Poleptání středového panelu

vše ohledně modelové řady Yaris
gbudajs
Člen Týmu

Poleptání středového panelu

Příspěvek od gbudajs »

Dobrý den, už je to dýl, ale až teď jsem se rozhodl s tím něco konečně udělat.

Jednoho krásného dne jsem si koupil vůni do auta (jež můžete vidět i na přiložených obrázcích). Bylo ještě docela chladno a já zatopil. Po cestě se celý čas nic nedělo. Zastavil jsem, zaběhl do obchodu, vrátil se a první co jsem viděl byla vytékající kapalina z vůně, která mi vyžrala všechnu barvu tam, kam tekla.

Mohl by mi někdo poradit, kde bych sehnal nový středový stříbrný panel. Napadl mě třeba i jen sprej. Nějaký co v interiéru nesmrdi. Tuším že akrylový sprej zapáchá celou dobu (nevím jistě). Mohl by mi někdo něco prosím doporučit?

EDIT: možná by mi ještě do budoucna mohl někdo vysvětlit jak se tu postují obrázky. Nefunguje ani HTML na odkaz.

Tak alespoň takhle:

1) http://gbuda.ic.cz/yaris/yaris1.jpg
2) http://gbuda.ic.cz/yaris/yaris2.jpg
3) http://gbuda.ic.cz/yaris/yaris3.jpg
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

S vymenou budes mat problem, lebo ten plast je sucastou autoradia a zvlast ho len tak lahko nezozenies. Skusil by som to opravit farbou pripadne neakou fixkou ale blizsie neviem poradit. Keby si na nieco prisiel, tak daj vediet lebo ja by som potreboval opravit pod radiom ale zatal sa mi nechcelo tym vaznejsie zaoberat.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
kubad
Navigátor

Příspěvek od kubad »

jedině kompletně nalakovat barvou
New Yaris 1.33 Style Dual VVT-i Multidrive S mé drahé polovičky :D 01/2012
Hyundai IX55 3,0 V6 Automat Premium
06/2010
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Ja trochu odbocim. Tohle jasne ukazuje, co je to za tekutinu, kterou nekteri dobrovolne dychaji. Mimochodem v testech vsechny vysli jako toxicke.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

jako nejlevnější řešení bych na to nejhorší místo dal nějak samolepku - ve smyslu kolik to má airbagů, kolik časovaných ventilů apod. takových zbytečných nálepek stejnak bývá na autě dost a tu stružku bych zamaloval štětečkem z laku na nehty. Mnohem hezčích řešení, ale dražších, je ale spousta
gbudajs
Člen Týmu

Příspěvek od gbudajs »

Noo, když už jsme u těch nálepek ještě mě napadlo kupit karbonovou folii a celé to přetáhnout. Jen je to už ta dražší varianta protože je neskutečné jaké částky si účtují za pár centimetrů. Jen nevim jestli to nebude působit moc lacině :X 3D karbon vypada na autech docela vkusne v interiéru ovšem nevím.

A nějaký ten sprej co nesmrdí neví někdo? Lakem nejspíš odstín netrefím a když už tak bych to prestříkal celé. Docela mě zklamalo to, že je to celé propojené s rádiem. To jsem nečekal :-(
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Karbonova folie od 3M vypada moc dobre. Myslim, ze to je dobre reseni. Bude to pusobit lepe nez ten plast co se tvari jako lesteny hlinik.
Honda Jazz 1.4 CVT
gbudajs
Člen Týmu

Příspěvek od gbudajs »

Nevíš jak ta folie odolává vysokým teplotám? Protože veškeré lepivé součásti, které jsem kdy v tom autě měl za normálních teplot držely jak beton, ale stačilo aby se otepilo trošku víc, momentálně tady máme 31°C a všechno odpadává. Zajímá mě jestli se tak náhodou nezačne potom odlepovat. Četl jsem, že je tvarovatelná teplem a stačí na to obyčejný fén. Tak nevím potom co toudělá na 30°C na slunci.
mrazik píše:Karbonova folie od 3M vypada moc dobre. Myslim, ze to je dobre reseni. Bude to pusobit lepe nez ten plast co se tvari jako lesteny hlinik.
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Tady je od 3M a co jsem videl, nahriva se to fenem a krasne tvaruje - http://speedpro.cz/carbonova-samolepici ... -4097.html
Honda Jazz 1.4 CVT
rama
Člen Týmu

Re: Poleptání středového panelu

Příspěvek od rama »

Ahoj, ja som mal tento isty problem ale nie az taka velka skoda - poprosil som kamarata-modelara a inak aj maniaka do aut doniesol nejake spreje vybrali sme spravny odtien vsetko okolo oblepili paskou a prebehol to asi trikrat, este to chcel prelakovat ale nechali sme to tak. Je to teraz OK.

gbudajs píše:Dobrý den, už je to dýl, ale až teď jsem se rozhodl s tím něco konečně udělat.

Jednoho krásného dne jsem si koupil vůni do auta (jež můžete vidět i na přiložených obrázcích). Bylo ještě docela chladno a já zatopil. Po cestě se celý čas nic nedělo. Zastavil jsem, zaběhl do obchodu, vrátil se a první co jsem viděl byla vytékající kapalina z vůně, která mi vyžrala všechnu barvu tam, kam tekla.

Mohl by mi někdo poradit, kde bych sehnal nový středový stříbrný panel. Napadl mě třeba i jen sprej. Nějaký co v interiéru nesmrdi. Tuším že akrylový sprej zapáchá celou dobu (nevím jistě). Mohl by mi někdo něco prosím doporučit?

EDIT: možná by mi ještě do budoucna mohl někdo vysvětlit jak se tu postují obrázky. Nefunguje ani HTML na odkaz.

Tak alespoň takhle:

1) http://gbuda.ic.cz/yaris/yaris1.jpg
2) http://gbuda.ic.cz/yaris/yaris2.jpg
3) http://gbuda.ic.cz/yaris/yaris3.jpg
YARIS 2008 - 1.0-bublifuk
denso
Navigátor

Příspěvek od denso »

Ahoj. Pokud umíš vytáhnout autorádio ven a vyfotíš mi výrobní štítek z tohoto rádia, tak umím sehnat přední panel. Stojí cca 1500Kč. Před cca pěti lety jsem ho kupoval na starší model s ještě čistě stříbrným lakem rádia a ovladače.
Toyota Yaris 998 r.v. 2001
Toyota Yaris 1,3 NG Terra Cool r.v. 2007
Toyota Yaris 1,8 T-Sport r.v. 2007
gbudajs
Člen Týmu

Příspěvek od gbudajs »

Ahoj, děkuju za info. Problém jsem již vyřešil nalepením Carbonové fólie. A popravdě musím říct, že mi to i vyhovuje mnohem víc než jakákoli barva či přestříkání. Původně jsem si myslel, že to bude vypadat lacině. Ale dle mého názoru je to přesně naopak. Opravdu se to tam hodí. Až budu mít chvilku udělám pár fotek, kdyby to někoho zajímalo :)
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

Urcite sprav, ja by som to rad videl.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
gbudajs
Člen Týmu

Příspěvek od gbudajs »

Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Člověče dobrý. Na to jak je ten karbon profláknutej to vypadá dobře.
Co to je za fólii, dělal sis to sám....?
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Odpovědět

Zpět na „Yaris“