Toyota Auris 1,6 VVTi 91kW

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
Numlik
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Toyota Auris 1,6 VVTi 91kW

Příspěvek od Numlik »

Ahoj, prosím o radu ... (ve foru sem nic nenašel).

a) má toto vozidlo palivový filtr ?? Na jaře budu měnit všechny filtry (olejový, kabinový a vzduchový) a při té příležitosti sem chtěl vyměnit i palivový, ten ale nemůžu nikde najít.

b) dá se někde sehnat manuál na toto auto v elektronické podobě, nebo v .pdf ?

Moc děkuji všem za radu
PK+
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Ahoj, palivovy je v nadrzi v celku s cerpadlem, vydrzi asi 500k km a neni nutne jej menit. :-) Tedy nemen ho pokud si do nadrze nelil blato, nesypal cukr nebo naftu.
Back in Czech.
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Mam problem s saltrpakou, ten stribrny krouzek na fotce se trosku oddalil od te kuze a je pekne ostry, je to tak na porezani prstu.

Vyresil jsem to tak, ze jsem celou paku chytnul a otocil doprava, ted je to nahore, v miste, kde se nedotykam.

Otazka zni, existuje nejaka moznost, jak krouzek oddelat, upravit a vratit zpatky? Pripadne pootocit?

Druha vec je, ze sla ta vrchni cast paky utahnout o vice nez pul otacky, jak to tam funguje? Kdyz budu tocit porad doleva, tak to odsroubuju cele? Nebo jen koncovku? :)

Obrázek
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

odtocis pouze hlavici radici paky. Takze ti tam zustane ten kozeny pytlik a tyc se zavitem.

odloupnul bych to nozem a pripadne zpet nalepil na silikon. Nebo jen maznul silikon aby to nebylo tak ostre.
Back in Czech.
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Jo myslel jsem si to...kuze zustane a odsroubuju tu kouli az po to stribrne nad tou kuzi.
Ale podle mne tam neni jen zavit...pripadne ten zavit se jeste v necem protaci, ptz bych s tim neotocil dalsi pul-otacku :)

Nevis v cem je chyceny ten zavit na druhe strane, jak to tam vypada, jestli se mi nahodou po dotazeni te hlavice neprotaci ten spodek? :))
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Co vim, tak je tam jen zavit. :-) jinak by melo jit lehce oddalit dolu ten kozeny pytlik a uvidis, ze je to jen ta koule na tyci se zavitem. Jeste max ze by shora to bylo nejak chycene, ale to by pak melo jit jemnym tlakem rozebrat vrch koule a kouknout shora (ale to podle me nebude pripad).
Back in Czech.
Odpovědět

Zpět na „Auris“