Klepání zadní nápravy po x-té

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
MichalS
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Klepání zadní nápravy po x-té

Příspěvek od MichalS »

Zdravím kolegové,
kam se tento legendární stejnojmenný "můj" starší topic, ve kterém se projevila spousta názorů a nápadů poděl ? Smazal ho někdo ?

Po dlouhé době mě napsalo X lidí a potřebovaly poradit se zadní nápravou, všechny posílám sem ale téma neexistuje :shock: .
Po 5ti letech jsem obnovil web s Celicama - schemata, linky, navody, fotodokumentace - http://www.t18.wz.cz
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Já to nesmazal, taky čumim... ale pořád mam skladem ku příkladu 2 nový zadní příčný ramena na 5G sti/Gti cena ks: 1000,- http://srline.com/cz :P
Sám mam nainstalovány všechny 4 s dlouhodobou spokojeností :lol:
Neni problém popsat i rozdíly mezi předníma, zadníma a mýma universal ramenama "plug mod and play" SRLINE znovu...že :lol:
Naposledy upravil(a) micron dne čtv 16.01.2014, 22:17, celkem upraveno 2 x.
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
MichalS
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichalS »

Ano ano, proběhlo zde i spoustu bouřlivých debat :) nicméně to byla super základna s vědomostma která tu teď pro nové členy tak torchu chybí.
Po 5ti letech jsem obnovil web s Celicama - schemata, linky, navody, fotodokumentace - http://www.t18.wz.cz
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Je to škoda, zase ale to bylo celkem nepřehledný.... dá se to vysvětlit 1duše :lol: "Prostě zadní ramena, silentbloky zadních příčných ramen převážně vrzaj, skřípaj nebo bouchaj, ale hlavně vrzaj jak špatná postel při šukání. To se týká 5g celic sti/Gti vždy.
Kdysi to zručnější šílenci zkoušeli řešit "použijem škodovku a upravíme, vyndáme složitě siláče, a zalisujeme... historie...
Další varianta byla navštívit vrakoviště... ale to vydrželo jen chvíli, vrzání zase po čase nastalo.

Pak přišla varianta vyměnit siláče za tvrdý PUR silentbloky.... funkční alternativa, ale pracná. např. zde: http://www.gt4-racing.eu/index.php/toyo ... ion-bushes

No a pak sem našel a sám otestoval kompletní ramena SRLINE s už zalisovanýma siletblokama, kdy je možný jednoduše ramena prohodit a zbavit se vrzání... není možné je objednat jinde a jinak než tady u mě, nebo přes Michala. microN-monopol :lol: vzhledem k tomu, kolik energie sem tomu musel věnovat, tak opravdu nemá smysl dělit se s kódama "secret" produktu online. ps: 1 rameno toyota stojí cca 4500,- tudíž 4.000,- za všechny 4 je optimal price... navíc neni nikdy potřeba měnit všechny ale postačí 1-2.
Obrázek

Jak zjistim který rameno a kterej siláč mi vrže? jednoduše... 2 lidi jeden si vleze do kufru/ pozor na hlavu pokud máš starý tlumiče kufru :-)... v kufru budeš hopsat, skákat jak blbec a tim simulovat přejetí retarderu.... 2. jeliman je pod autem v díře a poslouchá a tlačí na ramena- stačej ruce... najednou vrzání přestane... a to je to podělaný rameno :lol: bingo
Naposledy upravil(a) micron dne čtv 06.02.2014, 23:42, celkem upraveno 1 x.
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Ještě mam jeden restík, a to zadní podélný ramena SRLINE testovat... 1 mam koupený a připravený, instalace proběhne při výměně zadních tlumičů Monroe, pružin Monroe a dorazů, prachovek Monroe.... během 14 dnů počítám, že by mělo taky pasovat plug n play.
Obrázek
Naposledy upravil(a) micron dne čtv 06.02.2014, 23:43, celkem upraveno 1 x.
ObrázekObrázekObrázek
Znebra
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Znebra »

tak to tady je hned jeden zájemce o ty ramena :wink:
Toyota Celica 1.6 STi (AT180)
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Znebra> no problemo... nejdřív si zjisti podle "hopsasacího" manuálu jestli ti vrže/vržou přední a nebo zadní...
SRL jsou 100% kompatibilní pro instalaci vzadu bez úpravy.

