vyšší otáčky na volnoběh (Verso 2.0 D-4D, r.v. 2013)
-
- Člen Týmu
vyšší otáčky na volnoběh (Verso 2.0 D-4D, r.v. 2013)
Ahoj. Mám Verso r.v. 2013 s motorem 2.0 D 4-D. Najeto 1800km. Na volnoběh mi motor chvilku po nastartování naběhne na 1100 ot. Normalně je okolo 800. To je příjemná otáčková hladina. V 1100 ot. to již tak příjemné není. Nevím, jestli je toto normální. V Toyotě jsem se pouze ptal, v servisu jsem zatím nebyl. Řekli mi, že je to normální a kdyby bylo něco v nepořádku, svítila by jistě nějaká kontrolka. Mě to jako normální nepřipadá, je to dosti nepříjemné a dost mě to prudí. Vypozoroval jsem, že se to děje, když je studený motor, ale i když zhasne kontrolka teploty motoru a motor ještě není úplně zahřátý. Když je, poté to nedělá. Dále jsem si všiml, že po vypnutí ventilátoru, otáčky také spadnou na 800 ot. Je to normální, dělá to také někomu?
-
- Člen Týmu
Já vyjíždím a mám vodu tak na 50-60 C.
Ale mám elektrický předehřev. Jinak ty zvednuté otáčky dělá hlavně topení. Pokud je na LOW, tak se aspoň nemlží okna a otáčky nezvedne. Nastaven na 16 C zvedá ještě kolem 70 C vody. A pak to jde postupně. Já při pojezdech mám na 16 C a uplně to stačí, až při delší cestě si nastavím na vyšší teplotu a to už jedu i bez bundy atd.

T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
Re
U Corolly Verso se otáčky zvednou při studeném motoru a zapnutém topení na plno. Při ubrání topení otáčky klesnou na klasika volnoběh 

ToyotaCarina E 2,0 GLi
Toyota Corolla 2E 1,3 GL
Toyota Corolla Verso D4D 2,2
Toyota Corolla 2E 1,3 GL
Toyota Corolla Verso D4D 2,2
Re:
... len dodavam, ze v zime, ak este nie je motor teply, urcity cas este prebieha "dozhavovanie" motora, co vyzaduje zvysene napatie na zhaviacich svieckach. Ak "umelo" znizis otacky motora,
alternator nedodava potrebne napatie a na neutrali sa ti moze stat, ze ti zareve chybovy kod 'P0380' - chyba zhavenia.
Tak je to popisane v technickej prirucke a tak sa mi to uz parkrat aj stalo
alternator nedodava potrebne napatie a na neutrali sa ti moze stat, ze ti zareve chybovy kod 'P0380' - chyba zhavenia.
Tak je to popisane v technickej prirucke a tak sa mi to uz parkrat aj stalo