V nízkých otáčkách se dusí

vše ohledně modelové řady Celica
1972
Navigátor

V nízkých otáčkách se dusí

Příspěvek od 1972 »

Mám problém s 2.0 GTI 115KW 1990 .Při nastartování studeného motoru nejde do otáček,při prudším sešlápnutí pedálu,cca o 1 centimetr se jako by dusí a když pedál neuvolním,tak to chcípne.Při pomalém plynulém přidávání plynu se motor vytáčí normálně až do 7500ti.Po zahřátí se v nízkých otáčkách kucká,hádá.Svíčky jsem dal nové ale jsou černé asi bohatá směs a taky si to občas střelí do sání.
Podtlaky jsem snad prošel všechny a nic vypadlého jsem nenašel.Měl jsem tady kluka s diagnostikou ,ale tenhle konektor neměl,tak to nijak nepřipojil.Rozdělal jsem víčko rozdělovače a dvě elektrody se my zdají náké divné,ale možná to tak má být,dvě mají jako by zoubek a dvě jsou bez zoubku.Na volnoběh jde normálně,hladce bez kolísání.
Poradí mi někdo na co se podívat,nebo jak vyblikat chyby ,jestli není špatné náké čidlo,nebo lamda_?
gramo
Věčnej rejpal

Re: V nízkých otáčkách se dusí

Příspěvek od gramo »

Na diagnostiku žádný konektor není potřeba, stačí kousek drátu. Tady je postup vyblikani chybovych kodu http://www.toyoty.nolimit.cz/temata/zap ... e-zastrcky
Seznam chybových kódů: http://www.toyoty.nolimit.cz/temata/ecu ... pro-motory

http://uloz.to/xHgaq6f/3s-ge-engine-repair-manual-pdf
Bubaak
Navigátor

Příspěvek od Bubaak »

zkontroluj si podtlakové hadičky, správnost zapojení a průchodnost

Víčko rozdělovače je "divný" na jedný straně jsou kontakty umístěny jinak (na jedný straně jakoby volně, na druhý zapuštěny do těla) a vypadaj jinak než na druhý, fotku ale bohužel nemám

Asi takhle, ťuk na odkaz

Odkaz kde byly vysvětleny podtlaky jsem nenašel, ale asi takhle:
http://www.japan-parts.eu/toyota/eu/199 ... m-piping/2
Japonec až nakonec, to nejlepší nakonec..
Ale Citroen jezdí taky dobře :D
Toyota MR2 SW20 Rev.1 serie, zlatá série
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Jestli to střílí do sání, tak bych tipoval totálně rozhozený předstih, tedy spíše nějakou jeho regulaci.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
1972
Navigátor

Příspěvek od 1972 »

Dekuju Vsem za pomoc,vsechno to projdu a udelam.Pak dam vedet co se zmenilo.Jeste jsem tady nekde cet nastaveni predstihu,ze se musi v zasuvce diagnostiky neco propojit,ale uz to zase nemuzu najit,tak kdyby nekdo vedel kde to je,budu rad.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

To s tím propojením je pro základní nastavení předstihu bez korekcí. Nicméně u tebe budou problém spíš ty korekce - čili nějaké čidlo a tak.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
1972
Navigátor

Příspěvek od 1972 »

Dneska jsem s tím nestihl nic udělat ,akorát jsem vyblikal závadu,2x za sebou blikne malá mezera a zase 2x za sebou a dlouhá mezera a tak pořát dokola.
Naposledy upravil(a) 1972 dne stř 14.10.2015, 17:55, celkem upraveno 1 x.
1972
Navigátor

Příspěvek od 1972 »

Je to snímač teploty chladící kapaliny?Koukal jsem na konektory k těm čidlum co jsou z přední strany motoru,vede tam silná hadice od chladiče a jedno čidlo je ještě zezadu,které z těch 4 čidel je teplota vody?Ještě jedna věc,kde to auto má pojistkovou skřín,kromě té v motorovém prostoru u baterky?
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

je toooooo Lambda... a i bych si vsadil :wink: zkusil bych lambdu DENSO... ta dělá stará podobný neplechy... obzvláště za studena a když mrzne o to víc...u 3SGE.... je v prdeli nebo skoro v prdeli... a posílá totální nesmysly do řídící jednotky, auto po startu kucká, dusí se nebo se celý cuká, škube... zkus... :bigups: Lambda sonda je strašně důležitá pro chod 3SGE, řídící jednotka ty informace přímo zbožňuje... a jsou pro ní prioritní po startu.
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
1972
Navigátor

