Zapalovací kabely 3SGE

vše ohledně modelové řady Celica
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Zapalovací kabely 3SGE

Příspěvek od micron »

Tak sem se šťoural v kabelech, protože hledám novej kábl mezi rozdělovačem a cívkou.
Automechanik mi zpuclil z původního Denso a novýho JCauto (součást sady) takovej univerzální :-) ale moc tomu nevěřim, tak sem se pustil do hledání.
U Toyoty měli mít 19590-74040 cord coil resistive asi za 1.000,- ten nahradila Toyota 19590-74050 ovšem nelze koupit, Toyota ho přestala dodávat!?
Nabídli mi jen komplet sadu "bez marže" Toyoty, za výrobní cenu. tedy: 3.300,- /pack Nooo sem si řikal šlo by to, ale něco najdu :-)

TESLA wow :-) PavoB kdysi psal že OK, tak se mi najednou ocitly kábly na monitoru... sem se zasmál :biggrin:
http://www.tesla-blatna.cz/cs/
89-91 st182 3SGE / st185 3SGTE
Obrázek
91-93 st182 3SGE / st185 3SGTE
Obrázek
Se musim u centrály Tesly stavit s celi, udělat si fotku před bránou, po cestě na Šumavu good. Moc radost.
https://www.google.cz/maps/@49.4294061, ... !2e0?hl=cs
Naposledy upravil(a) micron dne úte 04.11.2014, 16:08, celkem upraveno 7 x.
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Re: Zapalovací kabely 3SGE

Příspěvek od micron »

Ještě existujou NGK sady... těžký najít :-)
NGK 44320
RC-ET1228
http://www.ebay.at/itm/NGK-ZUNDKABELSAT ... 1474455952
2.800,- 91-93 3SGE / 3SGTE (ne! 1989-1991)
Naposledy upravil(a) micron dne úte 04.11.2014, 16:13, celkem upraveno 3 x.
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
PerryCZ
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PerryCZ »

chtel jsem pomoc a koukl jsem na sve dodavatele a je to opravdu bida teda na tuto generaci :(

