pouzit, tak je varianta z Avensisu... Ale ted si nejsem jisty, jak je tam delany drzak brzdice... To zjistim nejak o vikendu, a pak dam vedet. Ale pokud bys mel ABS, tak ten z Avensise by tam mel jit v pohode. Pokud by ten drzak zradil, tak by to bylo na prekopani cele napravy, resp. udelat celou napravu, resp. dat tam celou napravu z Avensise...ale to bych se na to radsi vys.... Anebo sehnat celou napravu s kotoucema, ale tu asi nesezenes...ale mozna se mylim.

Dalsi vec, ktera je zapotrebi, tak jsou lanovody. Musi se pouzit z toho Avensisu, ponevadz ten kotouc ma vlastne vsobe pakny (resp. bubnovou brzdu) - to je rucka - poodobne jako to maji bavoraci... Takze jeste lanovody, ale to uz je hracka.
4A-FE (85kW)</B>
4A-FE (85kW)</B>
- ArnieGT
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
obě dvě mají 5x100 pokud se nemýlím,.... 

Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
- garfielld
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
jen taková poznámka, na Celice(5.gen) de vyměnit náboj s koutoučema za náboj s bubnem úplně bez problémů, ta náprava je úplně stejná pro oba typy, stačí jen povolit 3šrouby a vyměnit kus za kus, časem se na to taky chystám(ale já budu měnit celou nápravu i s ramenama a stabilem)

Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
Táto somárina sa volá těhliceToyoCarE píše:prezrel som napravu na Celde,,, a asi viem co je problem,,,, ked by aj pasoval naboj s oskou,,, tak nebude na co uchytit brzdy,,, ale myslem,,, ze treba vymenit aj jednu somarinu,,, na ktorej je uchyteny tlmic a pozdlzne a priecne ramena,,, na nej su usi na brzdy,