Potrebujem nejake info

vše ohledně modelové řady Yaris
mika
Navigátor

Potrebujem nejake info

Příspěvek od mika »

Takze opat zdravim.Konecne to tu funguje ;)

Audio je snad hotove,nachvilu,ale teraz na to kaslem.Chcem konecne porobit aj nieco s autom ako takym.
Chcem podvozok,teda sadu tlmicov a pruzin,lebo origo sa ten yaris pekne naklapa.Je vhodne pouzit tlmice a pruziny s verzie TS??Vieme nejaku cca cenu??Alebo je lepsie pouzit od nejakej inej firmi??H&R,Koni...???
Dalej vyfuk.Staci mi aj posledny diel,lebo predpokladam,ze vymenenim celeho vyfuku ajtak nezvysim vykon.Ale urcite nechcem pouzit nejaky shit.Pozeral som na vyfuky Supersprint - maju nieco presne na yaris,ale je to taky dost velky oval,predstavujem si skor kruh a mensi priemer...
Nieco take ma v ponuke napr. TTE. Daju sa niekde u nas kupit produkty TTE??Alebo TRD???Alebo poradte nejaku alternativu...

Teraz mimo tuningu...mam najazdene cca 4000km.V poslednej dobe som si vsimol,ze ak nastartujem studeny motor (rano) tak mi z motora idu nejake divne zvuky.Ide to niekde z lavej strany,tam ako su tie remene (pohlad s predu auta). Trva to tak 2-3 minuty dokym sa to trochu nepotoci a nezahreje.Potom to uplne stichne.Prejavy sa to zas az ked uplne vychladne motor....musi stat aspon pol dna.2 hodiny nestacia.Co to moze byt???Ten zvuk je taky ako keby sa nieco skrelo,pravidelne intervali... skrr skrr skrr skrr...a pomaly to uticha...

PS: ak niekoho zaujima audio zostava,tak zatlmene dvere,repro Boston,v kufri mala kocka,uzavreta ozvucnica a repro 25cm JL Audio.Cele to pohana 4k Audison v mode 3 chanel.Radio Alpine.
Toyota Yaris Blue 1.0 VVTI 2004
mika
Navigátor

Příspěvek od mika »

ste umrely?? :D
TOm
Věčnej rejpal

Příspěvek od TOm »

mika píše:ste umrely?? :D
Sme tady :wink: ....ja ti bohuzel neporadim :roll:
Tomas
Manager Týmu

Příspěvek od Tomas »

Je to od remena. Mne to robilo zhruba po 60 000km, trosku napni remen pomocou skrutky a kontra matky na alternatore.

Podvozok by som neriesil, cela BA je jeden velky vymol a v Toyote to velmi neodporucaju, lahko sa vyhegle plastovy interier. V zakrutach to nie je az take zle, aj ked sa naklana, ma nizko tazisko a zadna vlecna naprava vytoci vplyvom deformacie od odstredivej sily kolesa az do 3°. Radsej by som vymenil kolesa.
Toyota Yaris, 1.0 VVTi, r.v.99
Honda Civic, sedan, 1.6 VTEC, r.v.2004
Mr. Yaris
Věčnej rejpal

Příspěvek od Mr. Yaris »

Taky bych prvně raději vyměnil kola :wink: Dal bych tam tak 16" nebo 17".
Když dáš 17, tak nemusíš auto moc snižovat, stáčí ti tak 4cm a auto bude vypadat skvěle a stále bude ještě dost vysoké. Nápravy ale dostanou asi zabrat.
Já tam dal 16" s pneu 195/40 ZR16. použil jsem pružiny inter alloy se snížením 25/35, ale jelikož jsem tak trochu extrémista :D tak jsem je poupravil a výsledné snížení je cca 6cm. Při takovém snížení je třeba použít sportovní tlumiče. Já mám Koni Sport se stavitelnou tuhostí, mám je nastavené na nejtvrdší a je to nářez. Ale na každodenní ježdění to asi není. Ani jsem ještě nevyzkoušel to nejměkší, ale prý by mělo být o něco tužší než origo. Jízda po našich dálnicích je fakt mazec :roll:

Jinak kompletní podvozky ještě dělá HR a ptal jsem se u HPsporting, tak tam by stál podvozek (předek stavitelný- výška) cca 20000,-
Výrobců pružin je spousta. Našel jsem snížení od 25/35 až po 65/45 Stačí jen pohledat. Kdybys potřeboval pomoc pohledám nějaké odkazy.
Na podvozek z T-sportu zapomeň, za tu cenu určitě seženeš něco lepšího.