Takze nepomuzu :(
Toyota Celica 2.0 GT
Toyota Celica 2.0 GT na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=33639
Toyota Corolla 1.3 16V na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=35106
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Perry> Tesla má i na všechny 6G, takže no problemo... sem ale úplně zapomněl na naší českou značku :blush: před Sony Tv sem měl Teslu Tv, ta krásně funguje a je na Šumavě pro hosty jako poslední Tv s plochou obrazovkou flatron 55 malinká, těžká, krásná z roku 2002, je jak nová (sem jí vyleštil do novoty-až tak sem jí měl rád :-)), zvuk i obraz perfect. pak máme takovou tu retro teslu červenou kulatou černobílou, tu nejsexy, a taky funguje :-) sice je jen jako dekorace, ale funguje.
Tak sem si jistej že i ty kabely budou supr, a sem pyšnej že jsou Tesla, made in czech rep. klidně by je mohli kdyby byli chytřejší dealovat přes Ebay... aby netrčely na skladě, dealujou jen do Ruska co sem tak pochopil :-) i když logiku nechápu... totálně :-)
tuhle nej bednu máme červenou jako novou :-) massive design forever
Obrázek
Tahle Vitráž je fantastická, sice sem jí neviděl osobně i když bejvám poblíž, ale je v pasáži Světozor... divný že sem si jí nevšim, ale na wikipedii je v plným rozlišení, je to nádherný dílo... :bigups: nejoriginálnější reklama jakou sem kdy viděl... teď ještě aby ten prodej trochu fungoval že? finální produkty a ne jen součástky... takhle třeba designový obrazovky, telky do hotelů... třeba... by byl zájem vč. integrovanýho radia FM... dle inspirace vitráže :-) proč ne... resp. s wifi radiem že :-) + třeba microchip na grafiku, 3D aby k tomu radiu byla pěkná grafika, animace... synchro, prostě relax hotel tv TESLA, kdyby tohle bylo, beru 64x tv Tesla.... proč by ne... s microchipem grafickým, kterej bude reagovat na hudbu- FM, online radia, bluetooth mobil music + na mikrofon... a prostě fain relax doplněk... no ne? no jooo :-) ne že ne :-) prostě využít Tv jako grafickej hudební ekvalizér... 2D+3D k vizuální a hudební relaxaci. hlavně tam nesmí bejt facebook, nesmí, prostě nesmí... tim by se zkazila celá ta koncepce... zákaz facebooku... odprostit se od toho právě... v tom je ta myšlenka hudby a grafiky... krásná až téměř romantická izolace :biggrin: beztak bude za pár let moderní na facebooku neexistovat.... tim sem si jistej víc než 100% :roll: je to jen raketa která nikam neletí.... přestane bavit ne-jen návalem reklam a špiclováním... apod prostě přestane bejt IN. a tim sem si jistej že bych si i vsadil... z family je tam jen brácha kterej dělá v IT a i toho to už přestává bavit... je to trapárna... společnost to pochopí ale až pozdějc...
Obrázek
ObrázekObrázekObrázek
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Bohužel ty Tesla kabely jsou loterie, na neco v pohode, na něco ne. Pak sjou případy, kdy 4majitelé stejného auta jsou spokojení a páteému proste nefungují jak by měli. Přijde mi to jako by jejich kvalita nepřímo závisela na množství alkoholu v krvy starýho Zahrádky co tam dělá kontrolora.. :(
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Idaho> před pár minutama přišly až do ručky... sem zrovna seděl v autě po práci s flášou vína a týpek mi volá že je u mě za 5 minut... supr PPL... tak sem je rozbalil, zamrzela stará krabička Tesla, je vidět že chuděrka krabička neni nejnovější (jakoby s někym souložila :-)), i když má design jako ta na obrázku... no krabice si prožila svý :-) ok, potěší to že tam je napsáno made in Czech republic... takovej produkt sem si nekoupil ani nevim kdy aby tam bylo tohle napsaný :-) to potěší :-) TESLA Czech Republic...4 Toyota Celica hmmm nádhera taková konexe :-), tak sem kábly tak zkouknul, takový prostě kábly no :-) zamrzelo mě že tam neni vyraženo nikde logo TESLA nebo made by Czech... přímo na kabelech, to je škoda, no prostě kábly který máš do 24hod. a za hubičku na celicku :biggrin: TESLA, nejdřív vyzkoušim ten mezi rozdělovačem a cívkou, jestli se to Tesle fakt povedlo, ty kontakty... a případně nechám prohodit i od svíček místo origo Toyota/Denso/NGK ani nevim já sem kdysi kupoval nový kábly ke svíčkám od Toyoty, se musim podivat jestli to dělali NGK nebo Denso, asi spíš toyota brala Denso mam dojem. V tý době asi před 6-?? lety, paradoxně Toyota nenabízela pack s kabelem k rozdělovači... ale jen zvlášť, takže ten sem neměnil... comedy. někdo toyotě vyžral (vykoupil) kábly k rozdělovači :biggrin: aby ne... ty u rozdělovače jsou zoxidovaný tak, že se mechanik divil že celica jezdila no problemo... no je to zázračnej vůz, to už vim dlouho :-) a bude ještě dýl :biggrin:

+ idaho> vyhledem ke komický ceně káblů je i určitá chyba při výrobě dá se říct přípustná a dá se tolerovat :-) záruka 2 roky... tak uvidíme, ale dávám + i když nemam na autě ještě ani jedinej, stačilo by si udělat shop na ebay jako má ta firma na přední díly laufu na ebay.de a dealovat jen kabely Tesla... já to nemam za potřebí, ale kdybych neměl práci, asi bych to zkusil, můžeš si tam namrdat 100% marži a i víc...třeba i 200% co 200, i 300% a stejně nemáš v zahraničí u určitých vozů konkurenci :biggrin: výrobce vozu jen zákazníkovi řekne že si může za A vylízat a nebo za B cvakat jak mourovatej :-) ale my tu máme Teslu takže můžeš výrobci, dealerovi auta s klidem řict, ať si ty kabely za ty prachy strčí veleváženě co nejdál do prdele :biggrin:
hele takový i krásný obrázky k nim maj přesný... i ten katalog je precizní... bez chyb... ale prodej je jaksi no já to nechápu... pokavaď Tesla nebude na Ebay tak neexistuje a kábly nemůžou vydělávat... :|

