motor
- DaweCelicaT23
- Člen Týmu
motor
Zdarec....mam vetsi problem....mam najeto asi 167tis km....z ničeho nic hrozný zvuk,kolísaj otáčky...už delsi dobu to žere olej....je možný že je zadřený motor?....rozsvitil se mi engine check....nejaky zkušenosti ? popřipade ma cenu kupovat ci shánět noví motor ?.... pls poradte 

Celica T23, 1,8 Vti
- destabilizator
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Re: motor
Dnes jsem doleval po 5000km. Cekam az klesne ale po 2. doliti 0.5l celkove to asi bude jeste chtit. Drobet me to vydesilo pres leto to temer nezralo. Ma na to vliv i zima?:)
Jinak jezdim denne 2x30km. Vody v chladici ubylo asi 3dcl. Mam to resit?
Jinak jezdim denne 2x30km. Vody v chladici ubylo asi 3dcl. Mam to resit?

- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Vítej v klubu 1zz. Dolejvej olej a čekej až to klekne a mezitim shaněj motor. Myslím žre toho je tu o tom napsáno víc než dost.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
sniipe hlavně klid. Ono se to hned neposere neboj. Spíš si o tom problému zjisti víc a hlídej hladinu oleje a třeba nech změřit komprese ve válcích. Možná že se to dá ještě diagnostikovat i jinak v jaké fázi se nacházíš bez toho, aby jsi musel rozdělat motor a podívat se. Jo a jestli tam máš Lift, tak se tu v té souvislosti mluvilo i o tom, že šrouby co ten lift drží, tak rády praskají, tak třeba kouknout i na to.
Jo a jen taková malá poznámka pro uvedení věcí na pravou míru. Každý motor jednou klekne, i ten nejspolehlivější. Rozdíl je akorát v tom v jakých intervalech km je potřeba dělat generálku.
Jo a jen taková malá poznámka pro uvedení věcí na pravou míru. Každý motor jednou klekne, i ten nejspolehlivější. Rozdíl je akorát v tom v jakých intervalech km je potřeba dělat generálku.

Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Já v klidu jsem (celkem) s odpovědí "smiř se s tím, že to klekne" se nehodlám smířit 
Chápu, že vše má svou životnost a limity, ale pokud budu dodržovat základní pravidla
a nenechám ho vyschnout tak to přece jen tak neklekne. A pokud je nějaký slabý článek tak musí existovat i varianta jak se k tomu postavit.
V autě je již druhý motor první klek
Ale tím, že rupla klika a projela se valcema (údajně).
Mám najeto 172tis a mám ho cca Půl roku, sám jsem na něm zatim najel cca 7tis.
Přemýšlím jestli a v jaké míře skočit do oprav a generálek.... Dlouho přemýšlím o řetězu a když už tak
to vzít drobet od podlahy, ale . . . Představa, že to udělám a klekne to mě drobet děsí.
Takže spíš by mě zajímali vaše zkušenosti. Vím, že bylo napsáno tuny na toto téma, ale jen odkazovat
najdi si už jsme se o tom před deseti lety bavili
Pojďme na aktuální stav 
Jinak díky za odpovědi.
PS: Nakonec 1l 10W60 po 5000Km dolit na původní hodnotu

Chápu, že vše má svou životnost a limity, ale pokud budu dodržovat základní pravidla
a nenechám ho vyschnout tak to přece jen tak neklekne. A pokud je nějaký slabý článek tak musí existovat i varianta jak se k tomu postavit.
V autě je již druhý motor první klek

Mám najeto 172tis a mám ho cca Půl roku, sám jsem na něm zatim najel cca 7tis.
Přemýšlím jestli a v jaké míře skočit do oprav a generálek.... Dlouho přemýšlím o řetězu a když už tak
to vzít drobet od podlahy, ale . . . Představa, že to udělám a klekne to mě drobet děsí.
Takže spíš by mě zajímali vaše zkušenosti. Vím, že bylo napsáno tuny na toto téma, ale jen odkazovat
najdi si už jsme se o tom před deseti lety bavili

Jinak díky za odpovědi.
PS: Nakonec 1l 10W60 po 5000Km dolit na původní hodnotu
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
To že ten motor klekne mezi 80-150000km je tak jísté,jako že dnes zapadne slunce. Uvnitř motoru jsou písty které v zavislosti na tom jak se kdo k motoru choval - interval výměny oleje - prostě způsobí nenávratné poškození vložek válců. Je to v obráceném pořadí. Motory které vložky neměly a vyráběné byly pozdějí už to maji většinou za sebou okolo 80. Ted se začaly sypat motory první generace s litinovou vložkou.sniip píše: odpovědí "smiř se s tím, že to klekne" se nehodlám smířit![]()
Tak to tě dost zklamu aktuálně má motor najeto téměř 173 000 Km.To že ten motor klekne mezi 80-150000km je tak jísté,jako že dnes zapadne slunce.
Takže možná není na místě tolik pesimismu a dělání ramen na ostatní, očividně zcela zbytečně . . .
Očekával jsem konstruktivní rady, až budu chtít slyšet posměšky a brblání určitě se ozvu

- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Mě je tvůj zasranej motor uplně u prdele. Ptal si se co je duvodem,odpověd si dostal. Vysral se ti jeden,vysere se i tenhle. Konstruktivní radu si dostal. GO. Pokud ti spotřeba oleje 2l na 10000 přijde OK,tak jen dolejvej. Tolik nesežerou jiné motory s pulmilionem km na hrbu. Aktualně mám najeto na corolle 217000 a oleje si nevezme na 10000 ani 0.5dcl.sniip píše:
Tak to tě dost zklamu aktuálně má motor najeto téměř 173 000 Km.
Takže možná není na místě tolik pesimismu a dělání ramen na ostatní, očividně zcela zbytečně . . .
Očekával jsem konstruktivní rady, až budu chtít slyšet posměšky a brblání určitě se ozvu(Nic ve zlém)
P.S. Na záruku vyměnila toyota v Evropě 48000 ks motorů 1zz-fe.
Tak jako ted třeba měni 1ADFHV,2ADFTV až do 180000km jak na běžícím pásu. I mistr tesař se někdy utne.
- Jiří Súkeník
- Člen Týmu
Zije, jezdim kazdy den 60km.....
Olej kontroluju kazdy den a premyslim co dal.
Variant je asi vic a popravde nejsem rozhodnutej,
co by si delal ty? At mam dalsi nazor k premysleni
Ted jsem se docetl, ze se da nahradit motorem z Avensise >2006 resil to tu nekdo? Docela by me zajimaly detaily teto varianty.
Olej kontroluju kazdy den a premyslim co dal.
Variant je asi vic a popravde nejsem rozhodnutej,
co by si delal ty? At mam dalsi nazor k premysleni

Ted jsem se docetl, ze se da nahradit motorem z Avensise >2006 resil to tu nekdo? Docela by me zajimaly detaily teto varianty.
- JenniColky
- Řidič
Avensis má stejný motor, ale těžko ho seženeš...
Za cenu kvalitní GO 1ZZ budeš mít téměř komplet swap na 2ZZ
Za cenu kvalitní GO 1ZZ budeš mít téměř komplet swap na 2ZZ

eX Auris 1ZRFAE, E11-4EFE a "nějakej ten koncern a další šrot"
Nyní: IS200 daily, Soarer 1JZ-GTE
Nyní: IS200 daily, Soarer 1JZ-GTE
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
a taky další motor s výrobní vadou a opet skončí u go.
ale jo,kdo chce kam... a to jsem myslel ze mu to Maty vysvetlil.