Nestartuje mi Yaris

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
LeMarc49
Člen Týmu

Nestartuje mi Yaris

Příspěvek od LeMarc49 »

Ahoj,
chtěl bych požádat o radu. Mám Yarise 99 už pár let a zatím až na běžnou údržbu ok. Bohužel jsem to nejspíš zakřikl, protože z ničehož nic přestal startovat. Normálně otočím klíčkem (mám oba originál), startuje to, ale nikdy nechytne. Měl jsem to u známého v servisu. Ten vyloučil pumpu a všechny běžný věci, co to tak bývají. Pak zbyla jen možnost s imobilizérem. Bylo mi řečeno že nejspíš odešel a bude nutný ho vyměnit nebo opravit a patně překódovat. Chtěl jsem se zeptat, jestli s tím nemáte někdo zkušenosti, než se obrátím na originální servis, kde to dělají za nemalé peníze.

Díky
Maxximcz
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maxximcz »

Ahoj,spíš než odpověď připojuju svůj problém,taktéž se startováním.Dnes jsem po cca. 14 dnech bez potíží nastartoval svého Yarise (99) a to opakovaně,protože jsem měl pár zastávek,ale po té třetí ani brnk,prostě nic,motor ani netočí,takže chyba nejspíš v elektrice. Rádio,palubka jedou,ale start ani ťuk,prohlížel jsem všechny pojistky a OK,kabely od napájení se mi zdály taky dobrý,baterka ok,proměřená,i dobíjená,furt nic,pak jsem si všiml nějakých relátek u pojistek v motorové části,včetně startovacího,tak mám podezření na některý z nich.Řešil tohle už někdo? Sry za malé OT,ale nechtělo se mi zakládat nový vlákno o nestartování,aby mi to nesmazali,díky.
Maxximcz
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maxximcz »

Tak chyba bude asi jinde,procital jsem nejake zdejsi prispevky ohledne spinace a starteru,asi to bude nekde tam,po 4 dnech jsem prisel k autu a napoprve,jako kdyby byla snaha zacit tocit,ale od druheho pokusu uz jen procvakavani relatek,takze starter? Motor doufam kouslej neni,to by me asi svihlo :(
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

neviem ja sice toto určiť na 100percent,ale takto typicky sa chová bateria ked je KO... Viem,že si ju premeriaval a píšeš že je ok, ale najprv sa opýtam,akú máš starú bateriu? Skúšal si natočiť yardu napríklad startovacimi kablami zo "susedovho" auta- teda napojiť sa na iný akumulátor a tak to vyskúšať? Keby bol starter v prd.. , tak sa nepokúsi natočiť ani na prvý krát. Alebo potom už len diagnostika :cry:
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Odpovědět

Zpět na „Yaris“