Kúpil som uvedeného Yarisa a na moje prekvapenie za cca 6tis.km mi zobral 1liter oleja.
Auto je po výmene oleja+filtra. Je tam predpisový olej. Menené v autorizovanom servise.
Ďakujem za rady
Spotreba oleja v Yarise 1,O (3valec)r.v.06
Žerie olej??? To je neprípustné ! Máš sucho pod autom? (blbá otázka,ale nenapísal si,čo si vylúčil-napr. zrovna prepúšťanie tesnenia na vani alebo vypustného šrobu). Kde si to auto kupoval a kolko ti ukazuje tachometer kilometrov...? možno by bolo vhodné premerať tlaky vo valcoch ???
Máš servisnu knižku? -aj ked servisná knižka je už dnes len zdrap papiera v niektorých prípadoch a aj preto,aby sa predišlo aspoň trochu k podvodným opravám vymysleli cca od r.2010 elektronickú servisnu knižku evidovanú v centrálnom systéme toyoty
Mám strach, že aczasa bude mať pravdu
Napíš predovšetkým všetko, čo si na tom aute v súvislosti s týmto postrehol.napr. dymenie,ťah motora -akcelerácia , divné zvuky a pod. Inak ti na 100% nikto nepovie,že to bude to alebo ono zlé...

Mám strach, že aczasa bude mať pravdu

Napíš predovšetkým všetko, čo si na tom aute v súvislosti s týmto postrehol.napr. dymenie,ťah motora -akcelerácia , divné zvuky a pod. Inak ti na 100% nikto nepovie,že to bude to alebo ono zlé...
Auto som kupoval od mladého páru právnikov, ktorý auto servisoval len v Toyote. Pred tým auto vlastnila pani, ktorá ho rovnako servisovala v Toyote. Hoci to nieje záruka super starostlivosti, ale aspoň mám úplnú servisnú históriu. Podľa nej bolo všetko menené podľa servisných intervalov ako prikazuje výrobca. Toto bol základ z ktorého som vychádzal keď som auto kupoval. Nemyslím si, že by ma chceli predávajúci ošmeknúť.
Auto som kupoval keď malo 125160km a momentálne má 128880km a už som do neho nalial vyše litra oleja. Je tam olej 5W30. Najprv som si myslel, že je to tým, že je čerstvo vymenený olej a mechanik si nesplnil riadne svoje povinnosti, alebo chcel ušetriť a nechal olej na minime.
Neskôr pri kontrole som bol nemilo prekvapený, keď som musel opäť dolievať. Samozrejme prišla základná diagnostika. Pod autom nieje kaluž, auto nedymí, štartuje bez problémov aj vo veľkom mraze, chladiaca zmes je čistá, olej je tiež čistý, motor bez únikov. Vôbec tomu nerozumiem. Niekde by sa to malo prejaviť.
Mám kamaráta ktorý mal RAV4 a hovoril mi, že Toyota má pri niektorých typoch vozidiel pri určitom počte km zmenu viskozity oleja. Vraj aj u jeho RAV4 musel po najazdení (myslím) 140tis spraviť zmenu na 10W30 resp. 10W40.
Konzultoval som to s mechanikom z Toyoty (kamarát), ktorý mi to nepriamo potvrdil a odporučil mi to vyskúšať a uvidím. Následne mi odporučil prípravok Xeramix,ktorý má aj vo svojom aute a spotreba oleja je nulová. ("super rada")
Som z toho zätený. Za dvadsaťpäť rokov čo robím s autami som sa s takýmto niečím nestretol.
Auto som kupoval keď malo 125160km a momentálne má 128880km a už som do neho nalial vyše litra oleja. Je tam olej 5W30. Najprv som si myslel, že je to tým, že je čerstvo vymenený olej a mechanik si nesplnil riadne svoje povinnosti, alebo chcel ušetriť a nechal olej na minime.
