VSC, Trc off a kontrolka motoru
VSC, Trc off a kontrolka motoru
Zdravím, dnes sem nastartoval, jel asi 5 Km a začaly mi svítit kontrolky VSC, TRC OFF a motor, auto jelo v pořádku, nevíte co by to mohlo být? Jedna se o 7.gen
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: VSC, Trc off a kontrolka motoru
To může být baterka,alternátor,lambda sonda. Nejdřív kouknou na diagnostiku a vyloučit lambda sondu,změřit zátěžákem baterii no a pak alternátor.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Proč proboha na lambdu může svítit VSC a TRC? Další důvod, proč bych 7g nechtěl...
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Zapomněl jsi na kontrolku motoru.
To je taková univerzální toyotí "trojkombinace". Ono se správným náčiním to smysl má,ale to je na moc moc psaní. Tohle dokáže víceméně identifikovat sám.

Dobře, díky, nějak to pořeším 

Rovnaka trojkombinacia sa objavuje aj na Corolle E12, RAVke, Avensisoch, atd.
Z nejakeho dovodu sa jednoducho po rozsvieteni kontrolky motoru okamzite rozvietia aj kontrolky trakcie a ESP (VSC) na autach, ktore su tymito systemami vybavene. Pochopitelne gramo, ze ked ich nemas, tak sa ti na starsej Celice nemozu rozsvietit, to nie je ziadna veda.
U mna tato trojkombinacia svietila pri vadnom vyhrievani lambda sondy, ale ako libor napisal, dovodov pre rozsvietenie moze byt strasne moc. Takze nechaj nacitat chybovy kod z OBD II a presne uvidis, na co sa auto stazuje.
Z nejakeho dovodu sa jednoducho po rozsvieteni kontrolky motoru okamzite rozvietia aj kontrolky trakcie a ESP (VSC) na autach, ktore su tymito systemami vybavene. Pochopitelne gramo, ze ked ich nemas, tak sa ti na starsej Celice nemozu rozsvietit, to nie je ziadna veda.
U mna tato trojkombinacia svietila pri vadnom vyhrievani lambda sondy, ale ako libor napisal, dovodov pre rozsvietenie moze byt strasne moc. Takze nechaj nacitat chybovy kod z OBD II a presne uvidis, na co sa auto stazuje.
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Srandista: Gramo uz celicu nemá.
Dobrý den.
Mám stejný problém rozsvitili kontrolky vsc a trc off když vypnu motor a znovu nastartuji tak zhasnou ale po pár km se zase rozsvítí. Chtěl bychse zeptat jestli jste někdo už tento problém řešil vyřešil a co to bylo.
A ještě jedna věc sám se mě aktivuje právě nějaký asistent je to dost nepříjemný protože z ničeho nic se mi při jízdě skoro zablokuje jedno kolo.
Mám stejný problém rozsvitili kontrolky vsc a trc off když vypnu motor a znovu nastartuji tak zhasnou ale po pár km se zase rozsvítí. Chtěl bychse zeptat jestli jste někdo už tento problém řešil vyřešil a co to bylo.
A ještě jedna věc sám se mě aktivuje právě nějaký asistent je to dost nepříjemný protože z ničeho nic se mi při jízdě skoro zablokuje jedno kolo.
- garfielld
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Nebude to spíš tim, že se ti přidírá jedna brzda? nevim o tom že by 7.gen měla nějakej systém na stabilizaci nebo něco podobnýho, co by dokázalo přibržďovat jednotlivý kola, děje se to až po delší jízdě(aspoň cca 5Km) a vyšší rychlostí, že ?DavidF píše:Dobrý den.

Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)