Vzduchový filtr Denso

vše ohledně modelové řady Verso
Odpovědět
Jéňa
Člen Týmu

Vzduchový filtr Denso

Příspěvek od Jéňa »

Takhle vypadá vložka filtru po 1 roce provozu ? :shock:
Před rokem bylo auto na garančce a měnili ( podle faktury ) i vzduchový filtr .
Za měsíc mám jít na garančku znova a tak jsem ze zvědavosti zkusil prohlédnout , v jakém stavu je filtr sání a - viz. foto :?
Otázka : Mají tyto filtry Denso ( Made in Poland ) šedou barvu toho filcového žebrování , nebo je to tak celé zašedlé od prachu a nečistot v servise mě ošidili :roll: ?
Přílohy
Vrchní strana.jpg
(165.26 KiB) Staženo 1982 x
Spodní strana.jpg
(195.57 KiB) Staženo 1982 x
Toyota Verso 1.8 / 108 KW / r.v. 2013
aczasa
Věčnej rejpal

Re: Vzduchový filtr Denso

Příspěvek od aczasa »

Proč myslíš že tě v servisu ošidili?
Back in Czech.
Jéňa
Člen Týmu

Příspěvek od Jéňa »

Protože všechny nové filtry co jsem viděl byly krásně bíloučké a tenhle s bílou nemá co do činění :? Buď už jako nový byl ze šedého filcu , anebo tam nechyli starý ( bílý ) a ten vypadá takhle zbědovaně šedě ( měl by teď teda naběháno skoro 30tis. km :( ) . A nevěřím , že by bílý filtr byl po roce takhle zaprasen .
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Strašně záleží na tom kde kdo jak. Může a nemusí. Je divné, že z obou stran... Na filtru nic moc ale nevydelaji. 350Kc je cena? +-
Back in Czech.
Jéňa
Člen Týmu

Příspěvek od Jéňa »

Těch peněz za filtr mě je šumák , ale jde mě ten ,, případný ,, šlendrian . Fakt tomu nemůžu uvěřit , že je filtr po roce takhle dodělán :shock: No , už to nebudu řešit , do servisu už pojedu jinam . Tam kde mě to dělali jsem byl proto , že jsem služebně jezdil do okolí ( teď už tam cestu stejně nemívám ) , ale byl to jeden ze servisů v hl. městě .
xvasek
Navigátor

Příspěvek od xvasek »

Filtr vypadá zejména podle toho, kde jezdíš. Pokud na horských silničkách, kde projede jedno auto za týden, tak budeš mít filtr za rok jak nový (maximálně žlutý od pylu), pokud je tvým koníčkem stát po Praze v zácpách, tak bude po půl roce zasraný jak jetel. Vem si jenom, kolik litrů vzduchu jím za těch 15 000km proteče... Nejdůležitější je, jaký vzduch to "dýchá".
Hutte
Navigátor

Příspěvek od Hutte »

Vzduchové filtry měním "z pilnosti" každých 15 tisíc km. U mě je to cca každý půlrok. Pokaždé je ten starý filtr jak prase, ne šedý, ale černý (prach a pyly), navíc další nejrůznější bordel jako pavoučci, kusy listí, mušky apod. Osobně doporučuju měnit častěji než po 60 tisících, to už snad ani nemůže fungovat. Kupuju Denso nebo Japanparts, cena kolem 300 Kč. Stejně tak měním i filtr pylový.
Toyota Auris 1.6 Valvematic Luna 12/2011
Odpovědět

Zpět na „Verso“