Klika - broušení

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
MIKE
Člen Týmu

Klika - broušení

Příspěvek od MIKE »

zdravim, tak ta naše kráska potřebuje přebrousit kliku a vyměnit
ojnici. s prací to vychází na 15.000,- a protože nejsem zručný... :roll:
jsem ochotný do toho jít. ale mám dotaz. jaký máte zkušenosti
s výdrží?? najedu s tím aspoň pár tisíc kilometrů? nebo to nemám riskovat a koupit novou (=20.000) když už do toho vlítnu, tak ať to stojí za to a nemusim se bát, že se něco po... :twisted: díkas. mike
2.0 1987 3SGELC
Petr Šlapák
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr Šlapák »

No tak to ti blahopřeji.Ten samej problém jsem řešil minulý týden u mojí cecilky.No a po důkladné konzultaci jsem se rozhodnul zaryskovat a koupit jinej motor.Rysk se vyplatil a vyšlo to cca 5.500,- s novým rozvoďákem a těsněnim pod hlavu.Motor jsem si vyměnil sám protože za to chtěli docela palbu.Dva dny práce a motor šlapal jako hodinky.Samozřejmě mi ho zkontroloval mechanik než jsem ho zaplatil.
Celica 5 gen. 1,6 EFI - 4A-FE
mison
Manager Týmu

Příspěvek od mison »

15tis? to je strasne ale strasne drahe..este ked si to zoberiem na Sk koruny.. na sk som si isty ze to vybrusia za 5tis sk
Celica All-trac
Petr Šlapák
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr Šlapák »

No 15 litrů je opravdu hodně.Na netu jsem hledal výbrusy a repase klikovek a po dlouhém hledání jsem našel ňákou spol. která mě to nabídla cca za 5000,-.Ale musíš si to prý vyndat sám.Mechanici jsou drahý jako prase.Bohužel si nepamatuju ten odkaz.
Celica 5 gen. 1,6 EFI - 4A-FE
MIKE
Člen Týmu

Příspěvek od MIKE »

abych to upřesnil, klika broušení 5000, ojnice nová 4000 a práce 6000. ale i tak mi to přijde dost. a hlavně mi na tu kliku nedaj záruku... což mě docela překvapilo a začal jsem se zajímat, jestli vůbec po přebroušení přežije nějaký kilometry... nemáte někdo zkušenost? motor jsem hledal, ale kde nic tu nic. a to mi řekli, že když si seženu motor, je možný že dopadne stejně. že tyhle to dělaj, když maj najeto okolo 170tisíc.
nerad bych se jí zbavoval, ale jestli jsou v kelu i zdvihátka a písty, jsem namydlenej... :cry:
2.0 1987 3SGELC
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

MIKE píše:abych to upřesnil, klika broušení 5000, ojnice nová 4000 a práce 6000. ale i tak mi to přijde dost. a hlavně mi na tu kliku nedaj záruku... což mě docela překvapilo a začal jsem se zajímat, jestli vůbec po přebroušení přežije nějaký kilometry... nemáte někdo zkušenost? motor jsem hledal, ale kde nic tu nic. a to mi řekli, že když si seženu motor, je možný že dopadne stejně. že tyhle to dělaj, když maj najeto okolo 170tisíc.
nerad bych se jí zbavoval, ale jestli jsou v kelu i zdvihátka a písty, jsem namydlenej... :cry:
Bez rozebrání motoru nezjistíš nic. To se pak nemá smysl dohadovat. Pokud má klika velké vůle, může broušení překročit pocementování a klika jde za chvíli do háje, proto nedávají záruku. Předpokládám, že za 4.000,- nejde o ojnici (jednu), ale ojnice (čtyři).

