Caute, pri objednavke mojho sucasneho auta sa mi zdalo trosku prehnane priplatit si za LEDky nejakych 250€ - kedze toyota montuje DRL od philipsu - samotne stoja cca 70€ - jedine co davaju vlastne je montazny ramik do mriezky.
Philipsi som si kupil samostatne, a svojpomocne namontoval, vydrzali 2,5 rok, zrazu puk a bolo po nich. krvopotne som ich vymontoval a zistil ze je chyba v riadiacej krabicke - ktora ma vsetky suciastky vodotesne zaliate - cize oprava nieje mozna
samotne ledky aj tak nevyzerali na yarise dobre, takze isli prec. idealne ma poriesene DRL hybridny yaris, pripadne tento novy facelift, ktory ma ledky priamo vo svetlach...
po spekulaciach padlo rozhodnutie prerobit hmlovky na DRL, ruku na srdce kolkokrat ste pouzili predne hmlovky ? ja ani raz, a to mam na tomto aute nabehanych 60tis km.
Plan bol taky, aby sa dalo kedykolvek vratit k hmlovkam, aby sa necvakali original kable.
takze, co budeme potrebovat - potrebujeme ziarovky H8 LED, 2ks cca 10€, kedze nechcem strihat kable, potrebujem koncovky aby pasovali do hmloviek a koncovky aby zaslepili povodny hmlovkovy kabel - tu padlo rozhodnutie na kabel s odporom, ktory ma oklamat moderne auta pri vymene ziaroviek za led - 2ks cca 5€ - odpory som cvakol, ostali mi koncovky samce a samicky - samicka posluzi ako zaslepka na povodny hmlovkovy kabel , ked odporucam koncovku utesnit a pripojit na povodny hmlovkovy kabel - nedostane sa tam voda a kedykolvek je mozny navrat k hmlovkam.
dalej potrebujeme zazracnu krabicku, ktora dokaze DRL automaticky zapinat, pri prepnuti na svetla vypnut a po vypnuti motora nechat svietit nejaku dobu ako "welcome home" svetla - krabicka vysla na 3,03€ a funguje dokonalo.
krabicka dokaze spinat max 20w - preto pozor pri kupe ziaroviek. ja som vybral "kvalitnejsie" led ziarovky - ktore su na napatie 10 - 30V - a polaritu zapojenia si riadia sami cipom. krabicka je pripojena cez poistku priamo na baterku + - - z druhej strany ide +- na DRL a jeden kabel je pripojeny na parkovacku tym padom po prepnuti na svetla hned vypina DRL
krabicka je defaultne nastavena na 13V - pri vypnutom motore su vypnute aj DRL, po starte vyskoci napatie na 13V a zapina DRL -
fotky budu coskoro - foto iba zo skusky, kedy boli hmlovky hmlovkami, preto su tie parkovacky zapnute..
DRL - Yaris 2013
DRL - Yaris 2013
- Přílohy
-
- IMG_6327.JPG
- (99.29 KiB) Staženo 1349 x
-
- IMG_6329.JPG
- (76.61 KiB) Staženo 1349 x
Re: DRL - Yaris 2013
Nápad dobrý. Len si daj pozor na všetečných policajtov, prípadne môžeš mať problémy na STK, nakoľko originál použité svietidlá sú homologizované ako hmlovky, nie ako DRL. To isté môže nastať aj u nových žiaroviek - predpokladám že nemajú atest (E). Ale je to každého vec, ukecať sa dá všetko 

Re: DRL - Yaris 2013
ano, na mozne problemy som pripraveny. hmlovky maju pozadovane umiestnenie ako DRL podla vyhlasky, predtym som mal hmlovky streknute na cierno, momentalne som vysmirglovane, takze vsetky Ecka v kruzku som prec 
STK je v pohode. predne hmlovky niesu povinna vybava - mala by sa sice kontrolovat kazda ziarovka v aute... ale da sa to.
a bezny policajt uvidi ze nesvietia parkovacky, ani predne ani zadne, a svietia iba ledky dole a bude spokojny.
napr. na BMW idu nakodovat dialkove ako DRL, tym ze svietia iba na 35percent...

STK je v pohode. predne hmlovky niesu povinna vybava - mala by sa sice kontrolovat kazda ziarovka v aute... ale da sa to.
a bezny policajt uvidi ze nesvietia parkovacky, ani predne ani zadne, a svietia iba ledky dole a bude spokojny.
napr. na BMW idu nakodovat dialkove ako DRL, tym ze svietia iba na 35percent...