+ Idaho> taky je otázka kdo servisoval to auto u kterýho se svádí problém na kabely... ono to taky mohlo bejt něčim jiným a servis si jen ulehčil diagnózu že :-) lenost, případně je to takovej sosavej servis, kterej saje love... :biggrin: ne tak 4 ok a 5. ne... to je divný a neobjektivní... já udělám objektivní test... nesnášim spekulace... a recenze typu stará baba povídala... v hospodě sem zaslech...že
Hned bych si třeba koupil destičky Kashiyama JAPAN na XV, protože ty co tam jsou tak fest sviněj trony... na to nejsem zvyklej u celicy s Kashiyama za pár let, nevidim důvod prasit si hadr... jo brzděj origo dobře, ale ten sajrajt... nechci sajrajt... u celicy nemusíš elektrony skoro celej rok čistit, to je Kashiyama... tady na XV utřeš trony a máš 2 hadry na vyhození černá sračka... Kashiyama neprášej černej sajrajt!
ObrázekObrázekObrázek
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

micron píše:Idaho> před pár minutama přišly až do ručky...
Uvidíš sám, třeba budeš mezi těmi 75% co jsou spokojeni, třeba budeš mezi jedním z tech 25ti % pitomcu co neumí namontovat svíčkové kabely proto je pak odpor nových kabelů balení od balení jiný. Držím palce, ona ta cena odpovída kvalite zpracování a proot je nikdo masově neprodává a nikd yprodávat nebude, na světě jsou totiž lidi kteří očekávají že když si něco koupí fungovat to bude, a neuchlácholí je věta no co, stálo to tak málo, aspon jsou hezky modré, když už naho*no fungujou..
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

uvidíme, každopádně pak si objednám ještě další sadu do zásoby :-) to se vyplatí vzhledem k aktuální situaci na trhu co se kabelů na celicy týče. Nejsem blázen kupovat zbytečně sadu Denso/NGK od Toyoty když potřebuju jen fungl kábl od rozdělovače k cívce :-) za ten cenovej rozdíl vs TESLA mam fungl přední díl laufu made in germany (dokonce ne china) do sbírky a ještě mi zbyde na večeři a dost piv :-) :biggrin: původní kábly od svíček od toyoty mam už dlouho a nechám si je jako náhradní, stejně jako kdysi test svíček Denso aka NGK původní mam pořád schovaný, byly měněný zbytečně když sem zkoumal proč celi cukala v mrazech při startech a nakonec to byla lambda. původní vzorky si nechávám, pro případ vady konkurence, to se vyplatí :-)
"viva la resistance- resistive core 89-91" :biggrin:

Ještě mi přišla sz, jestli jsou T540B na STI, ne nejsou, na STI jsou T521B 89-93 (sada je ovšem BEZ kabelu mezi cívkou a rozdělovačem kupodivu... ten asi teda jen od Toyoty :-) nechápu, ale budiž)
komplet katalog je na stránkách TESLY, můžete si koupit přímo od výrobce, taky celkem zajímavý :-) málokdy se tohle vidí... eshop přímo od výrobce, http://www.tesla-blatna.cz/cs/vyrobky-s ... kabelu.php nebo distributor http://ecat.elit.cz

katalog TESLA: http://www.tesla-blatna.cz/_soubory/zap ... cables.pdf
jasně stručně přehledně... perfektní databáze kódů
Naposledy upravil(a) micron dne úte 04.11.2014, 16:15, celkem upraveno 1 x.
ObrázekObrázekObrázek
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

neviem ci vam to tu niekomu pomože ale mam komplet - teda aj s kablom k cievke - použitu sadu z 7AFE cariny a je to este Bougicord - teda origo co tam davali.
Menil som kvoli poskodenemu jednemu kablu ( teraz neviem ktorý to bol valec) a takisto pre istotu som si to schoval. Ale ten piaty k cievke bol OK.
Avsak ci a komu a naco budu pasovat, to si musite zistit.