IMHO bych nechal otevřít motor a zjistil, co všechno je potřeba vyměnit,a podle toho se rozhodle dále.
Nebo kup rovnou jiný motor, ale ten by musel vybírat někdo, kdo se v tom trochu vyzná, a nejlépe jej vyzkoušel přímo na autě, případně jej koupil od někoho, kdo za stav motoru ručí (tzn. nechvátat). Kdyby nebyl k ničemu, je stále ještě prodejný a pokud není po smrti, tak na díly se dá prodat ještě dráž.
Obrázek
mison
Manager Týmu

Příspěvek od mison »

ta kluka bude urcite dobra.. inak by sa nerobili vybrusove loziska nie pani inzinieri? A ide o to ci je pridrene na kluke alebo na ojnici. Ked na ojnici tak staci vybrusit len ojnicne capy. A ako sa zistilo ze treba menit ojnicu ked to este ani nieje rozobrane? inak teraz som robil 3sge co bol zadreny na ojnici a cena ma vysla za material a pracu tak 30tis sk.ale bol tam aj vybrus valcov a vlastne komplet GO.
Celica All-trac
MIKE
Člen Týmu

Příspěvek od MIKE »

zatím rozebrali spodek... dneska bych se měl dozvědět jak je na tom vršek. doteď jsem si myslel jednu ojnici 4000. tak na to se ještě přeptám.
logicky by to chtělo asi vyměnit všechny čtyři, tak to jsem se s tou cenou asi přeslech :oops: :) tak go za 30tis. SK, to je slušná cena. mě tu řekli jenom za písty 20.000 kč... když koupím jiný motor, tak aby mě nepotkalo to samý :) zítra se vše rozhodne. buď oprava, nebo výměna. tak držte palce ať to klapne :D
2.0 1987 3SGELC
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

mison píše:ta kluka bude urcite dobra.. inak by sa nerobili vybrusove loziska nie pani inzinieri?...
Nó, poznat to takhle od monitoru, to bych si opravdu "nelajz"... :roll:

To mohu rovnou tvrdit, že zadřený motor bude určitě moc dobrý, protože stačí výbrus... jinak by se nedělaly výbrusové písty a kroužky.

Se zbytkem souhlas.

2Mike: když koupíš jiný motor, tak jde poznat, jestli má klika vůli. I kdyby měla, prodej ostatních dílů ti cenu motoru při nejmenším vrátí. Ale, aby jej vybíral někdo, kdo už ho aspoň 2x viděl v televizi ;).
Obrázek
mison
Manager Týmu

Příspěvek od mison »

ombre píše:
mison píše:ta kluka bude urcite dobra.. inak by sa nerobili vybrusove loziska nie pani inzinieri?...
Nó, poznat to takhle od monitoru, to bych si opravdu "nelajz"... :roll:

To mohu rovnou tvrdit, že zadřený motor bude určitě moc dobrý, protože stačí výbrus... jinak by se nedělaly výbrusové písty a kroužky.

som nevidel zadreny motor ktory by sa nedal opravit..jedine ze by bol prasknuty blok

Se zbytkem souhlas.

2Mike: když koupíš jiný motor, tak jde poznat, jestli má klika vůli. I kdyby měla, prodej ostatních dílů ti cenu motoru při nejmenším vrátí. Ale, aby jej vybíral někdo, kdo už ho aspoň 2x viděl v televizi ;).
myslel som to tak ze ked sa vybrusi tak musi byt dobra inak by na to nevyrabali vybrusove loziska. cementovane je to dost hlboko. A brusi sa vecsinou max do 0,5mm priemeru.
Celica All-trac
mison
Manager Týmu

Příspěvek od mison »

MIKE píše:zatím rozebrali spodek... dneska bych se měl dozvědět jak je na tom vršek. doteď jsem si myslel jednu ojnici 4000. tak na to se ještě přeptám.
logicky by to chtělo asi vyměnit všechny čtyři, tak to jsem se s tou cenou asi přeslech :oops: :) tak go za 30tis. SK, to je slušná cena. mě tu řekli jenom za písty 20.000 kč... když koupím jiný motor, tak aby mě nepotkalo to samý :) zítra se vše rozhodne. buď oprava, nebo výměna. tak držte palce ať to klapne :D
no 30tis s tym ze som si to robil sam.. inak piesty sa daju kupil v amerike za cca 5tis vsetky a nahrady u matejceka tiez nebudu asi stat 20tis. Inak sa daju pouzit aj povodne piesty pokial niesu poskodene. Ale ked ti to klepe tak to budes mat zadrene na kluke a teoreticky nemusis robit vybrus motora. Jedine zue by so to chcel mat uz vsetko v pohode ked mas uz vonku motor.
Celica All-trac
Odpovědět

Zpět na „Celica“