Dojezd (dotaz)

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
radek1994
Člen Týmu

Dojezd (dotaz)

Příspěvek od radek1994 »

zdravím byl jsem s klukama u vody a pujcil jsem si auto od mamky (toyota yaris 1.0 rok vyroby 2004 ) a mamka chtela at má stejny dojezd s jakym mi aut pujcila ... cesta byla 16 km jedna cesta a dojezd mela 27 km tak jsem vzal u nas ve meste benzin za 100,-(citil jsem se trosku trapně :) ) zvedly se carky ze 2 na 3 ale dojezd na PC klesal od 27 po 0 . Kdys jsem dojel domu tak carky u tachometru byly 2 ale dojezd na pc 0 .. Je mozne ze to auto nepoznalo tak male mnozstvi paliva ? (2.7 l ) Mamka mi samozdejme neverila ze jsem ji "natankoval" a hrozne se zlobila ze jsem ji oklamal tak se ptam jelikoz mi to vrta hlavou cim to je mozne .... dekuju za případne odpovědi . Palubni pc jsem restartoval us pred jizdu a jizdu jsem ve 4 lidech jel za 5.8 litru .

Radek
Peppo
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Re: Dojezd (dotaz)

Příspěvek od Peppo »

dojazd je iba fakt orientacny - necakaj ze zaregistruje natankovane 3 litre - dojazd najlepsie funguje pri plnej nadrzi do dojazdu nula a opat plna nadrz.

moj yaris III ma 42 litrovu nadrz - presiel som na dojazd 0 asi 10km a natankoval som iba 37 litrov... kde bolo tych 5 ? takze tak.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Že kde je tých 5 litrov? No predsa v nádrži :oops:
Upresním vám to nejako, aj ked sa tu toto rozoberalo...Pri ukazovaní dojazdu "0"km bez zobrazených paličiek a svietiacej ikony "čerpacej pumpy"(POZOR - opisujem yaris III ..!!) signalizuje, že ide auto na rezervu. V nádrži je v tom danom momente ešte cca 6-7L paliva a tomu sa hovorí "rezerva"! Rezerva je na to, aby si si uvedomil,že by si sa mal už obzerať po čerpacích staniciach :lol:

Pri yarise II je to to isté, len s tým rozdielom,že nemá kontrolku paliva, čiže palička nezmizne(ako je to na yarise III ) z palubky ale bliká posledná palička pomaly a potom už intenzívnejšie (dalej som neskúšal ako dlho to bliká rýchlejšie :? ).

Takže v kocke :
od zobrazenia dojazdu s číslom "0"km, máte ešte cca 100km na natankovanie 8)
Toto si prečítajte a všetko máte "v jednom" (1.,problem s palivomerom a 2., kto kolko nabehal na "rezervu" pri dojazde -0km :lol: :
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 15&t=16533
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Peppo
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peppo »

ja viem ze tych 5litrov bolo v nadrzi, kontrolka "rezervy" nazvime ju hladne oko zapina pri dojazde cca 50km, ja osobne dojazd nikdy nepozeram kedze yaris III ma palubak rieseny velmi nesikovne, packou na budikoch... ale tankujem ked blikne hladne oko....

cize trafit rovnaky dojazd dotankovanim nieje mozne - tym sa vraciame k povodnej otazke.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Samozrejme 8)
.... ono je to dosť blbé natankovať tak, že ak mi niekto požičia auto s dojazdom 27km a chce nazad auto s benzinom v nádrži na presne tolko ako ukazovalo, tak si to auto radšej nepožičiam, lebo je to na 99,9% nemožné trafiť sa do toho čísla. Ale kedže , mal radek1994 problem s počítadlom - teda mal 2 čiarky a dojazd 0km, tak to buď zblblo, alebo sa treba skusiť pozrieť na to tak, ako píšu chlapi v tom linku čo som pridal.
Apropoo to radek1994:
ako môže chceť mamka od teba takú nepredtaviteľnú kr.vinu ? ! (nemusíš odpovedať..) :roll:
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Odpovědět

Zpět na „Yaris“