Jimmi: Navíc absencí těch spojnic by se problém špatného vzájemného umístění bodů a středů značek nijak nenarovnal, spíš by se ještě prohloubil. Takhle aspoň existuje možnost, že je jedno z toho (značky nebo spojnice) umístěno správně.
aczasa: Ten graf jsem dělal já a ve všech produktech Microsoftu je téměř každý funkční (tzn. ne pouhé pozadí apod.) pixel špatně, což každý, kdo se tomu nějak podrobněji věnuje, velmi dobře ví. Stačí se podívat na zvětšeniny skoro čehokoli. Písma, křivky, okraje, tlačítka, záložky, ikony atd. Špatně udělaný antialiasing, špatné rozmístění znaků (mezery jako kráva a hned vedle mezery zcela nebo téměř chybějící) atd. Nezastávej se šajze. Problém je, že programátoři Microsoftu jsou
neskutečná banda. Je to až takový prů*er, že člověk OPRAVDU přemýšlí o tom, zda to prostě nedělají ZÁMĚRNĚ, aby měli co "vylepšovat" v budoucích verzích... A je mi úplně jedno, jestli je to problém jen mé "staré" verze (Excel 2007), protože to už byla DVANÁCTÁ verze Excelu, přičemž za ty DESÍTKY let Excelu na trhu (pro Windows od listopadu 1987, pro Macintosh už od 30. září 1985) měli SPOUSTU příležitostí ZÁSADNÍ nedostatky trvale odstranit. Stejně tak nehodlám vůbec polemizovat o tom, zda je podstatné, aby graf ukazoval správně polohu všech klíčových prvků...

Protože to prostě podstatné JE. A to mám Microsoft svým způsobem rád a každý zlepšení vítám (sám např. s relativně dostačujícím úspěchem (spokojenost by ovšem bylo příliš silné slovo) používám univerzálně nenáviděný systém Vista - jen jsem si ho jako vždy okamžitě naprosto vykuchal, aby to chodilo trochu rozumně - rychle a stabilně). Jen to tempo odstraňování chyb by jaksi mohlo bejt TAK TROCHU rychlejší, když na to prokazatelně MAJÍ prachy i lidi...
Na obrázku je část elipsy nakreslené v Microsoft Word 2007. Souvislá řada pixelů má identickou barvu, na koncích je prudký přechod.