Příspěvek od 1972 »

micron píše:je toooooo Lambda... a i bych si vsadil :wink: zkusil bych lambdu DENSO... ta dělá stará podobný neplechy... obzvláště za studena a když mrzne o to víc...u 3SGE.... je v prdeli nebo skoro v prdeli... a posílá totální nesmysly do řídící jednotky, auto po startu kucká, dusí se nebo se celý cuká, škube... zkus... :bigups: Lambda sonda je strašně důležitá pro chod 3SGE, řídící jednotka ty informace přímo zbožňuje... a jsou pro ní prioritní po startu.
Tet jsem zase prolezl ty podtlaky,ale nic jsem nenašel,našel jsem dole pod autem utržené dráty nod čidla v silné hadici od chladiče,tak jsem to zadál,ale chybu to hlásí pořád stejnou.Taky jsem zjistil,že nejde ventylátor chladiče a po zahřátí na provzní teplotu kuli vypípání chyb byli hadice jak silný přívod,tak odvod do chladiče tvrdé,tak jsem prodlouženou rukou otevřel víčko chladiče a myslel jsem že ho už nenajdu,parádní gejzír vařící vody ,ale když jsme to vezli po ose domu cca 25km,tak žádný problém nebyl,doufám,že to bude jenom termostat.Tak mám koupit lambdu od Denza,nebo něco jiného?Udál jsem pár fotek motorového prostoru ,kdyby někdo viděl něco špatně a video jak se to chová,ale nejde mi to sem nahrát.
1972
Navigátor

Příspěvek od 1972 »

Tady je video toho kodu
https://www.youtube.com/watch?v=JxwTPZxYApY
A tady co to dělá za studena,dělá to to samé i s origo filtrem a připojeným čidlem teploty nasávaného vzduchu.
https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=6njM8CqAGS4
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Kup Denso lambdu... za to nic nedáš... stejně se ti bude hodit do budoucna... lambdy odcházej... je tam totiž tuze peklo dole v tom 1. dílu laufu :-) fakt fest horko na to čidlo-chip set... pak když ti to někde třeba trochu uniká-lauf (neodvádí to peklo ven)... tak o to víc... prostě lambdy dostávaj kapky... jsou 2 verze... jedna je teď nevim se samičím kontaktem 89-91 a pak se samčím 91-93 nebo obráceně... je jedno kterou vezmeš, automechanik/ autoelektrikář ti to poupraví ze samičky na samečka a obráceně :-) :-) taková auto-gynekologie :-) jen neber univerzální.
já sem jí bral na http://katalog.haspa.cz kdysi... i kdyby to nebylo lambdou... stejně se ti vyplatí jí mít...nestojí tak moc... ta universal by taky šla... ale neni to ideální... buďto samičku nebo samečka přímo na ten motor... žádný bastlení...
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

22 je snímač teploty chladící kapaliny(motoru) je to ten se zeleným plastem na větvi vstupu od chladiče. Ten hnědý je pro sytič a zezadu s jedním vývodem pro budík v palubce. Problem trochu je,že stejnou chybu to ale hlasí i pro to čidlo ovládající sytič -hnědý plast.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
1972
Navigátor

Příspěvek od 1972 »

libor12 píše:22 je snímač teploty chladící kapaliny(motoru) je to ten se zeleným plastem na větvi vstupu od chladiče. Ten hnědý je pro sytič a zezadu s jedním vývodem pro budík v palubce. Problem trochu je,že stejnou chybu to ale hlasí i pro to čidlo ovládající sytič -hnědý plast.
Tak, že by bylo možné, že to čidlo sytiče je špatné a proto se to za studena dusí, protože to je chudý? Jinak lambdu jsem objednal a zítra přijde, tak uvidím jestli se něco změní,v té staré co jsem vyndal chrastí náký porcelán, asi.
Ale nezanevřel jsem,dneska jsem koupil další Celicu GT 2.0 rok 86,trochu mě mate,že je v TP 115kw,ty se tam snad nedávali nebo jo?Zítra to přivezu domu,fotky jsem žádné nedál a má to žluté víko ventilu,nevím jestli to někdo stříkal,nebo to je origo,myslel jsem,že jsou 110kw.
gramo
Věčnej rejpal

Příspěvek od gramo »

V TP se najdou různé nesmysly, nejspíš se někdo přehlédl a vyplnil tam hodnotu pro novější generaci...
To žluté víko někdo nastříkal, 1 generace 3S-GE má stříbro-zlatavou barvu víka

http://img.photobucket.com/albums/v137/ ... 010023.jpg
Odpovědět

Zpět na „Celica“