Mám po GO nebo přestavbě motora Toyota - kde, kdo , jak ?

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
Doky
Věčnej rejpal

Mám po GO nebo přestavbě motora Toyota - kde, kdo , jak ?

Příspěvek od Doky »

Moje představa je následovná.

Na fóře je hodně těch který měli problémy s motorama a museli podstoupit GO motoru, někteří se dokonce pustili výš a dělali něco nadstadardního.

Ale málo už pak se píše jak to dopadlo, zdali jim po GO auta jezdí a hlavně s jakými problémy se potýkali a co je vyrešilo. Kolik najezdili po GO.Kdo jim to dělal,jakou záruku jim na to dal zdali jí dodržel.Abychom na fóru měli i zpětný přehled.

Napiště a ukažte jak to máte s GO. :-)

PS: Pro rejpaly :-) :-) :-) můj motor nevím jak dopadl ještě je nerozběhanej, jel jen pár km :-).A ano mám už jinou prémiovou chrochtavou 4kolku není to Toyota a taky zadakolku po renovaci veterána /Japan to je ale mimo Toyotu/.Ale stále mám 4 Toyoty :-).Jednu príšeru, 2 veterány a Carinku před smrtí na Sk.

Nějaké ty auta doma jsou.
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

Jsi cílovka protože máš GO :-).

U Kasla se skládal motor celý nebo byl tam na výbrus a u Honzu proběhlo skládání jak bloku tak i komplementace hlavy?Byla dělaná komplet i hlava?Tohle bych ještě specifikoval.

Děkuju za odpověď.Tohle jsme měl na mysli co jsi napsal.

P.S. Pěkné svátky a hlavně zdraví všem přeju.Já se včera proklouzával svou šedou myší sněhem a dnes v službě již není po sněhu ani památky :-(
Keeek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Keeek »

PoloGO 3SGTE
Já se díky zapečeným stíracím kroužkům a následnému úniku oleje rozhodl rozhodit celý motor. Dle tacho měl lehce přes 180k km.
Hlava byla jediná věc,kterou jsem si nedělal sám. Dnes už neexistující firma u nás v Děčíně mi na ní provedla vše-orovnání,tlakování,zábrus ventilových sedel,výměna gufer(ventilových i vačkových)a seřízení ventilových vůlí.
Já sám si rozebral blok,kde jsem krom zapečených kroužků,které jsem vyměnil za nové našel i "jeté" šály a to jak ojniční,tak uložení klikové hřídele. Byly ještě v normě,ale po změření kliky jsem se rozhodl pořídit všechny nové. Kupoval jsem origo v Toyotě jelikož klika byla ještě bez druhého brusu. S výběrem origo šál je to trochu složitější-je víc rozměrů na jednom kusu a není úplně jednoduchá identifikace :D
Blok samotný jsem očistil a vyfoukal i celkem zanesené vodní kanály. Při měření jsem zjistil prohnutí v toleranci,tak jsem upustil od jeho rovnání. Při kompletaci jsem ještě preventivně kliku osadil novými gufery(opět origo Toy,jelikož používají nestandardní rozměry). Jediné co jsem asi podcenil bylo olejové čerpadlo,které jsem z finančních důvodů použil původní. Stav pístů,ojnic a pracovní plochy válců vypadal OK. Vše jsem měřil dle manuálu. Vše mi to trvalo asi 5 týdnů a největší prodlevy způsobovaly dodávky dílů. Čekal jsem i 14 dní na gufera...
Poté jsem ještě ten rok(2009) najel 6 výměn oleje(cca 40 000km) bez znatelného problému. Letos(dalších asi 20k poté)jsem začal foukat 1Bar a po celé sezóně(cca 13k) začíná být motor trochu hlučnější,takže počítám s jarní rozborkou. Pak uvidím jak jsem se s tím na začátku popral :D Najeté kilometry,ale myslím jsou víc než dostačující :D :D :D
TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
Spondon Yamaha 1200 turbo
"Nejsem už tak malý,abych si kupoval obyčejná auta..."
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

za chvíli asi budu taky potřebovat toto téma, ted naposled jsem dolíval olej do tvého žrouta a ejhle, na víčku od oleje bílej šlem :( tak se bojim co z toho bude... nejhorší je že mi začal prosakovat chladič(takže budu měnit), tak nevim jak moc se voda ztrácí do motoru nebo ne
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
Keeek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Keeek »

