Automatické zamykání dveří při jízdě
- erwestquestworks
- Řidič
Automatické zamykání dveří při jízdě
Neřešil tu někdo, zda je možné nastavit jako na Corolle a Avensisu automatické zamykání dveří po rozjezdu a dosažení určité rychlosti? Nebo to Auris opravdu nemá?
Toyota Auris Touring Sports 1.6 FL CVT 01/2016
Re: Automatické zamykání dveří při jízdě
To by mne taky zajímalo!! To automatické zamykání mi chybí!!
Také mi to u Aurise chybí. Na Fabii i na Octavii jsem tuto funkci měla. Přemýšlím ale, jestli se to "nedoprogramovávalo" na základní jednotce, nebo jestli to dokonce nebyla doplňková - volitelně nastavitelná - funkce alarmu.
Toyota Auris 1.6 TS 2015 (od 12/2015)
Upřímně - Auris ani Corolla automatické zamykání nemá.
Co mi ale osobně na mém Aurisu I (a jiné to nebude asi ani na II) vadí, je to, že po ručním zamčení auta zevnitř tlačítkem to nejde odemknout jinak, než tlačítkem, případně odjištěním u páčky.
Co tím myslím:
Osobní zkušenost s Golfem IV a Astrou J - zamknete se uvnitř (jedno zda manuálně nebo automaticky), stane se nějaká nepříjemnost (nehoda například), vznikne panika a snažíte se auto odemknout (pokud se neodemkne automaticky aktivací airbagů). V takovém případě tahá panikář za páčku. Při prvním zatažení nic, ale při druhém se dveře normálně otevřou. A to nemluvím o tom, že se obě auta automaticky odemknou při vypnutí zapalování.
Stejný příklad s Aurisem - nehoda, panika, auto zamčené zevnitř, všichni tahají za páčky a nic. Nakonec je v panice ulomí.. Odjišťovací páčku nenajdou..
A to ani nevím a nikde jsem to nedokázal zjistit, jestli se Auris zamčený zevnitř tlačítkem, odemkne při nehodě automaticky. Dost o tom pochybuju... Přesto se zamykám, hlavně po městě, a právě zkušenost se spolujezdci, kteří se nedokážou dostat ven ani v klidu, mě vede k výše uvedené úvaze "co kdyby.."
P.S. Automaticky se při nehodě odemykalo i moje BMW 325i z roku 1986. A fungovalo to mechanicky, prostě spínač s kuličkou jištěnou pružinou, při ráně pružina povolila a kulička sepnula kontakt
P.P.S.: Na Golfu IV a i Octavii se to dalo doprogramovat testerem, u novějších aut, např.u té Astry J, si to volíte přímo v menu nastavení auta. U Aurise I to tutově doprogramovat nejde, u Aurise II nevím, ale myslím, že to taky nepůjde.
Co mi ale osobně na mém Aurisu I (a jiné to nebude asi ani na II) vadí, je to, že po ručním zamčení auta zevnitř tlačítkem to nejde odemknout jinak, než tlačítkem, případně odjištěním u páčky.
Co tím myslím:
Osobní zkušenost s Golfem IV a Astrou J - zamknete se uvnitř (jedno zda manuálně nebo automaticky), stane se nějaká nepříjemnost (nehoda například), vznikne panika a snažíte se auto odemknout (pokud se neodemkne automaticky aktivací airbagů). V takovém případě tahá panikář za páčku. Při prvním zatažení nic, ale při druhém se dveře normálně otevřou. A to nemluvím o tom, že se obě auta automaticky odemknou při vypnutí zapalování.
Stejný příklad s Aurisem - nehoda, panika, auto zamčené zevnitř, všichni tahají za páčky a nic. Nakonec je v panice ulomí.. Odjišťovací páčku nenajdou..
A to ani nevím a nikde jsem to nedokázal zjistit, jestli se Auris zamčený zevnitř tlačítkem, odemkne při nehodě automaticky. Dost o tom pochybuju... Přesto se zamykám, hlavně po městě, a právě zkušenost se spolujezdci, kteří se nedokážou dostat ven ani v klidu, mě vede k výše uvedené úvaze "co kdyby.."
P.S. Automaticky se při nehodě odemykalo i moje BMW 325i z roku 1986. A fungovalo to mechanicky, prostě spínač s kuličkou jištěnou pružinou, při ráně pružina povolila a kulička sepnula kontakt
P.P.S.: Na Golfu IV a i Octavii se to dalo doprogramovat testerem, u novějších aut, např.u té Astry J, si to volíte přímo v menu nastavení auta. U Aurise I to tutově doprogramovat nejde, u Aurise II nevím, ale myslím, že to taky nepůjde.
<b>Toyota Auris 2.0 D4-D</b>
- erwestquestworks
- Řidič
No Corolla automaticke zamykani ma 

Můžu se zeptat, k čemu to automatické zamykání je? Nemyslím to zle, jen jsem sám nedokázal přijít na to, k čemu je to dobré.
Toyota Auris Hybrid Touring Sports Executive TSS 2015
Aby Ti decká počas jazdy nevyskakovali z auta a aby sa ti nejaký dobrák pri stojke na križovatke nepokúšal dostať do auta a zobrať ti kufrík respektíve buzitašku s peňaženkou a dokladmi zo zadného sedadla.
Mám corolly dve a ani jedna automaticky dvere po rozjazde nezamkne. Všetky dvere sa dajú zamknúť z miesta vodiča, ale to s pojmom automaticky nemá nič spoločné.
