RAV 4 a jazda v hlbokom snehu.
RAV 4 a jazda v hlbokom snehu.
Na podzim som kupil jazdenu RAV 4 -2007.Mam problem pri jazde v tazkom hlbokom snehu.Ked potrebujem pridat aby kolesa zabrali a vyhrabal som sa so snehu,auto robi pravy opak.Ubera plyn a pribrzduje kolesa.Potom aby som sa vyhrabal musim cez spojku docielit aby auto neuberalo plyn a sice sa vyhrabem,ale smrad spalenej spojky mi v aute smrdi tyzden.A kedze na chatu chodim kazdy vikend,nestihne smrad so spalenia spojky vyprchat a uz mam dalsi.
Ako som sa dozvedel je to trakcna kontrola a v hlbokom snehu je lepsie ju vypnut,len nemozem najst ani v manuale ani v aute kde a ako toto vypnut.
diki
Ako som sa dozvedel je to trakcna kontrola a v hlbokom snehu je lepsie ju vypnut,len nemozem najst ani v manuale ani v aute kde a ako toto vypnut.
diki
- jurajjuraj
- Navigátor
- jurajjuraj
- Navigátor
tady to je treba od 22 sekundy ale to bude spis ta americka verze
http://www.youtube.com/watch?v=uCIKG3GIxK0
a abys se vyhrabal ze snehu tak nepomuze zapnout tu "uzaverku" nebo co to je za tlacitko napravo od volantu na pristrojovce?
http://www.youtube.com/watch?v=uCIKG3GIxK0
a abys se vyhrabal ze snehu tak nepomuze zapnout tu "uzaverku" nebo co to je za tlacitko napravo od volantu na pristrojovce?
Ak budeš v tom trápení pokračovať, tak sa priprav na výmenu spojky, prípadne aj zotrvačníka a brzdy tiež dostanú poriadne do držky.
Novšia kRavka nieje vhodný kandidát na zimné výlety na chalupu...s vypnutým TRC pol biedy (ak sa vôbec vypnúť dá), ale tak či onak na nejaký veľký offroad to auto nieje stavané...a v zime to platí dupľom
Novšia kRavka nieje vhodný kandidát na zimné výlety na chalupu...s vypnutým TRC pol biedy (ak sa vôbec vypnúť dá), ale tak či onak na nejaký veľký offroad to auto nieje stavané...a v zime to platí dupľom

Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
- jurajjuraj
- Navigátor
ja uz konecne na pristi zimu chci kupovat ravku a ty tu napises ze neni na zimni jezdeni na chatu
mam dve moznosti, bud ravku nebo crv
teda moznosti, nic jineho nechci, obe moznosti pouze benzin , ve vetsin e u me vyhrava crv az na ten lby pohon 4x4 , i kdyz je fakt ze 98% najezdim po udrzovnanych cestach a ten zbytek na neudrzovanych ale sjizdnych

mam dve moznosti, bud ravku nebo crv
teda moznosti, nic jineho nechci, obe moznosti pouze benzin , ve vetsin e u me vyhrava crv az na ten lby pohon 4x4 , i kdyz je fakt ze 98% najezdim po udrzovnanych cestach a ten zbytek na neudrzovanych ale sjizdnych
Ako východisko z núdze by som videl poriadne reťaze, najlepšie na všetky kolesá...pomohlo by to získať viac záberu a tým pádom by neskôr nastupovalo TRC
Juraj...záleží aj na tom, o akom teréne a snehu sa bavíme...ku nám na chalupu nevyleziem v zime ani s 4Runnerom a počítam, že by nepomohla ani uzávierka, ak by tam aj bola....proste si ľahne na brucho a hotofka...ak sa tam ku Vám aj pri spálenej spojke vyhrabe kRavka, tak to až taký brutal nebude a tie reťaze by mohli pomôcť
Nebolo by na mieste uvažovať skôr s LandCruiserom v benzíne??? Predsa je to len trochu "chlapskejšie" auto a zvládne toho o kúsok viac

Juraj...záleží aj na tom, o akom teréne a snehu sa bavíme...ku nám na chalupu nevyleziem v zime ani s 4Runnerom a počítam, že by nepomohla ani uzávierka, ak by tam aj bola....proste si ľahne na brucho a hotofka...ak sa tam ku Vám aj pri spálenej spojke vyhrabe kRavka, tak to až taký brutal nebude a tie reťaze by mohli pomôcť

Nebolo by na mieste uvažovať skôr s LandCruiserom v benzíne??? Predsa je to len trochu "chlapskejšie" auto a zvládne toho o kúsok viac

Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
- jurajjuraj
- Navigátor
no je to o necem jinem ale ta cena je taky nekde jinde, ne zeby byl problem s penezma ale kdyz najezdim zhruba 10 tkm za rok tak se mi za auto nechce davat 500 tacu, teda i by se chtelo ale kdyz popremyslim tak prijdu na to ze by to byla uplna zbytecnost a kupovat to jenom abych ukazal ze na to mam to neni pro me
no ja myslim ze ta ravka stacit bude, to je asi takovy teren ktery bych projel i s osobakem s retezama , neni to nic strasneho
ak by tam aj bola uzaverka ? a co je to tlacitko na pravo od volantu? netvrdim ze je to uzaverka ale ma to neco s pohonem 4x4
no ja myslim ze ta ravka stacit bude, to je asi takovy teren ktery bych projel i s osobakem s retezama , neni to nic strasneho
ak by tam aj bola uzaverka ? a co je to tlacitko na pravo od volantu? netvrdim ze je to uzaverka ale ma to neco s pohonem 4x4
- jurajjuraj
- Navigátor