Jak vyčistit světlomet z vnitřní strany?

Když na autě něco nefunguje a netýká se to přímo konkrétního modelu
Odpovědět
Kolys
Člen Týmu

Jak vyčistit světlomet z vnitřní strany?

Příspěvek od Kolys »

Mám Toyotu RAV4 r. 2011. Při výměně prasklé žárovky jsem identifikoval problém, kdy patrně zakouřením od této žárovky pokryl vnitřní stranu předního světlometu film, který sice nemá vliv na funkčnost, nicméně pohledově v porovnání s druhým světlem to vypadá vyloženě nehezky.

Do světla se lze dostat pouze 2 otvory pro žárovky (3tí nelze použít díky čočce). Zkoušel jsem mechanickým čištěním (otěrem) právě otvorem pro žárovku, což funguje, ale pouze lokálně. Na většinu plochy se nedostanu.

Máte nápad?

Nebo nevíte o subjektu, který to nějak sofistikovanějí čistí? Na webu jsem dohledal pouze čištění z vnější strany.

THX
jarson
Věčnej rejpal

Re: Jak vyčistit světlomet z vnitřní strany?

Příspěvek od jarson »

Odlepit preok a vycistit parabolu, znova zalepit, hotovo.
Cistime napr.liehom, ja som skusal aj neco ako cif, ale neodporucam, podarilo sa mi mestne prelestit.
Sklo lepime naspat napr. Tym co sa lepia okna, pripadne lepidlo na akvaria.

... alebo ideme na net, tam najdeme prislusnu firmu a nechame si obnovit parabolu profesionalne. Je tam, aj mam niekde zalozku... teraz neviem najst
Naposledy upravil(a) jarson dne pon 31.08.2015, 13:18, celkem upraveno 1 x.
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
pesfik
Člen Týmu

Příspěvek od pesfik »

Kolys píše:Mám Toyotu RAV4 r. 2011. Při výměně prasklé žárovky jsem identifikoval problém, kdy patrně zakouřením od této žárovky pokryl vnitřní stranu předního světlometu film, který sice nemá vliv na funkčnost, nicméně pohledově v porovnání s druhým světlem to vypadá vyloženě nehezky.

Do světla se lze dostat pouze 2 otvory pro žárovky (3tí nelze použít díky čočce). Zkoušel jsem mechanickým čištěním (otěrem) právě otvorem pro žárovku, což funguje, ale pouze lokálně. Na většinu plochy se nedostanu.

Máte nápad?

Nebo nevíte o subjektu, který to nějak sofistikovanějí čistí? Na webu jsem dohledal pouze čištění z vnější strany.

THX
To co radí příspěvek Jarsona je prý jediný možný způsob,byl jsem na jedné opravě s Yarisem a můj mechanik navrhl to samé a taky jedinné řešení.
Kolys
Člen Týmu

Příspěvek od Kolys »

Děkuji, pánové.
Odpovědět

Zpět na „Technické problémy - obecné“