Test AutoTip - Auris TS poslední

nová modelová řada - nástupce Corolly
cuba66
Manager Týmu

Test AutoTip - Auris TS poslední

Příspěvek od cuba66 »

Ahoj, tak jsem si přečetl test v AutoTipu a musel jsem se smát. Auris na posledním místě... Jasný, proti oturbeným motorům nemá 1,6 zas až tak co nabídnout, ale testovat pružné zrychlení z 80-130km/h na 6-ku u atmosféry s dlouhejma převodama je prostě nesmysl. Myslím, že při 80km/h jim tam musela svítit šipka na podřazení jak divoká :-) Mám atmosféru a chci zrychlit z 80 na 130? No tak tam kurva dám za tři a trochu tomu naložím, no ne? :-) Prostě ta jejich metodika je k hovnu, přitom nadávaj, jaká je špatná metodika na měření spotřeby a sami vymyslej tohle...
No a další je podvozek. Nechápu jak je možný, že to tak haněj, já se sám svezl v Peugeotu 308, v testu aktuálně na třetím místě, a hned potom jsem přesednul do Aurise. Obě sice byly krátké verze, Peugeot byl 120HP diesel, Auris byl 1,6, ale podvozkově na tom byl Auris mnohem líp. Hlavně na trošku rozbitější silnici Peugeotu uskakoval zadek jako svině, Auris na totožném místě seděl jak přibitej. Asi je to tím, že test je z NSR a tam maj silnice "ohne díra" :-)
Jo a k motorům, respektive k pocitu z projetí - stejná trasa a motory jak jsem psal výše. Jasný je, že 1,6 prostě tak netáhne, Nm chyběj, ale že by to byla taková trága to teda ne. Nicméně se moc těším na novou 1,2, myslím, že to bude dobrej motor.
<b>Toyota Auris 2.0 D4-D</b>
maxwell
Manager Týmu

Re: Test AutoTip - Auris TS poslední

Příspěvek od maxwell »

Ty testy budou vždy záviset na osobních pocitech testera a na tom, kdo zaplatí nejvíc.... Frantíci obecně dbají spíše na pohodlí a pokud to někomu vyhovuje, tak to prostě vychválí, bez ohledu na to, že má vzadu tuhou nápravu... Co se týká motorizace, řekněme si na rovinu, že v tomhle je na tom Auris bídně a pokud neberu v úvahu cenu, je jediný rozumný pohon hybrid. Věřím, že pokud by do Aurise dali 1.8 valvematic , tak to bude nejprodávanější motor...
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

S tými motormi to je ako píšeš. Všetko je o radení rýchlostí. Tiež sa mi ťažko zvykalo keď som prechádzal z turbodízla na atmobenzín ale už by som asi nemenil. Na také tie obiehačky zrýchľovačky po meste je pohodlnejší turbobenzín, keď je človek lenivý preradzovať. Keď však máš automat tak sa to zrovnáva. Tí testeri už drvivou väčšinou dostávajú do rúk turbobenzíny, nízkoobjemové atmosféry sa im javia potom lenivé.
A nechcem tu vzbudzovať nejké vášne ale tipujem že ten pežotíček bude častejšie v servise ako toyota. Napriek dlhším nájazdom medzi povinnými prehliadkami. (Kamarát pracuje ako prijímací technik v Peugeote :blush: ). Niekto na spoľahlivosť kašle a riskne to, niekto nie. A potom sa nájde ešte niekto (ako napríklad ja) čo to riskne a príde v servisoch o nervy a potom si kúpi toyotu lebo chce kľud.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
cuba66
Manager Týmu

Příspěvek od cuba66 »

Kocúr píše:A potom sa nájde ešte niekto (ako napríklad ja) čo to riskne a príde v servisoch o nervy a potom si kúpi toyotu lebo chce kľud.
No já si koupil Toyotu abych měl klid a málem jsem v servise přišel o nervy taky :-) Nestartovala v zimě :-) Trvalo mi 100 tisíc kilometrů než jsem na závadu a její řešení nakonec přišel sám ( s pomocí thajského Toyota fóra-no nekecám, Google překladač a už to jelo).
V servise mi sice vycházeli po dobu záruky maximálně vstříc, ale to, že je SCV ventil modifikovaný, to jim na školeních nějak uniklo. No co, aspoň mi v 60 tisících udělali generálku čerpadla, dali baterku, žhavičky, vstřiky :-) Teď už mám najeto 163 tisíc a je klid. Ale taky jsem si užil, někde tady na fóru jsem dával seznam závad, dobrý počtení. Ale měl jsem jednoho z prvních Aurisů...
Tady jsem si o tom dovolil něco napsat: http://www.toyotaownersclub.com/forums/ ... try1253578

P.S.Mimochodem - zajímavý je, co mám zprávy od kluků z Fordu, že ten jejich 1.0 tříválec je v pohodě. Nevím, nečetl jsem Ford fórum, ale 1,2T od Toyoty bude myslím OK taky.
<b>Toyota Auris 2.0 D4-D</b>
Kcheml
Navigátor

Příspěvek od Kcheml »

V tomto "megatestu" skončila Toyota alespoň předposlední, vyhrála Octavia s testovanou verzí za 880 tis. Kč.
http://www.autorevue.cz/megatest-11-kom ... redstavuji

A přesto je pro mě Auris kandidát č. 1 na budoucí vůz. Mechanicky jednoduchý HSD se mi jeví jako budoucnost, kterou by se měla auta ubírat v honbě za nízkou spotřebou, na rozdíl od složitých kompletů turbomotorů s sedmistupňovými převodovkami apod. Navíc od výrobců s pochybnou pověstí pokud jde o kvalitu. A už mám své roky, tak ocením pohodlné svezení, nepotřebuji v autě závodit a projíždět zatáčky na limitu.

