Studeny motor.. Piskani?

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
Avensis
Člen Týmu

Studeny motor.. Piskani?

Příspěvek od Avensis »

Ahoj.. No pri nastartovna mi motor vydava divny zvuk.. Ze by alternator? Remen... Co mam udelat aby to nepiskalo? :(
1.6VVTi Prodam
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: Studeny motor.. Piskani?

Příspěvek od Idaho »

Avensis píše:Ahoj.. No pri nastartovna mi motor vydava divny zvuk.. Ze by alternator? Remen... Co mam udelat aby to nepiskalo? :(
pokud je to řemen tak ho více napnout...
alpo
Člen Týmu

Pískání

Příspěvek od alpo »

Mě to píská také, neřeš to.
Yaris WRC
Řidič

Re: Pískání

Příspěvek od Yaris WRC »

remen aj mne to piskalo ale uz je to ok :wink:
alpo
Člen Týmu

Příspěvek od alpo »

Mě to píská jen chvíli - než se řemen prohřeje, pak za provozu už ne.
Napnutí se mě zdá dostatečné, přehnané napnutí ničí ložiska a spotřebuje více energie. Ten řemen pohání i klimatizaci a tak je mockrát opásán kolem řemenic a tam to píská.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Ale je pravda že u šáde se závady neopravovali, tam se s nima človek učil žít :D

pískání zastudena přestane jakmiel se se motor ( řemen ) zahřeje, protože se roztáhne a lépe přilne v řemenici ( i na stranách ) amá tak větší odpor proti prokluzu..
CharlieCh
Věčnej rejpal

Příspěvek od CharlieCh »

No, nevím jak moc velké síly tento řemen přenáší, ale - jsou vážně tak velké, že by mohl prokluzovat? Jasně, pokud je špatně napnutý, není co řešit. Taky to může být ložisko, nemusí být ani vadné (zatím), může jít jenom nasucho, možná uhlíky v altiku, možná by to chtělo kamaráda, který by poslouchal (nejlépe s hadičkou v uchu) odkud to může být.

S těmi namazanými brzdami.....raději bych to moc veřejně neradil, ať tě pak někdo neuhání, že to četl jako zaručenou zprávu na netu a teď nemá auto...manželku...obojí :D :D :D lidi jsou různí :D
Na kterémsi motoristickém webu jsem četl aprílový článek, který pojednáva naprosto přesvědčivě o leštění kanálů pomocí jemného akvarijníko písku pomalu odsypávaného před sání vzduchu motoru na 3000 otáčkách. Samozřejmě byla napsaná výstraha, aby před tímto aktem byla odmontovaná váho vzduchu, aby nedošla k její úhoně...ale to jsem lehce odbočil k offtopicu :D :lol: Nicméně, dotazů bylo hafo :D :D :D
Toyota Yaris Blue 2004 1.0 VVTi 48 kW 5D
Toyota Corolla E10 1996 1.6 16V 84kW 3D
ivos
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ivos »

Ahoj ráno jedu do servisu s tím pískáním uvidím co vymyslí a hned to sem napíšu. Je to strašný, ráno když nastartuju auto tak je to fakt randal :D
Odpovědět

Zpět na „Yaris“