Dilema - co s nevyužitým autem?

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
Skarjuu
Člen Týmu

Dilema - co s nevyužitým autem?

Příspěvek od Skarjuu »

Ahoj, řeším určitou nepříjemnou věc.

Minulý rok jsem si koupil nového aurise, viz. podpis. Minulý rok v listopadu jsem nastoupil do nové práce. Autem jsem zezačátku dojížděl co týden do místa zaměstnání. Letos v květnu jsem dostal od zaměstnavatele služební přibližovadlo, které mohu využívat i k soukromým účelům. Od té doby aurisem jezdím zcela zřídka o víkendu. V oktávce si záda víc než je to nutné huntovat nebudu.

Takže co s aurisem? Prodat? Nechat jako víkendový povoz (současné využití)? Myslel jsem, že s ním bude jezdit máti, ale bojí se z nějakého mně neznámého důvodu automatu.

Dnes jsem sondoval u prodejce toyoty a nabídli mi za něj 250 tis včetně daně. Což se mi teda vůbec nelíbí. Protože bych tím profičel 150 tis z původní ceny. Samozřejmě je zde možnost dát inzerát na vlastní pěst. Ale pokud bych se rozhodl auta zbavit, tak s tím chci mít co nejmíň práce.

Dík za možné poznatky. :)
Auris Luna 1.6 Valvematic 2011 MMT Black
johny2000
Manager Týmu

Příspěvek od johny2000 »

Nj.. ale reálně, kolik by jsi za něj chtěl. Já bych za to více než tak 270 nedal. A jak přijde nový Auris, tak to půjde ještě níž.
Obrázek

Verso 1.8 Active
EX: auris 1,6 Dual VVTI Man
Skarjuu
Člen Týmu

Příspěvek od Skarjuu »

Právě. To samé mi říkal prodejce. Já nevím zda auto prodat. Provařit tolik peněz za rok a půl se mi fakt nechce. To ho radši nechám ještě nějakou dobu hnít před barákem.
Auris Luna 1.6 Valvematic 2011 MMT Black
johny2000
Manager Týmu

Příspěvek od johny2000 »

Já bych si zase rád koupil nové auto. Jelikož aurise jsem kupoval před 4 lety v zcela jiné finanční situaci. Ale na druhou stranu co s ním? Když ho prodám, tak za něj nedostanu nic, tak s ním prostě jezdím. Já bych to zkusil ještě po příbuzných. Přeci jenom je to auto kvalitní, se známou historií?
Obrázek

Verso 1.8 Active
EX: auris 1,6 Dual VVTI Man
PePe132
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PePe132 »

Já bych v tvém případě prodal. Auto má jezdit a ne stát u baráku. Čím déle budeš otálet, tím méně za auto dostaneš. Jasně že něco budeš tratit, ale až budeš zase potřebovat svoje auto tak si něco přihodíš a můžeš opět koupit nový.
Toyota Auris 1.6 Valvematic, 6M/T, white, Terra Cool + tempomat
zenda
Člen Týmu

Příspěvek od zenda »

Ahoj, řeším úplně stejný problém. Mám sl. auto a s Aurisem už nejezdím zkoro vůbec, za poslední rok jsem najel necelých 5000km a to ještě jen pro to že ho jezdím po víkendech projet, protože je mi líto že tam jen stojí. Přítelkyně jezdit nechce, takže teď rozmýšlím jestli prodat nebo nechat. Petr
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

myslim, ze oba jste si odpovedeli sami, auto neni nemovitost a na cene pouze ztraci...na tom nemuzete odkladanim vydelat...je to smutne...firemni auta byvaji koncerny...malo kdo ma Toyoty, jako v nasi firme, takze prodat chlapi, prodat.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
zenda
Člen Týmu

Příspěvek od zenda »

Přesně tak, já už se v podstatě rozhodl, takže kdyby měl někdo zájem... je to 1.6 rok 2007, jako nové, dám to sem do inzerce.
Odpovědět

Zpět na „Auris“