( Inak ja som ako nahradu kupoval NGK a vysli ma aj s dopravou na 52€ co je približne 1400czk.)
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

POZOR Proběhla úprava, aby nedošlo k dezinformacím.... Tesla má chybu v katalogu, T540B není sada na 2.0 GTi 3SGE 89-90, ale je to sada na Celicu 4G Turbo 4x4 88-89 136kw a nebo nějakou ??? T16
Nevadí, každopádně sada T540B je u mě, tak kdyby jí někdo chtěl, třeba za 500,- stačí říct. nejlíp asi vyfotit/změřit na vejšku původní kábl i ten od cívky... aby byla jistota
Naposledy upravil(a) micron dne úte 04.11.2014, 16:19, celkem upraveno 2 x.
ObrázekObrázekObrázek
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Tesla sada se jde zkusit zejtra... T402P, nejsem si úplně jistej jestli bude pasovat přesně... uvidíme... kábl mezi rozdělovačem a cívkou by měl, ale ty 4 od svící maj podivný koncovky... mnooo
rudý silicone inductive místo silicone resistive resp. místo skelných vláken s uhlíkem je nově použitá technologie kevlarových vláken.
Obrázek
Obrázek
+ každopádně kdyby neseděly, vyroběj v tesle special pack... volal sem přímo do Tesly a měl sem asi 20 min. hovor s příjemným člobrdou, co mi prozradil, že Tesla vyrábí kabely např. výhradně pro Porsche, Ferrari atd... dále že jsou "překrabicovávaný" a prodávaj se pod jinýma značkama, a proto tam neni logo Tesla... no prostě řek pravdu, jak jim to šlape, a šlape dobře :-) + prej kdyby to nesedělo, když sem ho upozornil, že ta sada T540B nesedí na celicu, tak kdyby neseděla tahle, okamžitě udělaj přesně ty, co sedět budou... no problemo... supr pocit z toho rozhovoru sem měl :bigups: ... uvidíme...
ObrázekObrázekObrázek
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Ano toui souhlasí, vyrábej i pro porsche, ale je to jak s BMW - u Mar lázní se také vyrábějí kabelové svazky pro 5/7řadu BMW ale i pro M5 a M3. ale jak ti tamní zamenstnanci potvrdí, 75% produkce se vrací z bMW v reklamacích a oni to rozebíraj a častečně používaj do dalších várek, maj to tak započtené už ve výrobních nákladech, takže to že nekdo vyrábí pro dobrou značku neznamená že 100 jeho výroby je top. Konkrétne u tesly bych se po předchozích letitých zkušenostech divil i tem 25% :(
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Proběhla další úprava, tedy koooonečně v tom mam 100% jasno :-) T402P ty - červený kábly patřej do 91-93 3SGE / 3SGTE (maj jiný koncovky u rozdělovače a cívky, než 89-91)
Jako najít tu pravou sadu mi dalo zásek asi zase na 2 hodiny... ale jop :biggrin: napadlo mě totiž se podivat na nabídku pro MR2.... od Tesly, a pak mi to secvaklo :-)
Moje sada bude T638B 100% vsadil bych svý boty :-) tradáááá :bomb: cena: 694,- wow
Tahle sada neni uvedená u celicy, ale jen u mr2, tam je taky chybně 89-99, ale má bejt jen pouze 89-91 :-) 91-99 je totiž opět T402P
a je to.... tohle byl teda pěknej špek :-) jaja
Obrázek
Sem se domluvil s panem Maříkem, šéfem, že si sady vyměnim v pátek osobně v Tesle po cestě na Šumavu... takže paráda DECODED 100% :listen: :alian:
+ vše bude opraveno na stránkách Tesly, jakmile celica nastartuje s komplet systemem Tesla.