S napětím tak očekávám české ceny faceliftované verze.
Toyota Auris Hybrid Touring Sports Executive TSS 2015
MiBo
Věčnej rejpal

Příspěvek od MiBo »

Som zastancom atm.benz.motorov ale splnit EURO VI bez turba je zlozite. Zatial sa drzi len MAZDA do kedy? Honda tiez pripravuje maloobjemovy turbo benzin.
Aha -TOYOTA Auris 1,2T (ZENEVA 2015) TREBA VYSKUSAT napr.1,4T od VW je to o niecom inom ako atm.1,6L Toyota.(Som majitel TOYOTA Auris 1,6L 97KW)
(poplatky za dialnice NEMECKU od 2016 casom aj u nas budu zalezat od objemu motora a emisnej normy!!!)
prsut
Navigátor

Příspěvek od prsut »

No neviem. Mam Auris TS 1.6 valvematic, trend, trend+. Mam este Fluenca 1.6, nove Clio 1.2, mal som Seata Ibizu 1.4 (2006).
Auris ma absolutne jednoznacne najlepsi podvozok (multilink - ten mam), trochu sa blizi Clio. Fluence na priecnych nerovnostiach v zakrute odskocil hadam aj o dvadsat cisel. Ibiza sedela slusne, ale absolutne nekomfortny podvozok.
Kto chce zrychlit z 80 nech da trojku, s tou moze ist na 137 (stvorka na 185). Samozrejme nechodim tak - na pretekanie by som bral ine auto.
Zatial som spokojny, tam kde mi Fluence hucal na dialnici (svina najviac hucala 125 - 130), teraz motor nepocujem.
Kia Proceed 1,4T, smart pack, navi pack, Track Red
Toyota Auris Touring Sports 1.6 Trend, Trend+ 2014 - predane
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

cuba66:
Oprava - kvôli neustálym problémom som prešiel z francúzskeho turbodízla do atmosférického toyoťáckeho benzínu. Dízel a ešte k tomu francúzsky už nikdy.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
jjara
Navigátor

Příspěvek od jjara »

No já měl před Aurisem Lagunu 1.9dci a motor byl super.Problém byl v množství jiných závad.Uskakování zadku u Laguny v zatáčce to byl děs.
Toyota Auris TS 1.6 Multidrive
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

cuba: cetl jsem to taky a vubec jsem nebyl prekvapeny, Auto tip cti Auto Bild dlouhodobe diskriminuje Toyoty...uz tak 5-6let co to ctu.
maxwell: pral bych si to taky, ale kvuli cene by bohuzel nebyl nejprodavanejsi.

Vim, ze v Evrope proda Toyo strasne malo Aurisu, takze proste pro euronormy dela minimum motoru, v podstate jen to nejnutnejsi, ale opravdu nejaka TRD verze nepriklad 1,6T by se hodila, kdyz uz se vydavaji tou oturbenou cestou...nebo rovnou tu 2,0T z Lexuse.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
Tuna_ZZ
Navigátor

Příspěvek od Tuna_ZZ »

Četl jsem ten mega test na autorevue.cz a kromě toho, že Auris tam byl dost v handicapu, protože nebyl s konkurenčním motorem, tak mi přišlo, že to bylo celé napsané, aby náhodou někoho neurazili a každý si tam našel to svoje.

Když jsem se poprvé svezl v Aurisu, tak jsem byl neskutečně překvapený super pohodovým svezením, tichým podvozkem a vůbec celkovou pohodovostí toho auta. Přišlo mi to jak malej Lexus. Musel jsem si pak dát ještě druhou testovačku, abych zjistil, jestli si něco nenamlouvám a ta mě utvrdila v tom, že ho manželce koupím. V tomhle segmentu za ty prachy dostanete auto, které v kombíku dobře vypadá, má velmi dobrou výbavu, kterou konkurence kolikrát ani nenabízí a pro mě další výhodou bylo, že to není korejský nebo francouzský sráč, případně něco od VW group.

Pokaždé když jedu Aurisem, tak nelituju ani jedné koruny, kterou stál a naopak z toho auta mám pomalu větší radost než z 4x dražšího GS. Protože z něj 4x větší radost prostě nemám :)

A co se týče toho podvozku, tak kromě toho, co jsem popsal výš, mě překvapil i když se autu trošku naloží. Dobře sedí, neodskakuje a to auto by sneslo podstatně víc výkonu, než je 1.6 schopná nabídnout.

Stejně člověk ve finále obejde pár dealerů dle svých preferencí a koupí si, co mu vyhovuje nejvíc. Podle testu od nějakého pisálka, kterému je 23, nevydělal v životě ani na tříkolku a začínal jako překladatel článků, si koupí auto jen úplnej pitomec a tomu ten Renault nebo Hyundai přeju :)
2014 Toyota Auris Touring Sports CVT
2013 Lexus GS450h F Sport
2005 Lexus GS300 Luxury
2000 Lexus IS200
1999 Lexus IS200
framich
Člen Týmu

Příspěvek od framich »

Mám nového aurise v kombiku 1.6.....a důvod proč?...pěkný auto a hlavně bez turba.... :D
edo1988
Člen Týmu

Příspěvek od edo1988 »

Dokonca bez EGR a Start-Stop systému...
Toyota Auris TS 1.6 Valvematic (Active Trend) 2017
indet
Manager Týmu

Příspěvek od indet »

V aktuálním Autotipu je opět test Aurise TS s motorem 1,2T a jak jinak, opět poslední :-).
AUR 10, OCT II, VER 13
Obrázek
maxwell
Manager Týmu

Příspěvek od maxwell »

už by taky konečně mohli ten marketik zmáknout....
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
Odpovědět

Zpět na „Auris“