Yaris kontrolka teploty

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
Pavca
Člen Týmu

Yaris kontrolka teploty

Příspěvek od Pavca »

Zdravím, mám dotaz týkající se kontrolky studeného motoru (cool) - dnes nám po ránu (stání venku před domem, teplota
- 4°C) zhasla až po cca 14 km jízdy. Pokud je lehce nad nulou, bývá to tak po 8 km. V autě ale moc teplo není... :-(.
Máme Yaris 1.0 benzín, r.v. 2006. Nepřijde mi to normální, předpokládám, že by mohl být problém s termostatem (?).
Kolik takový termostat stojí, jakou značku byste doporučili? Má s tím někdo zkušenosti? Dík za odpověď.
tomko
Věčnej rejpal

Re: Yaris kontrolka teploty

Příspěvek od tomko »

ak je to az 14km tak je to moc, ale vplyva na zhasnutie viac podmienok ako je vonkajsia teplota. a to aj napr. to ze po nastarovani das horuci vzduch a ventilaciu na plny vykon,...
Obrázek
Plextor
Věčnej rejpal

Příspěvek od Plextor »

Zkus třeba až ujedeš 5km zastavit a sahnout na přívodní hadici ke cladiči nesmí bejt horká protože by měl bejt termostat zavřenej.
Ale bejvá v ňom malá direčka tak se tam trochu teplý vody dostane, když bude horká tak je vadnej termostat.
Ta spodní je odtoková ta musí bejt ledová.
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
Netwalker
Člen Týmu

Příspěvek od Netwalker »

Po 5km uz by mel byt motor zahraty a termostat otevreny. Nehlede na to, ze pokud by se neotviral termostat, zacal by se prehrivat motor...myslim, ze chyba bude nekde jinde
Plextor
Věčnej rejpal

Příspěvek od Plextor »

No když mu kontrolka pořád svítí tak se mu motor neohřeje ani po 14km jak píše, tudiš je asi termostat porád pootevřený i když je studený. Tudiš mu voda stále protéká přes chladič a při jízdě se mu v chladiči náporem vzduchu stále ochlazuje.
Když je zavřený tak koluje voda jen malým okruhem a neteče do chladiče, tak se nechladí a jen ohřívá.
Ta kontrolka podle mě nezhasíná až při 80st. ale trochu dřív myslim si že okolo 50-60st.

U mé RAV se klidně stane že v zimě topení ochladí motor o dvě políčka jak je výkoný a motor nedokáže
vyvinout tolik tepla, ale to se stává jen ve městě při stálé jízdě se to může stát jen při dlouhé jízdě s kopce.

Ráno se mi motor o hodně rychleji ohřeje, když nezapnu topení a nepomůže ani zakrytí přední masky.
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
Peter33
Člen Týmu

Příspěvek od Peter33 »

http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=13308 tu je o tom písané viac. Už som menil termostat 4x v záruke, chyba sa vždy časom zopakovala (dávali stále rovnaký typ). Posledná výmena bola už po záruke za vlastné, typ si teraz nespomeniem,ale ked som vybral nefunkčný v tej malej dierke zostal opotrebením zaseknutý nit a nezatváral ju. S novým už druhú zimu cool zhasína pri vypnutom kúrení podľa okolností od2,5 do 3,5km.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“