Tohle mi taky pomohlo, vyřešit rébus :-) a porovnat s MR2
Obrázek

Obrázek

No mam z toho fakt radost, vůbec nechápu jak je možný, že mi v hlavě najednou z čista jasna bleskla myšlenka na MR2.... a je srandovní, že ty kabely z MR2 89-91 se tam musej celkem "válet" vzhledem k pravděpodobnosti 89-91 vs 91-99... 3 roky vs 9 let.... A je klid :-) ale dalo mi to zabrat... tohle byl přímo sportovní výkon, kdyby mi nebleskla myšlenka na MR2, buďto bych to musel vzdát, a koupit Toyota, nebo by Tesla zbytečně vyráběla to co už má :-) netušíc... že :-) ufff
Sranda je, že museli kopírovat z MR2 zrovna z vozu 89-91... a z celicy zase z ročníků 91+ a vznik z toho totální guláš a nepochopení 3SGE přísady... teď už je ale konečně okořeněnej na výbornou :-) z toho plyne třeba i důvod, proč Elit pro MR2 nemá Tesla, ale Bosch, protože měli zbytečný logický reklamace - neseděj jak toooo :-).
... celicy se s MR2 pěkně od teď podělej... zváštní, že to nikoho nenapadlo dřív... kix :biggrin:

závěrem jen dotaz: "proč Toyota měnila vůbec rozdělovače a cívky na ty jiný konektory v roce 1991???!!!!" Logiku to nemá, je to absurdní... moje cívka je z roku 1989 a rozdělovač taky, s výměnou palce a víčka po 25 letech provozu... what a fuck was that??? vznik z toho jen totální bordel... a ten je už konečně uklizenej. :mrgreen: člověk má až pocit jako že to byl krok od toyoty právě k tomu aby vznik bordel, a nespokojený zákazníci byli nucený si kupovat zbytečně drahý originály... jojo to si myslim... až tak sem podezřívavej marketingově :-) pěkná trapárna tohle to teda jo... trochu to připomíná problematiku konektorů v mobilech... každej měl svuj, až se drtivá většina 99% až na hrušku shodla na micro-usb a je klid. :biggrin:
ObrázekObrázekObrázek
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

T638B tohle padne snad :-) perfekt foto debilku sony... jo tohle je dost good--- <-> nooo tak takovou sexy fotku nemaj ani na stránkách tesly... perfecto wow :wink: no perfektní... přímo fantastická... momentka :-)jeeeeeje
Obrázek
89-91 3SGE/3SGTE CELICA/MR2 understand?!
Obrázek
ObrázekObrázekObrázek
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Poslušně hlásím, že Tesla T638B jsou přesně komplet pasující na 3SGE/3SGTE 89-91 Hip Hip Hurá Goal :choon: :biggrin:
Jen na káblu mezi rozdělovačem a cívkou je jaksi "navíc" u cívky ten plastovej držáček... jde sundat, pak jen povytáhnout trošku kábl a zastčit těsnící gumu do konektoru cívky.
Všechno pak sedí perfektně.
Byl nejvyšší čas, nejen že teda kábl původní mezi cívkou a rozdělovačem byl totálně zoxidovanej, že se rozpadnul, při vyndavání káblů od svíček se jaksi rozpadnul kabel numero 3 od Toyoty? WtF?
Zbylý 3 kabely jsou v cajku, číslo 3 to ale schytal :-) Takže všechny origo Toyota > šup do kontejneru... ee, ale sloužily dost dlouho, to jo... proč to schytal jen jeden kábl toť otázka :-)
Celkem zázrak že celi jezdila úplně normálně... jen sem si delší dobu cca rok všímal, že se jí už nechtělo perfektně startovat, trochu jí to jakoby trvalo dýl... jakoby zlenivěla při probuzení - to vyřešil novej palec a víko rozdělovače, a pak se člověk dostal ke K.O. kabelu mezi cívkou a rozdělovačem a nakonec k poničenýmu kabelu číslo 3. Hotovo.... hned má člověk vynikající pocit. Všechno musí bejt perfektní. Pak mě těší že sem na tuty první co má tuhle sadu Tesla v celi, možná že jí někdo má i v MR2, v celi má ale premiéru :-)
Obrázek
ObrázekObrázekObrázek
Odpovědět

Zpět na „Celica“