Četl jsem ten mega test na autorevue.cz a kromě toho, že Auris tam byl dost v handicapu, protože nebyl s konkurenčním motorem, tak mi přišlo, že to bylo celé napsané, aby náhodou někoho neurazili a každý si tam našel to svoje.
Když jsem se poprvé svezl v Aurisu, tak jsem byl neskutečně překvapený super pohodovým svezením, tichým podvozkem a vůbec celkovou pohodovostí toho auta. Přišlo mi to jak malej Lexus. Musel jsem si pak dát ještě druhou testovačku, abych zjistil, jestli si něco nenamlouvám a ta mě utvrdila v tom, že ho manželce koupím. V tomhle segmentu za ty prachy dostanete auto, které v kombíku dobře vypadá, má velmi dobrou výbavu, kterou konkurence kolikrát ani nenabízí a pro mě další výhodou bylo, že to není korejský nebo francouzský sráč, případně něco od VW group.
Pokaždé když jedu Aurisem, tak nelituju ani jedné koruny, kterou stál a naopak z toho auta mám pomalu větší radost než z 4x dražšího GS. Protože z něj 4x větší radost prostě nemám
A co se týče toho podvozku, tak kromě toho, co jsem popsal výš, mě překvapil i když se autu trošku naloží. Dobře sedí, neodskakuje a to auto by sneslo podstatně víc výkonu, než je 1.6 schopná nabídnout.
Stejně člověk ve finále obejde pár dealerů dle svých preferencí a koupí si, co mu vyhovuje nejvíc. Podle testu od nějakého pisálka, kterému je 23, nevydělal v životě ani na tříkolku a začínal jako překladatel článků, si koupí auto jen úplnej pitomec a tomu ten Renault nebo Hyundai přeju