Dnes som uplnou nahodou zistil ze na zadnom sedadle za vodicom mi nejde zapnut bezpecnostny pas do zamku. Jednoducho - nezacvakne . nemate niekto skusenosti s tymto problemom.
Ako som si obzeral samotny zamok tak sa mi zda ze je z jedneho kusu - nikde som nenasiel ziadne skrutky ani nic podobne. Rad si necham poradit. Servis TOYOTA mam od ruky a preto najprv skusam na fore
problem s bezpecnostnym pasom Auris 8/2010
problem s bezpecnostnym pasom Auris 8/2010
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
- jimmi73
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Skus ho zapnuť do druheho zamku, ono to vacsinou byva tak naschval aby sa nemylili pasy, keďže by tam mali byť tri. Dva zámky sú na jednej strane a jeden na druhej. Teraz neviem presne na ktorej sú tie dva, ale bude to len tým, že si zasunul pás do nesprávneho zámku.
C-HR 1,8 HSD
Auris TS 1,6 CVT
ex. Corolla Verso 1,8
ex. Carina E 1,6
Yaris 1,0
Auris TS 1,6 CVT
ex. Corolla Verso 1,8
ex. Carina E 1,6
Yaris 1,0
re
Ano -davam to do spravneho. Uzamykaci mechanizmus a aj samotny "kluc" bezpecnostneho pasu na strednom sedadle je iny ako na krajnych - na to som prisiel a vyskusal.
Zajtra idem do sevisu - len ma vytaca ze sa tam budem trepat 2x. (mam to 50km ) - takze celkovo 200 KM kochania sa krajinou. Telefonoval som tam a aj ked ten diel nebudu vediet opravit tak ho musia nafotit a objednat - .........a nie - nemozu ho objednat dopredu.
Tak potom dam vediet.
Inak - teraz tesne pred koncom zaruky som zistil ze mam poskodenu kozenkovu manzetu riadiacej paky (ta cierna "koza" co je kryje mechanizmus pod pakou) - je na nej vypadana kozenka - samotna latka je neposkodena - niesom si vedomy ce by som to mechanicky narusil) - ked uz idem do servisu skusim to tiez vyreklamovat - dam vediet.
Zajtra idem do sevisu - len ma vytaca ze sa tam budem trepat 2x. (mam to 50km ) - takze celkovo 200 KM kochania sa krajinou. Telefonoval som tam a aj ked ten diel nebudu vediet opravit tak ho musia nafotit a objednat - .........a nie - nemozu ho objednat dopredu.
Tak potom dam vediet.
Inak - teraz tesne pred koncom zaruky som zistil ze mam poskodenu kozenkovu manzetu riadiacej paky (ta cierna "koza" co je kryje mechanizmus pod pakou) - je na nej vypadana kozenka - samotna latka je neposkodena - niesom si vedomy ce by som to mechanicky narusil) - ked uz idem do servisu skusim to tiez vyreklamovat - dam vediet.
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
re
Vysledok. Servis Toyota Nitra - reklamacia zamku bezpecnostneho pasu ako aj supajucej sa kozenky na manzete riadiacej paky - uznane ako odvovodnene a nahradne diely su uz objednane. Vymenu dielov spojim spolu so servisnou prehliadkou po 3 rokoch.
Pri tej manzete riadiacej paky primaci technik najskor premyslal ci to nieje vysuchane ale pri blizsom pohlade sam uznal ze to nieje od odrete ani nic podobne a je to na mieste kde k oderkom nedochadza.
Pri tej manzete riadiacej paky primaci technik najskor premyslal ci to nieje vysuchane ale pri blizsom pohlade sam uznal ze to nieje od odrete ani nic podobne a je to na mieste kde k oderkom nedochadza.