Jestli že ti ale vržou ty přední, tak je jen nutný jen dokoupit vložku Toyota (1 rameno= 1 vložka) Vložka (kolík) se vloží do ramene a uřízne přebytečnej kus "klobouček". Toť vše. Vložka se používá standardně jen v zadu, v celku. Pak tedy i s uřízlým kloboučkem v předu :-)
48409-20040 "CAM SUB-ASSY, REAR SUSPENSION TOE ADJUST"
cca 400,- /ks a nebo vložku můžeš udělat sám, případně někde v železářství... na to ale já nemam čas :-) stačil ten čas co sem věnoval tomu najít ideální rameno... ne hodiny,dny ale tejdny :-) a to myslim vážně.
líná praktická varianta... automechanik pak jen řízne, rameno utáhne a hotovo.
http://www.toyodiy.com/parts/p_E_198910 ... _4804.html
Obrázek
vložku si můžeš objednat u dealera toyoty, nebo na originalniautodily.cz se slevou 20%.

Tímto se tedy řeší 1 rameno univerzální, ekonomický, elegantní a funkční 100% oproti nesmyslným 4 druhům vrzacích originálů definitivně. A jak se leskne novotou :-) pod autem... + rameno je samozřejmě i lehce prohnutý, tak jako originály, aby pasovalo tipťop. :-)
Obrázek
Japonská hláška "proč to dělat jednoduše, když to jde složitě." Takhle tedy po micronsku " proč to dělat složitě, když ta krása je právě v jednoduchosti." že... ONEarm4ALL

Rameno SRL je za 1000,- + poštovný a platí se předem, nebaví mě běhat na poštu a stát ve frontě zbytečně 2x. A ani omylem nebudu. 608/354666 a stačí i sms... někdy nemam čas ihned zvedat foun, ozvu se.

ps: nejsem jedinej kdo je už delší dobu provozuje... nikdo si nestěžoval. :wink:
ObrázekObrázekObrázek
Znebra
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Znebra »

vzadu mi to vrže tak tam počítám s výměnou + stabilizátory a ještě vezmu PUR na přední nápravu ještě asi. A tím to ukončím a běda jak si holka postaví hlavu a znova se rozvrže. :lol:
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Znebra> stabilizátory mam původní, tedy 24 let a nejsou potřeba měnit nikde... to je blbost podle mě... sám sem se ptal mechanika, hele a co ty stabilizátory, " a co snima" sou v pohodě, na to se vyser... to ti každej neřekne, samosebou, ale on je tak slušnej, že by mi nelhal... moh si přivydělat, ale řekne mi rovnou že je to hovadina, že držej fain, takže tobě musej taky držet fain... já sem ročník 1989 říjen kdy se začaly 5g vyrábět.... 257.777km Takže bude možná první veteránka za pár let... 5G
+ v zadu se to nerozvrže.... pokud vržou siláče z příčnejch ramen ani hovno... budeš očekávat ten hnusnej zvuk--- kterej znáš :-) je fakt vlezlej... nejzkurvenější pazvuk co znám... ne ne a ne... :lol: pak je taková nuda jakoby.... :lol: ale stráááášně příjemná... nebudeš tomu věřit... už je mam tak 2 roky a okej....
ObrázekObrázekObrázek
Znebra
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Znebra »

Takže pokud chápu dobře tak ty tvrdíš že stačí když vzadu vyměním jenom ty ramena + dopředu vyměnit vložku (čep) ktomu PUR a budu mít po problémech?
uruem
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od uruem »

Měli by jsme dát nějaký hromadný přehled a od koho se dá co objednat, když to vidím tak tu někdo řeší komplet pur na míru pro naše pětky, micron má celá ramena. Zachvíli budem moci dělat nápravy zářivého lesku a výstavní funkčnosti.
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Já se specializuju jen na zadek :lol: předek je fain, tam sem žádný ramena ani siláče neměnil za těch 9/10 let... McPherson rulezz... fakt ani pšouk... :lol: nikdy nic nevrzalo, nebouchalo... jen tlumiče, horní uložení tlumiče-vylítaný ložiska( vyměněno z vrakoviště) a ložisko 1 kola, myslim že levýho Toyota new + poloosa myslim že pravá z vrakoviště a popraskaný manžety poloos.

+ ještě link na 6G zadní ramena, je podle mě možný taky případně nainstalovat to zadní do předu... asi, měly by bejt stejně dlouhý.
http://www.carspace.cz/zbozi/toyota/cel ... t200l.html
+ podélný
http://www.carspace.cz/zbozi/toyota/cel ... e100r.html
ObrázekObrázekObrázek
Znebra
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Znebra »

asi? měly? :lol:
jako taky si myslím, že by měly, ale aby potom někdo, třeba já nebyl smutný, že nejsou :lol:
Znebra
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Znebra »

no zajímalo by mě jak to zjistím.
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

to se tě netýká... 6G to je jen vsuvka... protože vrzat budou časem i 6G :lol:
5g ramena jsou bezproblému vyřešený. 6g se mě a vás netýká... jen bonus... 5/6g nejsou kompatibilní.
ObrázekObrázekObrázek
Odpovědět

Zpět na „Celica“