Neskôr pri kontrole som bol nemilo prekvapený, keď som musel opäť dolievať. Samozrejme prišla základná diagnostika. Pod autom nieje kaluž, auto nedymí, štartuje bez problémov aj vo veľkom mraze, chladiaca zmes je čistá, olej je tiež čistý, motor bez únikov. Vôbec tomu nerozumiem. Niekde by sa to malo prejaviť.
Mám kamaráta ktorý mal RAV4 a hovoril mi, že Toyota má pri niektorých typoch vozidiel pri určitom počte km zmenu viskozity oleja. Vraj aj u jeho RAV4 musel po najazdení (myslím) 140tis spraviť zmenu na 10W30 resp. 10W40.
Konzultoval som to s mechanikom z Toyoty (kamarát), ktorý mi to nepriamo potvrdil a odporučil mi to vyskúšať a uvidím. Následne mi odporučil prípravok Xeramix,ktorý má aj vo svojom aute a spotreba oleja je nulová. ("super rada")
Som z toho zätený. Za dvadsaťpäť rokov čo robím s autami som sa s takýmto niečím nestretol.
- telleke
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
A není někde v manuálu náhodou zmínka o tom, že spotřeba 1L oleje na 1000km je v normálu? Pokud vím, tak se podobný problém řešil u motoru v Avensisu, konkrétně 1.8.
Dokud jsem dával do Versa 10W40, tak byla spotřeba na cca 13000km 2-3 decky. Při 5W40 je to 3 decky na 6000km
Dokud jsem dával do Versa 10W40, tak byla spotřeba na cca 13000km 2-3 decky. Při 5W40 je to 3 decky na 6000km
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
mladí právníci asi věděli proč prodávají, sice to paní možná pravidelně servisovala v toyotě, ale Bůh ví, jak s tím v době mezi prohlídkami jezdila..
Asi bych přešel na viskóznější olej, i když pro VVTi to možná nebude ideální. Je možnost zvýšenou spotřebu prostě akceptovat anebo to prodat a koupit něco jiného… Některý auta mají litr oleje na 1000km jako „normu“ ale normálně ojezděný (třeba bez vytáčení za studena) yarisy nežerou olej vůbec. (mám cca 133tis.km a nezmizí mezi výměnami nic)
Asi bych přešel na viskóznější olej, i když pro VVTi to možná nebude ideální. Je možnost zvýšenou spotřebu prostě akceptovat anebo to prodat a koupit něco jiného… Některý auta mají litr oleje na 1000km jako „normu“ ale normálně ojezděný (třeba bez vytáčení za studena) yarisy nežerou olej vůbec. (mám cca 133tis.km a nezmizí mezi výměnami nic)
Xeramic - nedavej, dokud nebude jistota, ze je motor opravdu na tom spatne.
10W-40 zkus, ale nezlepsi se to asi moc. Jinak kdyz mas spotrebu oleje 1L na 6000 km, tak to dymenim ani jinak poznat byt nemusi, protoze to je jeste malo na souvisle dymeni.
Motory 1.8 z avensisu sem vubec netahej, problem je jinde.
Kamarada z toyoty kopni do kouli, protoze je to ...... <> <> <>...
10W-40 zkus, ale nezlepsi se to asi moc. Jinak kdyz mas spotrebu oleje 1L na 6000 km, tak to dymenim ani jinak poznat byt nemusi, protoze to je jeste malo na souvisle dymeni.
Motory 1.8 z avensisu sem vubec netahej, problem je jinde.
Kamarada z toyoty kopni do kouli, protoze je to ...... <> <> <>...
Back in Czech.
Re: Spotreba oleja v Yarise 1,O (3valec)r.v.06
Já mám ten samej problém se stejným autem jako ty.Dolévám tak tři litry na 15.tis.km.Začalo to od 100.tis.km.Teď mám 185.tis.Takže nezbývá,než dolejvat olej,nebo se trochu plácnout přes kapsu.
a doufat,že prolezeš na STK.