Ona ta voda ani do motoru nemusí někde prolínat. Mnohdy se na víčku vysráží jen atmosférická vlhkost.
TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
Spondon Yamaha 1200 turbo
"Nejsem už tak malý,abych si kupoval obyčejná auta..."
Kenne
Manager Týmu

Příspěvek od Kenne »

Keeek píše:Ona ta voda ani do motoru nemusí někde prolínat. Mnohdy se na víčku vysráží jen atmosférická vlhkost.
taky si to myslim, hlavne ted v tomto pocasi co panuje
Celica ZZT230, 2000, black
MichalS
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichalS »

Kenne píše:
Keeek píše:Ona ta voda ani do motoru nemusí někde prolínat. Mnohdy se na víčku vysráží jen atmosférická vlhkost.
Vlhkost / sražené kapičky pod víčkem oleje by mě moc zajímaly takže jestli se k tomu může někdo kvalifikovaně vyjádřit ať mám další postřeh.
Když jendou za čas doleju olej mám to tam také - spíš malý film ve kterém jsou vidět vysrážené kapičky vody s troškou bílého nádechu z odpařeného oleje. Myslímn si že je to neškodné, těsnění pod hlavou ruplé nemám a voda mě rovněž neubývá. Jednou to viděl kamarád co dělá mechanika ve Škodovce a ten mě říkal že když se tohle u nich objeví tak je to jasné těsnění pod hlavou (dělají soudobé Octávky, Superby a vše ostatní nevím kterého se to týkalo modelu).
Sem tam když se namotám k Nissanům tak to tam vidívám také takže myslím že to nic neznamená. Třeba kdyby se ten dekl hlavy lépe odsával tak by tam nebylo vůbec nic, asi se to tam jen kondenzuje na plastovém víčku.
Pavel Liška
Věčnej rejpal

mám po go nebo přestavbě motora toyota,kde kdo,jak?

Příspěvek od Pavel Liška »

Cecilku jsem koupil neměla ani 50 000.Je to celica co měla nejméně najeto co jsem kdy koupil.Jistý si toho,že mám skoro nové auto jsem postupně kupoval podvozek sání výfuk rádio kola ap.Jediné co mě vadilo byly divné zvuky jakoby od rozvodů ze strany rozvodového řetězu.Pvní co bylo tak jsem zajel do zlineru,kde mě dělali věci co jsem doma nezvládl.Techik mě řekl,že se nemusím bát,že to nejsou rozvody.No a tím to začalo.Nedalo mě to protože nekdy byl klid a někdy to prostě bylo slišet.Zžíralo mě to víc než kdyby mě chodil sůsed za mojů.Postupem doby byly zvuky čím dál pravidelnější a tak jsem nechal sundat víko rozvodů a udělat kontrolu ventilů.Motor měl cca 90 000 a vůle včetně vačky rozvody a vše okolo bylo ok.Jediný problém byl,že se nepodařilo vyšroubovat utržený zbytek šroubku,který drží hřídel vahadel ventilů.Po různých úvahách hlavně zde na foru za co můžou ty divné zvuky,jsem se domluvil na výměně regulátoru tlaku oleje a montáži přídavných budíků tlaku a telpoty oleje.Nejdřiv to vypadalo,že sundá olejová vana a provede se výměna regolátoru.Nevím kde mají olejové čerpadla jiné motory,ale 2zz jej má na klice za kolečkem rozvodového řetězu.
Oprava plánovaná na dva dny se protáhla na tři týdny.Protože jsem s celicou najel asi 2000 km od zjištění,že je prasklý šroubek na hřídelce vahadel,tak se poškodila vačka.Suma sumárum první oprava včetně nové vačky, regulátoru tlaku oleje, vodní pumpy a pořízení budíku včetně montáže cca 30000.Šťastný jak malý ogara jsem si sedl do cecilky.Po nastartování a běhu motoru na vonoběh ráj pro uši,prostě šepot květin.V luhačkách jsem musel vzít benzín,natankuju jdu zaplati a už se těším jak se povozím.Nastartuju"kurva zase ty zvuky".Nevím jak popsat tu chvili co mě všechno napadlo.Jediné co můžu ktomu dodat je,že divné zvuky nezmizí po opravě,kterou jsem zde popsal.
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

