Kontrolka motoru & podsvícení přístrojovky.

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
smoza
Člen Týmu

Kontrolka motoru & podsvícení přístrojovky.

Příspěvek od smoza »

Zdravím Yarisáky ;0) Nedávno jsem si pořídil Yarise 2004 s motorem 1.0, 48 kw. Mám problém s kontrolkou motoru, která se mi rozsvítí po ujetí pár desítek kilometrů. Z toho co jsem se tady dočetl, udělal jsem si analýzu a vychází mi nejčastější problém - lambda-sonda, čidlo váhy vzduchu (podobný problém jsem měl na Mazdě Premacy), tekutiny v motoru (olej, málo chladicí kapaliny). Chci se zeptat, jestli s tím souhlasíte a jestli nemáte i jiné zkušeností a jak jste řešili tento problém? Bývalý majitel mi řekl, že na diagnostice mu to hodilo, že je špatná lambda-sonda... Prosím tedy o informaci, kde najdu lambda-sondy a čidlo na váhu vzduchu? :shock:

Další věc..., co mi přišlo divný, že není osvíceno ovládání teploty, ventilátoru a polohy proudění vzduchu - taky to máte takhle nebo je zapotřebí vyměnit žárovku/y? Předem děkují všem za tipy, rady a odpovědi.

S pozdravem,
Váš kolega Yarisák - Smoza 8)
Toyota Yaris, r. v. 2004, 1.0i, 48 kw
b27
Člen Týmu

Re: Kontrolka motoru & podsvícení přístrojovky.

Příspěvek od b27 »

nejlepší bude když se necháte napíchnout nejlépe v toyotě na diagnostiku a přesně vám řeknou kde je problém, případně která lamdasonda je špatná - jsou tam 2

co se ovládání týče, je tam žárovka
smoza
Člen Týmu

Příspěvek od smoza »

b27 píše:nejlepší bude když se necháte napíchnout nejlépe v toyotě na diagnostiku a přesně vám řeknou kde je problém, případně která lamdasonda je špatná - jsou tam 2

co se ovládání týče, je tam žárovka

Děkují za radu. Dnes jsem měnil olej a přišlo se na to, že u motoru je díra ve výfuku - muže to mít vliv na lambda sondy?
Toyota Yaris, r. v. 2004, 1.0i, 48 kw
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Ano, nedostava dost tlaku a dava malo voltu.
Back in Czech.
daneczek
Člen Týmu

Příspěvek od daneczek »

Mám stejný problém, Yaris 1.3, dovoz z Itálie. Rozvody OK, lambda sondy OK, rozvody OK, čidla OK ... kontrolka na mne bliká. Vyměněný olej, filtry ... dle slov technika to může být tím, že auto kdoví jak dlouho stálo v bazaru anebo to může být dřívějc použitým špatným olejem, či neměněným, že mám dva tři týdny jezdit a uvidíme. Jinak prej těsnění sacího ventilu nebo tak nějak ... řešil jste to někdo?
Attisek86
Člen Týmu

Příspěvek od Attisek86 »

Mel jsem stejny problem vzdy po odpojeni baterie zasla cca na 100km pak opet stale svitila . vykoupal jsem vahu vzduchu v lihu od te diby najeto 13.000km a uz vubec neblikla
Odpovědět

Zpět na „Yaris“