Ale možno sa to dá niekde nastaviť, buď v diagnostike alebo v Setupe vozidla, po tom som nikdy nepátral. Z výroby to nastavené nieje, takisto ako som nemal na oboch z výroby nakalibrovaný IPA parkovací asistent, ani si na to pri predaji nespomenuli, musel som sa vracať, nech to nakalibrujú. A to sme druhú corollu brali 8 mesačnú predvádzačku.
Mám corolly dve a ani jedna automaticky dvere po rozjazde nezamkne. Všetky dvere sa dajú zamknúť z miesta vodiča, ale to s pojmom automaticky nemá nič spoločné.
Ale možno sa to dá niekde nastaviť, buď v diagnostike alebo v Setupe vozidla, po tom som nikdy nepátral. Z výroby to nastavené nieje, takisto ako som nemal na oboch z výroby nakalibrovaný IPA parkovací asistent, ani si na to pri predaji nespomenuli, musel som sa vracať, nech to nakalibrujú. A to sme druhú corollu brali 8 mesačnú predvádzačku.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Díky za odpověď, děti nemám, ale na jejich vyskakování je podle mě dětská pojistka. A nejsem si jist, že automatické zamykání zabrání otevření vozu zevnitř.
A pokud jde o krádeže, tak za dvanáct a půl roku praxe v oboru jsem se s něčím takovým nesetkal. Spíš mi přijde rizikové uzamčení vozu po nehodě, těch možných průběhů nehodového děje je tolik, navíc síly jsou tam tak extrémní, že si dovolím pochybovat o 100% funkčnosti automatického odemknutí.
Já bych tedy takovou "vychytávku" v autě rozhodně nechtěl, alespoň ne v našich bezpečných končinách.
A pokud jde o krádeže, tak za dvanáct a půl roku praxe v oboru jsem se s něčím takovým nesetkal. Spíš mi přijde rizikové uzamčení vozu po nehodě, těch možných průběhů nehodového děje je tolik, navíc síly jsou tam tak extrémní, že si dovolím pochybovat o 100% funkčnosti automatického odemknutí.
Já bych tedy takovou "vychytávku" v autě rozhodně nechtěl, alespoň ne v našich bezpečných končinách.
Toyota Auris Hybrid Touring Sports Executive TSS 2015
Taky to mám v deset let starém Peugeotu,ale že by to bylo dobré to se říct nedá,akorát mně to rozčiluje jak musím mačkat čudlík na přístrojovce jak chce někdo nastoupit .A kdyby nedejbože došlo k takové nehodě jak popisuješ,tak určitě střelí airbagy a auto se otevře a nebo se neotevře protože bude tak zničené,že ho otevřou jenom hasiči.Tohle mi v Aurisu určitě nebude chybět
Toyota Auris Touring Sports 1,6 executive
Automatické uzamčení vozu má za účel jen uzamčení kliček zvenku. Tedy alespoň je tomu tak u mého stávájícího vozu (audi). V momentě, kdy se rozjedu tak se uzamkne ale jen zvenku. Zevnitř člověk normálně zatáhne a otevře jakoby nic. Dětem automatické uzamčení určitě bránit nemá, od toho tam je již výše zmiňovaná pojistka. Jediné, komu a proč by mohlo uzamčení zevnitř s nemožností otevřít sloužit jsou taxikáři, aby jim lidi nezdrhli před placenim. V případě, že by nešlo auto při nehodě otevřít, tak si myslím, že je jedno jestli tam automatické zamykání je či ne..Kcheml píše:Díky za odpověď, děti nemám, ale na jejich vyskakování je podle mě dětská pojistka. A nejsem si jist, že automatické zamykání zabrání otevření vozu zevnitř.
Ale Auris II ne, nebo se pletu? Další důvod jít do Corolly. Kde se to nastavuje? Přes menu nebo přes diagnostiku?erwestquestworks píše:No Corolla automaticke zamykani ma
- erwestquestworks
- Řidič
Přes diagnostiku nebo je na netu návod nastavení přes otáčení klíčkem, použitím tlačítka zamykání atd. Ale otázka je, zda to tedy evropské verze mají, protože někdo výše píše, že nikoliv nebo to má vypnuté. Já žil s tím, že Corolla a Avensis to mají obě.cuba66 píše:Ale Auris II ne, nebo se pletu? Další důvod jít do Corolly. Kde se to nastavuje? Přes menu nebo přes diagnostiku?erwestquestworks píše:No Corolla automaticke zamykani ma
No takže jsem prohledal internet a automatické zamykání dveří u Corolly mají jen US verze. Takže asi tak...erwestquestworks píše:Přes diagnostiku nebo je na netu návod nastavení přes otáčení klíčkem, použitím tlačítka zamykání atd. Ale otázka je, zda to tedy evropské verze mají, protože někdo výše píše, že nikoliv nebo to má vypnuté. Já žil s tím, že Corolla a Avensis to mají obě.cuba66 píše:Ale Auris II ne, nebo se pletu? Další důvod jít do Corolly. Kde se to nastavuje? Přes menu nebo přes diagnostiku?erwestquestworks píše:No Corolla automaticke zamykani ma
Je to v individualizaci pres toyota diagnostiku.
Back in Czech.
- erwestquestworks
- Řidič
A je ta možnost i na evropských verzích? V podpisu máš verzi americkou, kde je to dostupné nastavení.aczasa píše:Je to v individualizaci pres toyota diagnostiku.