Hm regulátorem tlaku :-) začal můj soukromý ,,Dallas" když jsme rozhodili motor který byl zapečený jak starý pekáč museli jsme pokračovat.A pokračování máš taky jak z docela špatného sna.Zajímalo by mně v čem budou ty zvuky, já měl na svém po 1.GO takové cvrlikání a to po 2 poskládání motoru zmizelo ale dělalo se více věcí a hlavně ta řemenice se utahovala a auto nyní jelo tiše.
Pavel Liška
Věčnej rejpal

První oprava mě rozhodila,ale měl jsem jistotu,že v motoru není nic špatně.
Na prvním srazu bylo několik TS a na jedné z nich namontované LPG.
Tvz.podivný zvuk byl slišet i na jiných TS.Probrali jsme to ze všech stran a padla volba na vvt člen.Zjištění,že vtom nejsem sám a že to není až taková závada jsem pořídil LPG.Cecilka jezdila supr,Libor mě koupil pur.silentbloky
a tím se zlepšily už tak perfektní jízdní vlastnosti.Užíval jsem si než se mě podařilo špatně přeřadit.Motor motor začal v určitých ot. vibrovat a začala jít špatně spojka.Kenny mě koupil novou spojku a při její výměně jsme nic nenašli až po jejím pořádném prohlédnutí jsem zjistil,že je posunutý spojkový koš.Motáž proběhla dobře a auto se chvalo jako dřív.Čtrnást dní po opravě jsme jeli na Babu a domů mě dovezl Kenny s cecilkou na podvalníku.Motor přestal mít tach,pak to plesklo do sání a konec.Samozřejmě se potvrdila ta nejhorší varianta a tak se udělala komplet go mimo spodku.Motor po go a divné zvuky pořád,tak to mě už nasralo tak ,že jsem si nedal pokoj až jsem zjistil,že za vším je napínák řemenu.Tak žádný vvt člen a různé jiné,ale taková prkotina.
Srandista
Manager Týmu

Příspěvek od Srandista »

Vies mi blizsie popisat co za zvuk to bolo a kedy sa objavoval?
Pavel Liška
Věčnej rejpal

Po nastartování studeného motoru je vše ok,začíná to vždy po ujetí určité vzdálenosti.Zvuk je podobný zvuku hodně klepajícího ventilu,ale je to takové nepravidelné"čvachtání".
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

MichalS píše:
Kenne píše:
Vlhkost / sražené kapičky pod víčkem oleje by mě moc zajímaly takže jestli se k tomu může někdo kvalifikovaně vyjádřit ať mám další postřeh.
Když jendou za čas doleju olej mám to tam také - spíš malý film ve kterém jsou vidět vysrážené kapičky vody s troškou bílého nádechu z odpařeného oleje. Myslímn si že je to neškodné, těsnění pod hlavou ruplé nemám a voda mě rovněž neubývá. Jednou to viděl kamarád co dělá mechanika ve Škodovce a ten mě říkal že když se tohle u nich objeví tak je to jasné těsnění pod hlavou (dělají soudobé Octávky, Superby a vše ostatní nevím kterého se to týkalo modelu).
Sem tam když se namotám k Nissanům tak to tam vidívám také takže myslím že to nic neznamená. Třeba kdyby se ten dekl hlavy lépe odsával tak by tam nebylo vůbec nic, asi se to tam jen kondenzuje na plastovém víčku.
tak ted už jsem si celkem jistej, voda v chladiči pomaloučku mizí, když jedu a a pak otevřu kapotu, tak je celej chladič orosenej, jak to z něj uniká kudy jen může, takže doufám, že bude KO jen těsnění pod hlavou, a na víčku od oleje je tý světlý břečky až znepokojivě hodně :(
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
Pavel Liška
Věčnej rejpal

Co se týká emulze na dně v olejovém výku,tak jsem hleděl kolik je jí po 1000 km na novém motoru.Pořádně jsem dno vyčistil a po dalších 2500 je naprosto čisté.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: mám po go nebo přestavbě motora toyota,kde kdo,jak?

Příspěvek od Idaho »

Pavel Liška píše:Co se týká emulze na dně v olejovém výku,tak jsem hleděl kolik je jí po 1000 km na novém motoru.Pořádně jsem dno vyčistil a po dalších 2500 je naprosto čisté.
u nove složených motoru to bývá běžné, stejně tak jako když se motro natočí po ddelším stání.... nebál bych se, pokud po vyčištění se znovu neobjeví je to OK..
Odpovědět

Zpět na „Celica“