Výměnou celého výfukového systému výkon zvýšíš!!! Problém je v tom že se na Yarise nic takového nevyrábí, nebo vyrábí, ale k nám se to tu z Japonska nedostane (Ku... jedny šikmooké :D ) Na netu jsem našel laděný díl od katu dokonce, ale to byla šílená palba.
Jako poslední díl můžeš použít i nějaký univerzál. Hlavně cena bude nižší.
Já měl původně Remus, ale ten jsem prodal a koupil nějaký KM :D Nevyhovovala mi koncovka. Zvuk jsem poupravil vyndáním prostředního tlumiče a výsledek je 127db :D

Produkty TTE bys měl koupit přímo u zástupce Toyoty. Teda alespoň to tak píšou na jejich stránkách. S TRD nevím, leda někde na netu. Ale ceny budou určitě MAXI :?

Kdybys potřeboval poradit nebo pomoct tak napiš. Pokud budu moct tak poradím. :wink:

Zatím zdar.
Jinak moje auto je k vidění na stránkách Yaris clubu.
mika
Navigátor

Příspěvek od mika »

ahoj.

takze som sa pytal v toyote na tie TTE veci,ponukli mi komplet tlmice a pruziny TTE znizenie nejake 4 cm,dalej TTE vyfuk,komplet od zvodov,uplne nove naporove sanie TTE - vsetko priamo na moj typ motora,len zatial neviem ceny...

Zistoval som si aj ceny inych vyrobcov,takze podvozok H&R - sada tlmicov a pruzin 21000,- CZK
Vyfuk mozem mat vyhodne,bud robeny komplet (maxmotorsport.sk) alebo koncovy tlmic z USA znacky APC - taky japonsky styl - z obchodu tusim performance parts usa (predavaju okrem APC aj HKS,Apexi,Greddy a same dobre veci)

Dalej naporove sanie HKS,alebo lacnejsie K&N (teraz mam len vymeneni seriovy filter za K&N vlozku)

Dalsia vec je,pytal som sa na cire zadne svetla...chcel som porovnat cenu s napr. Autostyle z Autodoplnky.cz (zevraj su dost nekvalitne) tieto stoja cca 4000,- CZK a v toyote mi ponukli snad original a cena 6500,- ale SKK cize zas tak velky rozdiel to neni...

Co sa tyka TRD - tak je to vlastne Toyota Racing Development - u nas maximalne nedostupne,ale su to veci na dost vaznej urovni,tak pocitam ze aj ceny su take...
mika
Navigátor

Příspěvek od mika »

kolesa nerieste...tie akokeby uz boli,budem ich kupovat na jar,teraz ostanu zimaky na plechoch.A asi budu 15" pretoze vacsie sice vyzeraju lepsie,ale si myslim ze na liter su uz moc...

Teraz cez zimu chcem dat dokopy ten podvozok,proste mi vadi ako sa to naklapa...
Motor neviem,max tak to sanie,ale inac to asi nema vyznam,z hovna bic neupletiem...
mika
Navigátor

Příspěvek od mika »

tak som uvazoval,chcem aby sa mi auto tak nenaklapalo v zatackach...potrebujem koli tomu vymenit komplet tlmice a pruziny,alebo budu stacit len nejake tvrdsie a nizzsie pruziny a seriove tlmice??Bude to tak ok??Vide to o dost lacnejsie a auto predsa len ostane viac civilne a do beznej premavky,nie???
mika
Navigátor

Příspěvek od mika »

sem uz nikto nechodi :?
TOm
Věčnej rejpal

Příspěvek od TOm »

mika píše:sem uz nikto nechodi :?
Chodi....ale ja nemam furt internet doma a v praci nestihnu nic moc napsat :roll:
mika
Navigátor

Příspěvek od mika »

nemate niekto napredaj podvozok z TS??
Nemate niekto pruziny TTE a seriove tlmice??
Tomas
Manager Týmu

Příspěvek od Tomas »

Pozri sa obcas na Ebay, naposledy sa komplet kit TTE vydrazil ta 50 E. Skoro ma vystrelo. :D
drgi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

nechcem rypat

Příspěvek od drgi »

nechcem rypat, ale preco ste si kupili yaris za par korun a teraz donho vrazate dalsie peniaze?

drgi
mika
Navigátor

Příspěvek od mika »

ja som si kupil yaris za veeela korun a teraz donho vrazam este viac...preco???Preco niekto vraza do cigariet???
Tomas
Manager Týmu

Příspěvek od Tomas »

Jak par korun, ja som ho v 99-om kupil za 530 000 Sk :D

Keby som si nechal isty D produkt, tak na servise prerobim min. polovicu. Takto ma servis doteraz nestal ani halier, iba garancky.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“